tiramisu

benodigheden:

  • Photobucket1 pak lange vingers (175 gram)
  • 250 ml sterke koffie
  • 50 ml marsala (zoete Siciliaanse wijn)
  • 4 eieren gesplitst
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 2 bakjes mascarpone (verse roomkaas a 250 gram)
  • 1 bekertje slagroom (125 ml)
  • 1 el cacaopoeder
  • schaal (20*20*7)

werkwijze:

  1. bedek de bodem van de schaal met de helft van de lange vingers. meng de koffie met de marsala en schenk de helft over de lange vingers in de schaal.
  2. doe de eidooiers met de suiker in een kom. klop met een mixer in 5 minuten tot een lichtgele creme.
  3. roer de mascarpone in een ruime kom los met een vork. klop de slagroom stijf met de rest van de suiker. meng de slagroom en de eiercreme door de mascarpone. schenk de helft van het mengsel over de lange vingers.
  4. doop de overige lange vingers 1 sec. in de rest van de koffie en leg ze in de schaal. schenk de rest van het mengsel over de lange vingers in de schaal. bestrooi de tiramisu met de cacao. laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. je kan de tiramisu maximaal 1 dag van te voren maken. bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

 

Advertenties

One thought on “tiramisu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s