bookchallenge 2011

hier wil ik gaan bijhouden welke boeken ik allemaal in 2011 heb gelezen.
1)mannen die vrouwen haten van Stieg Larsson ( oorspronkelijke titel: Män Som Hatar Kvinnor)

Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het tijdschrift ‘Millennium’. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages én een uitermate goede hacker. Samen vormen ze een ongewoon, maar sterk team. Mikael wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier nog eens op stort. Aanvankelijk lijkt het onderzoek nergens op uit te lopen. Totdat Mikael met hulp van Lisbeth op een spoor stuit dat rechtstreeks naar een zeer duister en bloedig familiegeheim voert.

2) De Vrouw Die met Vuur Speelde van Stieg Larsson (oorspronkelijke titel: Flickan Som Lekte med Elden)

Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tattoos en ze is een computerhacker van wereldklasse. Drie moorden, één avond. De slachtoffers zijn twee journalisten die voor Millennium werkten aan een publicatie over mensensmokkel, en Nils Bjurman, de voogd van Lisbeth Salander. Op het moordwapen worden de vingerafdrukken aangetroffen van Lisbeth. Het hele politieapparaat komt in beweging, maar Lisbeth is onvindbaar. Blomkvist, overtuigd van Lisbeths onschuld, gaat langzamerhand een verband zien tussen de drievoudige moord en het artikel in wording over mensensmokkel. Dan wordt een vriendin van Lisbeth ontvoerd door een motorbende. Lisbeth laat het aankomen op een bloedige confrontatie met de onzichtbare bendeleider, Zala, een bekende uit haar verleden…

3) Gerechtigheid van Stieg Larsson ( oorspronkelijke titel: Luftslottet Som Sprängdes)

Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man, een kritische journalist van middelbare leeftijd en uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, compliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tattoos en ze is een computerhacker van wereldklasse. Lisbeth Salander heeft een levensbedreigende aanslag overleefd en wordt in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Evenals de man die verantwoordelijk is voor haar duistere, pijnlijke verleden: Alexander Zalachenko. Ze wordt nog altijd gezocht voor moord en door de media is ze neergezet als een psychopaat, moordenaar en satanist. Alleen Blomkvist is overtuigd van haar onschuld. Hij ontdekt de relatie tussen de vrouwenhandel, het verleden van Salander en de Zweedse veiligheidsdienst en wil daarover publiceren. Maar wil Salander wel meewerken? Ze vertrouwt niemand meer en zeker Blomkvist niet, die haar als enige veel te goed kent. Uiteindelijk moet ze voor de rechtbank verschijnen. Zal het recht zegevieren?
 

4) de tovenaar van Michael Peinkoffer (oorspronkelijke titel die Zauberer)

Aardwereld gaat gebukt onder de dreiging van een allesvernietigende oorlog tussen Mensen, Elfen en Orks. Gelukkig worden de Elfen met wijze hand geregeerd door tovenaars die het lot nog proberen te keren. Hun hoop rust op de schouders van drie novices: de verleidelijke heldin Alannah, een mysterieuze Elf en een Mens die eigenlijk niet mag toveren. In een burcht die voor eeuwig onder het ijs bedolven is komen de drie uitverkorenen voor dodelijke uitdagingen te staan. Zou hun gebundelde kracht genoeg zijn om Aardwereld te behoeden voor totale vernietiging?

5) straks werd ons geluk vermoord van Bavo Dhooge

Een ouderwets liefdesverhaal in een hypermoderne toekomstmaatschappij. Liefde is strafbaar. De gevangenissen zijn bevolkt met “criminelen” die toch in het geheim getrouwd zijn. De meeste mensen zijn eendagsvliegen die van de ene one-night-stand naar de andere fladderen.. Brice is getuige op het geheime huwelijk van zijn beste vriend Bud Weiser. De plechtigheid wordt echter na een anonieme tip door een razzia van de politie verstoord waarbij Bud en zijn vrouw worden opgepakt. Maar Brice ontmoet er ook Lilly, een jonge vrouw. Ze slapen met elkaar en nemende de volgende ochtend weer afscheid. Maar het onvermijdelijke gebeurt. Brice wordt verliefd op haar. Wanneer Brice tegen de wet in Lilly opnieuw bezoekt, komt hij erachter dat ze een medium is…. Een spannende toekomstthriller over mensen die hun eigen geluk willen bepalen.

