the Green arrow #smallville vs #arrow

Green Arrow (schuilnaam voor Oliver Queen en in Nederlandse uitgaven Groene Pijl geheten) is een fictieve superheld uit de strips van DC Comics. Hij werd bedacht door Mort Weisinger en George Papp, en maakte zijn debuut in More Fun Comics nr. 73 in 1941. Green Arrow is in feite een moderne Robin Hood. Aanvankelijk was hij slechts een bijpersonage in veel strips, maar in de jaren werd zijn rol uitgebreider.

  •  Green Arrow wordt gespeeld door Justin Hartley in de serie Smallville. Hij doet mee in meerdere afleveringen, en had in de serie een oogje op Lois Lane.
  • Green Arrow kreeg in 2012 een eigen tv-serie genaamd Arrow op de Amerikaanse zender The CW Television Network. De pilot-aflevering werd op 10 oktober 2012 uitgezonden.

Smallville


 photo 8F596328-F43C-4E56-9732-BD890394666E_extra_zps016227b6.jpg
Arrow

Na een schipbreuk waarbij zijn vader omkomt, wordt miljardair playboy Oliver Queen vijf jaar lang vermist en doodgewaand, voordat hij wordt teruggevonden op een afgelegen eiland in de Stille Oceaan. In zijn geliefde Starling City wordt hij met open armen verwelkomd door zijn toegewijde moeder Moira, zijn geliefde zusje Thea en zijn beste vriend Tommy. Al snel merken ze dat Oliver is veranderd door zijn beproeving op het eiland. Terwijl Oliver de waarheid over de man die hij is geworden geheim houdt, wil hij de fouten uit zijn jonge jaren goedmaken en probeert hij zich te verzoenen met zijn ex-vriendin, Laurel Lance. Heimelijk creëert hij de persona van Arrow, een vigilante, om het onrecht dat zijn familie is aangedaan en de uitwassen van de samenleving te bestrijden en zijn geliefde stad Starling City weer in haar oude glorie te herstellen. Overdag speelt Oliver de rol van de rijke, zorgeloze playboy, die hij ooit was, bijgestaan door zijn toegewijde chauffeur/bodyguard, John Diggle, terwijl hij onder de dekking van de duisternis zijn geheime identiteit aanneemt. Laurels vader, rechercheur Quentin Lance, is vastbesloten om de onbekende vigilante te arresteren. Ondertussen wordt duidelijk, dat Olivers moeder, die inmiddels hertrouwd is met een zakenpartner van zijn vader, meer weet van de dodelijke schipbreuk en meedogenlozer is dan hij zich ooit had kunnen voorstellen.

 photo Arrow-The-Green-Arrow_zpsff532dcc.jpg

 

ikzelf vind de Oliver uit de serie Arrow leuker maar kan ook deels komen omdat ik de serie Arrow al keek voordat ik the green Arrow in Smallville zag. en om eerlijk te zijn val ik niet zo op blonde mannen. welke van de twee Ollies vinden jullie leuker???

Advertenties

2 thoughts on “the Green arrow #smallville vs #arrow

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s