Vrouwtje Theelepel

Vrouwtje Theelepel is de Nederlandse titel van de Japanse tekenfilmserie Spoon Obasan (Japans: スプーンおばさん ), die in 1983-1984 werd geproduceerd door Studio Pierrot en Gakken. De serie is gebaseerd op het verhaal Teskjekjerringa van de Noorse auteur Alf Prøysen. Het script van de tekenfilm werd geschreven door Mamuro Oshii, Keiko Maruo, Maki Nakahara en Masaaki Sakurai. Er zijn 50 afleveringen van 24 minuten gemaakt. Elke aflevering bevat twee korte verhalen.

De serie werd in Nederland uitgezonden door de NCRV van 12 april 1985 tot 5 oktober 1987 en op de BRT in het seizoen 1988-1989. Sinds 12 november 2009 wordt het programma uitgezonden door Pebble TV. Vrouwtje Theelepel is inmiddels op dvd verschenen. De begin- en eindtune werden beide gezongen door Hetty Heyting.

Haar echte naam is Thea, maar iedereen noemt haar Vrouwtje Theelepel omdat zij altijd een gouden theelepel om haar hals draagt. Er is iets vreemds met haar. Ze wordt op de meest ongelegen momenten zo klein als haar theelepeltje en kan dan met dieren praten. Maar dat weet niet iedereen.

Samen met haar man Bazel, buurmeisje Wendy en de dieren uit het bos beleeft Vrouwtje Theelepel een heleboel spannende avonturen.

Stemmen:
Vrouwtje Theelepel: Hetty Heyting
Bazel/Vloems: Fred Benavente
Baby Reppie/Do, Re, Mi, Fa en Sol Halken/ Loetje/Orina de kraai/Ma Helken muis/ Minky de hermelijn: Hetty Heyting
Bizzy de bij/Boris de kat/Klapkaak de wolf/Pa Job: Paul van Gorcum
Felix: Peter Lusse
Kukel/Ali/Mevrouw Huylmand/Bob/Wendy/diverse vriendinnen: Simone Kleinsma

Songtekst begintune

De Nederlandstalige versie van de begintune werd ingezongen door Hetty Heyting en luidde als volgt:
Een lepel is een ding Daar kun je pap mee roeren Hij helpt je ook Om de baby mee te voeren Gewoon heel handig Maar je moet je niet vergissen Je zult wel zien Dat er ook rare theelepels zijn Zeg mij waar die is Ik zoek al zoveel jaar De lepel van goud Hij moet er zijn Maar wie vertelt me waar Daarmee tover ik Een glimlach op je wangen De gouden lepel schittert in mijn droom En iedere droom Moet je in een potje vangen De gouden lepel Roert alles daarin vrolijk rond De gouden lepel roert alles daarin vrolijk rond Echt waar Let maar op
Songtekst eindtune
Kom op dan gaan we met z’n allen naar een feestje Dat wordt gevierd omdat het lente is geworden in ’t bos Met alle mensen, alle dieren, elk beestje Doen we een rondedans en zingen we d’r blij op los Doen we een rondedans en zingen we d’r blij op los

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s