6) stoppen met shoppen van Carmen Reid (oorspronkelijke titel: how not to shop)

Personal shopper Annie Valentine staat op het punt door te breken: ze mag een glamoureus makeover-programma presenteren op televisie. Helaas komt ze er te laat achter dat het ongelooflijke low budget-tv is. Ze betalen haar met spiegeltjes en kraaltjes, en haar shopbudget is zero. Kan ze iets met spullen uit de kringloopwinkel als ze eigenlijk droomt van Prada? Terwijl Annie moet roeien met de riemen die ze heeft, zit haar vriend Ed thuis. Hij is niet tevreden. Hij wil meer van Annies tijd. Tijd als stelletje. Misschien wil hij zelfs wel een kind. Maar of de hyperactieve, superambitieuze Annie daar wel op zit te wachten…Stoppen met shoppen is alweer het derde deel van de hilarische, sappige avonturen van shopaholic Annie Valentine, voor iedereen die smulde van De personal shopper en Shoptherapie. .

7) wit als sneeuw, rood als bloed van Tanith lee (oorspronkelijke titel: white as snow, red as blood)

De mooie Arpazia leidt een rustig maar saai leven in een afgelegen kasteel. Wanneer het kasteel wordt veroverd door koning Draco, wordt Arpazia door hem als oorlogsbuit meegevoerd. In zijn vesting maakt hij haar tot zijn koningin en ze krijgt een dochter van hem, Coira geheten. Arpazia voelt weinig liefde voor haar; de lange jaren in Draco’s kasteel hebben van haar een kille, koude vrouw gemaakt. Maar dan ontmoet ze de mysterieuze Klytmo, waarop ze verliefd wordt en begint te ontdooien. Dan betrekt hij haar bij zijn heidense rituelen ten dienste van de oude, verboden woudgoden.

8 de ontsnapping van Heleen van Royen

Julia is het zat. Ze zit gevangen in de sleur van het gezinsleven en wil eruit. Even geen goede moeder zijn, geen goede echtgenote en geen goede dochter. Voor het eerst van haar leven doet ze iets volstrekt onverantwoordelijks: ze verlaat man en kinderen en vertrekt naar de zon. De geest van Jimmy, haar overleden broertje, reist ongevraagd met haar mee. Hij belaagt zijn zus en herinnert haar aan oude beloftes. Na een moeizame start, bevalt de herwonnen vrijheid uitstekend. Julia beleeft wilde avonturen met twee kleine Duitsers, ondergaat een serie plastische ingrepen en belandt in de armen van Romeo, een Amerikaanse ‘ondernemer’, die haar op geheel eigen wijze een spiegel voorhoudt. Hij stelt Julia de hamvraag: durft ze nog terug naar huis?

9) gossip girl van Cecily von Ziegesar (oorspronkelijke titel: gossip girl)

Pssst… Heb je het al gehoord? Gossip Girl is verleidelijk, verslavend, verrukkelijk en schaamteloos.
Wie, wat en waar is Gossip Girl?
Wie: Gossip Girl is anoniem, maar zij kent iedereen en houdt alles in de gaten. Ze publiceert haar roddels via internet en e-mail en duidt haar ‘slachtoffers’ slechts aan met initialen. Iedereen leest over zichzelf… en blijft vragen om meer!
Wat: Gossip Girl is Cecily von Ziegesars debuutroman, een gewaagd verhaal over een groep stadse tieners met veel geld. De auteur weet waar ze over schrijft: ‘She walks the walk and talks the talk.’
Waar: Gossip Girl haalt haar roddels van een elitaire privé-school in New York City, bevolkt door tieners die alles hebben wat hun hartje begeert: rijkdom, status en het uiterlijk van hun dromen. Ze zijn sophisticated, werelds en kosmopolitisch. En ze hebben dezelfde sores als andere tieners: problemen met vrienden, ouders, seks, drugs, school en eten.

