babe van de maand april: Sarah Wayne Callies

Sarah Callies (La Grange (Illinois), 1 juni 1977) is een in Amerikaanse actrice. Ze is vooral bekend van haar rol als Dokter Sara Tancredi in Prison Break en als Lori in The Walking Dead.

Toen ze één jaar was, verhuisde Sarah met haar familie naar Honolulu (Hawaï). Sarah’s ouders waren beide professor aan de Universiteit van Hawaï. Nadat Sarah in 1995 haar diploma aan de Punahou High School haalde is ze verder gaan studeren. Ze is aan de universiteit van Dartmouth gaan studeren waar ze in 1999 een bachelor in genderstudies en een Senior Fellowship in Indigenous Studies behaalde. In 2002 behaalde ze ook een Master in de Kunst aan de Denver’s National Theater Conservatory. Ook trouwde Sarah dat jaar. Ze verhuisden naar New York City waar Sarah haar eerste bijrol in een televisieserie te pakken kreeg. Datzelfde jaar kreeg ze ook haar eerste hoofdrol in een serie waar slechts 8 afleveringen van gemaakt werden. In 2005 kreeg ze een hoofdrol in de bekende serie Prison Break en sindsdien speelde ze ook al mee in 2 films. Callies en haar man Josh Winterhalt kregen in juli 2007 een dochter.

In 2003 kreeg Sarah een klein rolletje in Queens Supreme, een komedieserie met Oliver Platt in de hoofdrol. Ook in de serie Law & Order was Sarah te zien. Datzelfde jaar kreeg de actrice tevens haar eerste grote rol. Als officier Jane Porter mocht Sarah een seizoen lang in Tarzan spelen.

Van 2005 tot 2009 speelde Sarah 4 seizoenen lang in de serie Prison Break. Ze was te zien als dokter Sara Tancredi, die haar werkzaamheden in gevangenis Fox River verricht. In de gevangenis leert ze Michael Scofield (Wentworth Miller) kennen, een geheimzinnige man die in tegenstelling tot de rest niet in het profiel van een crimineel past. In 2007 was ze samen met onder andere Josh Holloway te zien in de film Whisper.

Sarah speelt mee in de eerste drie seizoenen van The Walking Dead waar ze de rol van Lori Grimes op zich neemt. De televisieserie is gebaseerd op de gelijknamige strips.

Filmografie als actrice
Jaar Titel Rol Opmerkingen
2010 The Walking Dead Lori Grimes televisieserie
2010 Lullaby for Pi Josephine
2010 Tangled Chloe / Sally televisiefilm
2009 Prison Break: The Final Break Dr. Sara Tancredi televisieserie
2007 Whisper Roxanne
2006 The Celestine Prophecy Marjorie
2005 Prison Break Dr. Sara Tancredi televisieserie
2004 The Secret Service Laura Kelly televisiefilm
2003 Tarzan Jane Porter televisieserie; 8 afl.
2003 Queens Supreme Kate O’Malley televisieserie; 5 afl

 photo Sarah-Wayne-Callies-Sarah-Tancredi-sara-tancredi-5489823-750-563_zpsc76fdc83.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s