switched at birth nu op tv

PhotobucketBay Kennish en Daphhe Vasquez komen uit twee totaal verschillende gezinnen. Als blijkt dat de rijke Bay en arme Daphne na hun geboorte zijn verwisseld, is dat het begin van een bijzondere vriendschap tussen de twee meiden.

Bay Kennish komt uit een welgestelde familie. Ze groeit met haar ouders en broer op in de rijke buurt Mission Hills in Kansas. Tijdens de biologieles op school ontdekt Bay dat haar bloedgroep niet overeenkomt met die van haar ouders. Na een aantal genetische tests blijkt dat de ouders van Bay niet haar biologische ouders zijn. Ze is na haar geboorte in het ziekenhuis verwisseld met een andere baby.

Doof De biologische dochter van de familie Kennish heet Daphne Vasquez en wordt opgevoed door een alleenstaande moeder. Ze wonen samen met Daphnes Puerto Ricaanse oma in een arme buurt in het stadje Riverside. Als gevolg van een hersenvliesontsteking heeft Daphne de ziekte van Menière opgelopen. Dat betekent dat ze bijna doof is.

Identiteitscrisis Als blijkt dat Daphnes moeder niet haar echte moeder is, is dat genoeg om een identiteitscrisis te veroorzaken. Was ze bijvoorbeeld ook doof geweest als ze niet was verwisseld in het ziekenhuis? In een goedbedoelde poging elkaar beter te leren kennen, stelt de familie Kennish aan Daphne en haar moeder voor om in hun gasthuis te komen wonen. Deze nieuwe woonsituatie is op z’n zachtst gezegd even wennen.

Katie Leclerc neemt de rol van Daphne voor haar rekening. Ze heeft niet veel inlevingsvermogen nodig om een dove tiener te spelen. Katie heeft namelijk zelf ook gehoorverlies door de ziekte van Menière.

NET 5 trapt woensdagavond af met een dubbelaflevering van Switched at birth om er meteen goed in te komen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s