10) we mailen van Cecily von Ziegesar (oorspronkelijke titel: you know you love me)

Deel 2 in deze verslavende serie: We mailen!
De rijke, verwende tieners uit New York willen toegelaten worden op de beste, meest prestigieuze universiteiten van het land. Ze gooien al hun geld en charmes in de strijd om dat te bereiken. Op het liefdesvlak staat de wereld ook niet stil, en Gossip Girl houdt alles in de gaten…

11)  Ik wil alleen maar alles van  Cecily von Ziegesar (oorspronkelijke titel: All I Want Is Everything)

‘Welkom in de Upper East Side, New York, waar mijn vriendinnen en ik in gigantische, te gekke appartementen wonen, naar exclusieve privé-scholen gaan en al het heerlijks dat deze stad te bieden heeft uitbuiten.’
Stap in de wereld van Gossip Girl – kijk toe hoe wij ons bezondigen aan jaloezie en verraad, natuurlijk altijd tijdens de hotste party’s in de gaafste clubs.
… S. en B. hebben besloten om hun ruzie af te zoenen en het goed te maken, en dat werd tijd. Ik bedoel, hoe lang kun je kwaad blijven op iemand met wie je als kleuter in de zandbak hebt gespeeld? De vraag is, nu ze weer samen zijn, welke idiote plannen die twee hebben? Geloof mij, ik ben de eerste die erachter komt en jij bent de tweede. Je kan niet zeggen dat ik goed ben in het bewaren van geheimen.
Liefs,
Gossip Girl

12) yzerhands dochter van David Gemmell (oorspronkelijke titel: Ironhand’s daughter)

De Hooglanders worden verslagen door de legers van een oorlogszuchtig volk ten noorden van de Hooglanden. Terwijl het volk lijdt onder het brute bewind, voorspellen zieners dat er een opvolger van de legendarische Yzerhand, Koning van de Hooglanden, zal komen. Maar de enige nog levende afstammeling van Yzerhand is Sigarni, een wilde, koppige jonge vrouw die zich alleen bekommert om zichzelf. Totdat een ontmoeting met de mysterieuze Taliesin haar aanzet tot rebellie. Opgejaagd door soldaten en een zwarte magiër begint ze aan de zware taak haar volk te bevrijden.

13) de eeuwige havik van David Gemmell (oorspronkelijke titel: the hawk eternal)

De Eeuwige Havik is geen direct vervolg op Yzerhands Dochter, want De Eeuwige Havik begint op een heel ander punt in de tijd. Net als in Yzerhands Dochter speelt de mysterieuze druïde Taliesen weer een rol van betekenis. Het knoeien met de tijdslijn – door hem en door anderen – geven dusdanig veel complicaties, dat hij gedwongen is allerlei gevaarlijke beslissingen te nemen die het leven van andere mensen danig beïnvloeden. Eén daarvan is Caswallon, een trotse Hooglander die zich zo min mogelijk met zijn stamgenoten wil bemoeien. Hij wordt echter gedwongen de leiding in handen te nemen als een zeer wrede vijand zich opmaakt om zijn volk te vernietigen. Tegelijkertijd wordt het verhaal verteld van de jonge Gaelen, die ternauwernood aan de dood weet te ontsnappen en door Caswallon wordt geadopteerd. Hij sluit vriendschap met leeftijdsgenoten en krijgt uiteindelijk een belangrijke rol toebedeeld in de strijd van de Hooglanders tegen hun vijand. Maar ondanks de kracht en het tactische vernuft van Caswallon is de overmacht nog altijd erg groot en weet alleen Taliesen wat er uiteindelijk voor nodig is om de overwinning te behalen.

