geleend bij de bibliotheek 18 augustus

Photobucket
Deadline van Rachel Ward
Jem heeft een bijzondere gave: ze kan in iemands ogen zien wat de sterfdatum van die persoon is. Als ze Spider ontmoet, ziet ze dat hij nog maar een paar weken te leven heeft. Wanneer de twee jongeren een dagje samen op stap zijn, en in de rij staan voor the Londen Eye, beseft Jem dat er iets verschrikkelijks staat te gebeuren. Samen met Spider rent ze weg. Meteen daarop vindt een explosie plaats, waarbij vele doden en gewonden vallen. De wegvluchtende jongeren worden verdacht van een terroristische aanslag.

Privilege van Kate Brian
In de Privilege-serie is de hoofdrol weggelegd voor Ariana Osgood, een rijke en verwende tiener. Ariana heeft een crime passionel gepleegd en zit nu haar straf uit in een jeugdgevangenis. De immense haat voor haar omgeving en het diepe verlangen om weer bij een eliteclub te horen, drijven Ariana ertoe een ingenieus ontsnappingsplan te beramen. Hierbij laat ze celgenoot Kaitlynn achter, met de belofte haar te komen halen nadat ze diens felbegeerde erfenis heeft veiliggesteld. Natuurlijk is ook in deze verslavende chickthrillserie niets zoals het lijkt en Ariana bewandelt algauw weer het criminele pad.

Boy 7 van Mirjam Mous
Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: “Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie.” En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak, gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid.

Prinsessenacademie van Shannon Hale
Het dorpje op Berg Eskel is geen belangrijke plek op de landkaart, het heeft geen aanzien en heeft zelfs geen afgevaardigde. Het enige waar de bewoners van Eskel zich mee bezig houden is de Linder, een mooi geaderd soort marmer, uit de steengroeve halen. Tot het lot hun dorp uitkiest als de plek waar de toekomstige koningin zich bevindt.

Miri is veertien, een meisje van klein gestalte en weinig belang. Haar dag bestaat meestal uit het huishouden verzorgen en de schapen hoeden. Ze wil echter dolgraag haar zus en haar vader helpen in de mijn, maar haar vader laat haar dat niet toe.
Haar eentonig leventje verandert wanneer alle meisjes tussen de 14 en 18 jaar worden opgeroepen om naar een speciale academie te gaan. Op de academie wordt hun alles geleerd over hoe een prinses zich moet gedragen, welke etiquette ze moet volgen en hoe je een gesofistikeerd gesprek moet leiden. Het moet de meisjes klaarstomen voor als de prins een van hun kiest om te zitten aan zijn zijde. De academie wordt geleid door juffrouw Olana, een bittere tante die niet bang is om de meisjes te straffen als ze zich niet aan haar regels houden. Dit is echter niet het enige probleem waar Miri mee zit. Ze twijfelt namelijk ook of ze wel met de prins zou willen trouwen als hij haar kiest, want haar gedachten dwalen telkens af naar haar beste dorpsvriend Peder.
In ieder geval wil Miri zichzelf bewijzen door met glans te slagen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s