hunk van de maand augustus: Austin Nichols

Nichols werd geboren als zoon van David en Kay Nichols en broer van Ashley Nichols. In zijn jeugd begon hij met waterskiën en werd op 13-jarige leeftijd benoemd tot de drie na beste waterskiër ter wereld. Totdat hij een blessure kreeg en zich moest terugtrekken, nam hij zich voor om professioneel waterskiër te worden. Toen hij vijftien jaar oud was, begon hij acteerlessen te nemen. Na zijn diploma aan de McCallum High School wilde hij aanvankelijk studeren aan de Universiteit van Texas in Austin. Zijn plannen veranderden toen hem een filmcontract werd aangeboden door een manager.
Nichols verhuisde naar Los Angeles en studeerde in 2002 af aan de University of Southern California, met een bachelortitel Bachelor of Arts. Hoewel hij al voor zijn schooldiplopma gastrollen had in verscheidene televisieseries, waaronder Sliders en CSI: Crime Scene Investigation, kreeg hij voor het eerst nationale aandacht, toen hij te zien was als Brenda Chenowiths vriend in Six Feet Under. In de filmindustrie behaalde Nichols, na een onopgemerkte rol in onder andere Holiday in the Sun (2001) met de Olsen Twins, voor het eerst succes met een hoofdrol in de onafhankelijke film The Utopian Society.
In 2004 bereikte Nichols groter publiek, met bijrollen in The Day After Tomorrow en Wimbledon, twee films die op grote schaal zijn uitgebracht. Hierna keerde hij tijdelijk terug naar televisiewerk, voordat hij te zien was in de sportfilm Glory Road (2006). Vervolgens was Nichols te zien in verscheidene kleinschalige films en had hij gastrollen in verscheidene televisieseries. In 2007 leek hij zijn doorbraak in de televisieindustrie te maken, met de titelrol in John from Cincinnati. Deze serie werd echter al na tien afleveringen van de buis gehaald. In 2008 werd hij toegevoegd aan de cast van One Tree Hill. Hierin speelt hij tot op het heden de rol van Julian Baker.
Nadat Nichols in 2004 zijn verloving brak met artieste Claire Oswalt, had hij een knipperlichtrelatie met Sophia Bush. Zij hadden 3 jaar lang een vaste relatie tot Bush de relatie stop zette begin 2012.In 2007 werd hij aangehouden door de politie voor rijden onder invloed.

Filmografie als acteur
Jaar Titel Rol Opmerkingen
Televisie
2008-heden One Tree Hill Julian Baker
2007 John from Cincinnati John Monrad
Films
2012 LOL Mr. Ross
2011 Fencewalker Tweedy
The Informers Martin
Prayers for Bobby Ed Griffith Televisiefilm
2006 The House of Usher Roderick Usher
Thanks to Gravity Alex Ford
Lenexa, 1 Mile Shane Bolin
Full Count Shane Korte film
Glory Road Jerry Armstrong
2004 Wimbledon Jake Hammond
The Day After Tomorrow J.D.
2003 The Utopian Society Justin Mathers
2002 BraceFace Brandi Matt Korte film
2001 Holiday in the Sun Griffen Grayson Direct-naar-video
1999 Durango Kids Sammy

bron:http://nl.wikipedia.org/wiki/Austin_Nichols

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s