14) carries dagboeken van Candace Bushnell (oorspronkelijke titel: the Carrie diaries)

De late jaren zeventig, waar we in het landelijke Castlebury kennismaken met fashionable tiener Carrie. Ze worstelt net als iedereen met ontluikende liefdes, highschooldrama’s, vervelende zusjes en oude vriendschappen, maar Carrie is ook anders dan de rest. Zij droomt niet van toelating tot een vooraanstaande universiteit of een baan in de omgeving, maar van een schrijverscarrière in New York.

15) Mooie Meisjes Hebben Soms Gruwelijke Geheimen  van Sara Shepard (oorspronkelijke titel: Pretty Little Liars)

Rosewood, Pennsylvania – tussen de Mercedessen, de gigantische villa’s en de perfect bijgehouden sierheggen, viert het geroddel hoogtij. En dat is niet vreemd, want iedereen heeft wel wat te verbergen, en dat geldt zeker voor het groepje schoolvriendinnen van Aria. Zijzelf heeft een affaire met haar leraar Engels, Spencer heeft een oogje op het lekkere vriendje van haar zus en Hanna gebruikt gemene trucjes om mooi te blijven. Samen delen ze echter een geheim dat nog veel gruwelijker is, maar dat niemand anders kent. Tot ze op een dag berichtjes ontvangen van iemand die zich ‘A’ noemt. Is ‘A’ Alison, hun beste vriendin die een jaar geleden is verdwenen…?

16) zijn je beste vriendinnen te vertrouwen? van Sara Shepard (oorspronkelijke titel: flawless)

Pretty Little Liars: verslavend als de beste soap!

In het rijkeluisstadje Rosewood, Pennsylvania, waar achter de liefste glimlach een verschrikkelijk geheim kan schuilgaan, zijn vier ‘pretty little liars’ — Spencer, Aria, Emily, and Hanna — heel ondeugend. . .
Spencer heeft het vriendje van haar zus afgepakt. Aria heeft een gebroken hart vanwege haar leraar Engels. Emily is dol op haar nieuwe vriendin Maya… meer dan dol zelfs. En Hanna wil er zo wanhopig graag onberispelijk uitzien dat ze er letterlijk ziek van wordt. Maar het ergst van alles is een afschuwelijk geheim – en als dat uitkomt kan dat hun fijne leventjes ruïneren. En iemand die zich ‘A’ noemt dreigt dat te gaan doen. Maar wie is deze geheimzinnige ‘A’?
Zijn je beste vriendinnen te vertrouwen? is het tweede deel in de verslavend spannende serie Pretty Little Liars.

17) magische traditie van verschillende schrijvers (oorspronkelijke titel:  Seasons of the witch)

Drie seizoenen, drie zussen, drie verhalen…

Samhain: 31/10, ook wel Halloween, is traditioneel een tijd van reflectie en een tijd om de overledenen te eren. Maar Phoebes plannen om te communiceren met haar voorouders lopen niet helemaal zoals gepland. Al snel bevindt ze zich midden in een poging twee magische geliefden te herenigen.

Yule: 22/12, ook wel de Winterzonnewende. Dit is de langste nacht van het jaar. Als Paige besluit naar een feest te gaan in een nieuwe club dat de hele nacht zal duren, bevindt ze zich plotseling midden in een kwaadaardig complot om de nacht eeuwig te laten duren.

Imbolc: 2/2, is een tijd waarin de eerste hoop op een nieuwe lente wordt gekoesterd. Maar Piper kan zich niet goed op de toekomst richten en ook niet op het krijgen van een kindje met Leo. Haar zusje – half heks, half lichtgids – lijkt ineens de controle over haar krachten kwijt te zijn. Zou een hybride baby voor ellende geboren zijn?
* Samhain en Imbolc zijn geschreven door Laura J. Burns en Yule door Emma Harrison.

