Beugelbekkie (Braceface)

Ik zat laatst tussen mijn dvdverzameling te kijken en vond twee dvd’s van de serie Beugelbekkie die je ooit een keer kreeg bij een supermarkt. vond dit vroeger een hele leuke serie. kenden jullie deze serie al???
Photobucket

Beugelbekkie (Engels: Braceface) is van origine een Canadese televisieserie (evenals What’s with Andy en de latere seizoenen van Shin Chan) van het bedrijf Nelvana (onder andere verantwoordelijk voor Eek the Cat).

De serie wordt uitgezonden door Disney Channel (nederland en Vlaanderen)

De serie draait om het doen en laten van het blonde pubermeisje Sharon Spitz, wier leven sterk wordt beïnvloed door haar beugel. Met de beugel is ze verwikkeld in een voortdurende haat-liefdeverhouding aangezien deze haar zowel negatief beïnvloedt alswel mysterieuze krachten geeft die zo nu en dan handig van pas komen.

In de Engelstalige versie wordt de stem van Sharon ingesproken door de bekende Amerikaanse actrice Alicia Silverstone. In de Nederlandse nasynchronisatie is de eer voorbehouden aan Angela Schijf die hier bekend werd met haar rollen in onder andere Goede tijden, slechte tijden, Costa! én Meiden van De Wit.

De serie dankt haar grote succes aan de herkenbaarheid voor de jeugd, iedereen kent het gevoel van onzekerheid of juist overmoedigheid op de meest ongelukkige momenten. Uiteraard is ook het gevoel ‘van een Mug een Olifant maken’ dat pubers zo kenschetst sterk verwerkt in de serie. Én met succes, de serie is in de prijzen gevallen, heeft er al menig seizoen opzitten en is nog steeds ongekend populair, zowel binnen als buiten Canada.

de eerste 10 minuten van de pilot en de rest is waarschijnlijk ook wel op YouTubne te vinden.
Photobucket

Advertenties

2 thoughts on “Beugelbekkie (Braceface)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s