18) elfenbloed van Justina Robson (oorspronkelijke titel: keeping it real)

De Quantumbom van 2015 veranderde alles. Het weefsel tussen de dimensies werd kapotgescheurd en nu, zes jaar later, leven de bewoners van deze aarde, onder andere, naast de bewoners van de rijken van elfen en demonen. Magie is levensecht en gevaarlijker dan technologie. Elfen zijn waarachtig vreemde wezens, erotisch in hun aantrekkingskracht en, vooral, gevaarlijk. Met demonen kan de mens zich maar beter helemaal niet inlaten. Special agent Lila Black, eenentwintig, zag er ooit uit als een topmodel; nu is ze daar niet meer zo zeker van. Op een kwade dag, twee jaar geleden, werd Lila Black namelijk aan stukken gereten – nu bestaat ze voor een deel uit kunststof en metaal. Over haar mechanische onderdelen heeft ze nauwelijks controle. Als ze ook maar even lastig wordt gevallen, verandert ze – soms volstrekt tegen haar zin in – in een vechtmachine die moeilijk is tegen te houden. Maar Lila wil helemaal niet in dit half vreemde lichaam zijn – ze vindt zichzelf lelijk, zelfs onaantrekkelijk – en dreigt en minderwaardigheidscomplex op te lopen. Haar persoonlijke problemen zullen echter nog even moeten wachten. Sinds ze als lijfwacht van een elf betrokken is geraakt in eenmachtsspel dat door elfen is opgezet, is niet langer duidelijk wie ze wel en wie ze niet kan vertrouwen.

19) Daemonia van Justina Robson (oorspronkelijke titel: selling out)

De Quantumbom veranderde alles, voorgoed. Het weefsel tussen de dimensies werd kapotgescheurd en sindsdien is onze wereld toegankelijk voor elfen, demonen en geesten… en staan hun werelden voor ons open. Special agent Lila Black werd ook aan stukken gereten. Sindsdien bestaat ze voor een deel uit kunststof en metaal en is ze door elfenmagie getekend. Als ze ook maar even wordt lastiggevallen, verandert ze – soms volstrekt tegen haar zin – in een vechtmachine die moeilijk is tegen te houden. Ze heeft het er behoorlijk moeilijk mee: af en toe weet ze niet eens meer wie ze werkelijk is, of wat… En dat gebeurde allemaal voordat ze een internationale rockster als vriend kreeg die een kruising is tussen een Elf en een Demon. Een reis naar de hel is precies wat Lila op dit moment nodig heeft. De hel is Daemonia, dat wijd en zijd bekendstaat als het hart van de kunsten, van zintuiglijk genot, van sensualiteit en van zaken van groot politiek belang. Anders gezegd, Daemonia is tegelijk wonderschoon en verschrikkelijk. Het is een plek waar Lila heel wat kan verwachten, en dat klopt ook: van huwelijksaanzoeken tot uitdagingen voor een duel, er wordt zelfs een aanslag op haar gepleegd. Dat laatste overtuigt Lila ervan dat Daemonia zo mogelijk nog gecompliceerder in elkaar steekt dan ze ooit had kunnen voorzien en dat een leven er van nul en generlei waarde is, en dat geldt ook voor dat van haar.

20) De Halliwell heksen van verschillende schrijvers (oorspronkelijke titel: The Warren witches)

Het belangrijkste in het leven van de Magische Machten is niet de magie, en ook niet hun baan of hun kleding. Het is hun familie. De zusjes Piper, Phoebe en Paige Halliwell zijn heksen uit de Warren-lijn. Zij zijn de jongste generatie in een lange familie lijn van vrouwen met onvoorstelbare bovennatuurlijke krachten.

Al meer dan twee eeuwen lang beoefenen de heksen van dit Warren-geslacht onbevreesd hun magie uit. Vanaf Melinda Warren in de zeventiende eeuw tot de Magische Machten in de eenentwintigste eeuw; de macht van deze heksen is onbegrensd.

De Halliwell heksen is een bundel van niet eerder vertelde verhalen over de zusjes Halliwell – als vrouwen, als heksen, en – nog veel belangrijker – als leden van een familie met onmeetbare magische krachten en gaven.* De Halliwell heksen bevat de volgende verhalen:

 1. Laura J. Burns
  Een oude bekende – Old friends
 2. Micol Ostow
  De vuurproef – The crucible
 3. Greg Elliot
  Patty’s belangrijke beslissing – Patty’s awakening
 4. Paul Ruditis
  Aan de vooravond van de bruiloft – Something old, something new
 5. Erica Pass
  Met voorbedachten rade – Preconceived
 6. Cameron Dokey
  Heksenval – Witch trap
 7. Diana G. Gallagher
  Een oud familierecept – Old family recipe
 8. Laura J. Burns
  Familiegeschiedenis – Family history

21) omdat ik het waard ben van Cecily von Ziegesar (oorspronkelijke titel: Because I’m Worth It)

Het is februari en de meeste steden zijn koud en grijs. Maar niet New York. Alle tentamens zijn achter de rug en het is tijd om wat stoom af te blazen. En de timing kan niet beter, want Fashion Week komt eraan, de tijd om je flink op te doffen en volledig los te gaan. En denk maar zo: hoe later het wordt, hoe sneller de dagen voorbijgaan….

22) bezwering van Kelley Armstrong (oorspronkelijke titel: the Summoning )

Het enige wat Chloe Saunders wil is een normaal leven met haar vrienden. De spoken die ze opeens overal ziet, gooien echter roet in het eten. Wanneer ze op school een paniekaanval krijgt, belandt ze in een instituut voor kinderen met gedragsproblemen, Lyle House. De diagnose is schizofrenie. Volkomen overweldigd gaat Chloe akkoord met behandeling. In eerste instantie lijkt er niets vreemds te zijn aan Lyle House, maar als ze de andere inwoners wat beter leert kennen – de charmante Simon en zijn duistere, zwijgzame broer Derek, de verwende Tori, en Rae, die ‘iets heeft met vuur’ – slaat bij Chloe de twijfel toe. Geen van hen heeft doorsnee gedragsproblemen. En algauw blijkt Lyle House zeker geen doorsnee instituut…

23) ik hou van lekker van Cecily von Ziegesar (oorspronkelijke titel: I Like It Like That)

Het is lente! En de liefde hangt in de lucht… Of is het de mix van Chandel No 9 en Gucci Rush? Blair trekt in bij Serena en ze zijn weer beste vriendinnen. Wil het dit keer wel lukken of zullen ze uiteindelijk elkaars nieuw geverfde haren eruit rukken? Nate is op het rechte (drugsvrije) pad met zijn gekke vriendin Georgie. En Vanessa? Is zij gespot in Barneys met een gozer in een Lacoste shirt?

24) ontwaken van L.J.Smith (oorspronkelijke titel: the awakening)

De mooie, populaire highschool studente Elena Gilbert begint aan haar laatste jaar van school, voordat ze naar college gaat. Aan het begin van het jaar gaat Elena daten met Stefan, een nieuwe jongen op school. Langzamerhand komt Elena erachter dat er iets met hem aan de hand is; iets dat haar leven zal doen veranderen.

25) de strijd van L.J.Smith (oorspronkelijke titel: the struggle)

Elena komt er al snel achter dat het enige dat gevaarlijker is dan het verliefd zijn op een vampier, gewild zijn door twee vampiers is. Terwijl Stefan er alles aan doet om zijn dorst te onderdrukken, blijft Damon proberen Elena’s hart te veroveren. Een gevaarlijke wending dwingt Elena ertoe haar sterfelijkheid te riskeren om een van haar onsterfelijke huwelijkskandidaten te redden.

26) razernij van L.J. Smith (oorspronkelijke titel: the fury)

Elena probeert zich aan te passen aan de consequenties die er waren toen ze Stefan beloofde met hem te trouwen. Door deze keuze transformeert ze in waar ze ooit bang voor was, maar ook heel graag wil. Als een slechte ‘Kracht’ naar hun stad komt om al hun soortgenoten uit te roeien, worden de jagers nu zelf opgejaagd. Stefan, Elena en Damon moeten samenwerken om hem tegen te gaan.

27) duister weerzien van L.J. Smith (oorspronkelijke titel: Dark Reunion)

Elena probeert haar vrienden te waarschuwen dat ze in gevaar zijn, maar ze is niet sterk genoeg om hen te redden van de tragedie die Fell’s Church te wachten staat. Als het lot ineens omdraait wordt Elena herenigd met haar ware liefde. Nu heeft ze misschien een tweede kans op het leven waar ze altijd van droomde.

28) vamps: bloedzusters van Nancy A. Collins. (oorspronkelijke titel: vamps)

Het leven van Lilith Todd is jaloersmakend perfect. Ze is bloedmooi en draagst de duurste designerkleding, ze gaat uit in de hotste clubs met haar sexy vriend Jules en ze is de dochter van de rijkste Oudbloedvampier van New York. En ooit, weet Lilith, wordt zijzelf de machtigste vrouw onder de vampiers.

Cally Monture, een halfbloedvampier, is opgegroeid bij haar moeder en oma. Hoewel ze niet behoort tot de elite, wordt ze plotseling door haar onbekende vader naar de meisjesschool van New York gestuurd: Balthory Academy. Cally kan zich niet voorstellen dat de vamps op die school daar haar met open armen zullen ontvangen.

Inderdaad zit Lilith niet te wachten op een Nieuwbloed als Cally. Hun allereerste ontmoeting draait uit op een gevecht, dat Cally dankzij haar oeroude krachten wint. Lilith zint op wraak. Wie is dit meisje dat plotseling in haar leven komt, dat haar vriendinnen afpakt en in wie zelfs Jules interesse lijkt te tonen?

29)  vamps: bloedzusters van Nancy A. Collins. (oorspronkelijke titel: vamps: night life)

Lilith Todd heeft aan veel dingen een bloedhekel. Maar wie ze hartgrondig háát, zijn haar vader en Cally Monture, zijn bastaarddochter. Sinds Lilith weet van het bestaan van haar halfzus, is ze vastbesloten niet langer mee te liften op haar vaders macht en rijkdom, maar het op eigen kracht te maken. Cally heeft andere problemen. Sinds ze weet wie haar vader is, is het nog belangrijker om haar relatie met Peter, een vampierjager, geheim te houden. Intussen loopt de spanning tussen de twee vamps hoog op. Cally en Lilith zullen beiden moeten vechten voor erkenning in de wereld van de machtige Oudbloedvampiers.

30) ik wil jou voor altijd van Cecily von Ziegesar (oorspronkelijke titel: you’re the one i want)

Iedereen is teruggekeerd van een weekje lol in Simi Valley. De post van de Ivy League beginnen door heel Fifth Avenue binnen te druppelen. Met de gedachte of ze wel aangenomen worden bij de school die ze willen, vergeet iedereen één belangrijke vraag: zal iedereen zijn diploma wel halen?

31) vamps: bloedmooi van Nancy A. Collins (oorspronkelijke titel: after dark, a vamps novel)

Cally Monture mag voor het eerst het chique Rauhnacht-bal voor Oudbloeds bijwonen en kijkt haar ogen uit. Overal ziet ze bloedmooie vrouwen in designerjurken en elegant in pak geklede mannen met elkaar dansen en praten. Wat is haar leven anders geworden sinds ze weet dat Victor Todd haar vader is! Op het bal stelt baron Metzger, haar vaders vazal, haar voor aan Sister Midnight. Deze bekende ontwerpster van vampiermode vindt Cally’s zelf ontworpen baljurk prachtig en nodigt haar uit een hele collectie te ontwerpen. Maar als Van Helsings het bal verstoren, dreigt voor Cally alles vreselijk mis te gaan.
Lilith Todd heeft het intussen helemaal gehad met haar verloofde Jules. Ze is op het bal met zijn neef, Exo, en komt er tot haar verbazing achter dat de lelijke Orlock geweldig kan dansen. En hij heeft nog andere kwaliteiten… Hij is super intelligent en verliefd op Lilith. Zou Lilith hem kunnen inschakelen om te bereiken waarnaar ze zo hard streeft: de rijkste, mooiste en machtigste van alle vampiers worden?

32) het verdwenen meisje van Jodi Picoult (oorspronkelijke titel: vanishing acts)

Delia Hopkins is in het landelijke New Hampshire opgevoed door haar alleenstaande vader, Andrew. Ze heeft nu een dochtertje, een knappe verloofde en haar eigen bloedhond waarmee ze verdwenen personen opspoort. Als Delia plannen maakt voor haar huwelijk, krijgt ze angstaanjagende flashbacks. Dan komt er een politieman aan de deur met een mededeling die haar leven totaal verandert.

33) private van James Patterson & Maxine Paetro (oorspronkelijke titel: private)

Voormalig CIA-agent Jack Morgan leidt Private, een bekend detectivebureau met vestigingen over de gehele wereld. Hier ga je heen wanneer je maximale kracht en discretie nodig hebt. De geheimen van de invloedrijkste mannen en vrouwen op de planeet komen dagelijks naar Jack – en zijn staff onderzoekers gebruikt de geavanceerdste forensische snufjes om de zaak te kraken. Jack zit diep in het onderzoek van een multi-miljoenen gokschandaal en de onopgelost moord op 18 schoolmeisjes wanneer hij hoort van een gruwelijke moord dicht bij huis: de vrouw van zijn beste vriend, Jacks voormalige minnares is vermoord. Hij zal alle bronnen van Private nodig hebben om de moordenaar te vinden.

34) blond 15 van Heleen van der Kemp

Blond. Vijftien. Dood. Rechercheur Britt Franken is geschokt door de aanblik van het jonge, levenloze meisje in het Vondelpark. Het slachtoffer is op brute wijze vermoord. Gescalpeerd. Britt is vastbesloten de moordenaar te vinden, maar haar onderzoek wordt bemoeilijkt door de media, die er vanaf het begin bovenop zit. Toch komt de echte tegenstand uit een onverwachte hoek…

35) dreiging boven Yonwood van Jeanne DuPrau (oorspronkelijke titel: the prophet of Yonwood)

De wereld dreigt in een oorlog terecht te komen. De president heeft een ultimatum uitgevaardigd aan de Phalanx Naties, er zijn bomaanslagen en andere terroristische acties en de mensen leven in angst terwijl ze zich voorbereiden op het ergste. Nickie heeft genoeg van dit alles, dus is ze blij wanneer ze de kans krijgt om met haar tante naar Yonwood, South Dakota, te reizen om het ouderlijke huis klaar te maken voor verkoop. Nickie heeft echter andere plannen – ze hoopt haar familie te overtuigen om het huis te houden en er in te trekken, weg van de stad en de oorlog. Maar de oorlog is ook naar Yonwood gekomen. Een oude vrouw heeft visioenen over vernietiging en haar vriendin, mevrouw Beeson, interpreteert deze visioenen als orders van God om de stad te isoleren met goedheid. Nickie wil de wereld veranderen door mevrouw Beeson helpen met het uitroeien van het kwaad in de stad.

36) de moedervlek van Kristien Dieltiens

Sarah Desmet is slachtoffer van jarenlang seksueel misbruik door haar stiefvader, een belangrijk politicus. Ze belandt in het instituut Onze Lieve Vrouw der Zeven weeën, een opvangtehuis voor kinderen met gedragsproblemen. Sarah heeft pijn. Ze vertelt het aan de vogels, maar de vogels zeggen het niet verder. Ze zou het willen vertellen op school, maar kan het niet. Er klinken stemmen in haar. Ze lachen het leed weg of ze laten haar juist de pijn voelen die Sarah alleen kan wegnemen door andere pijn te veroorzaken. Lichamelijke pijn. Waarom haat ze klassieke muziek? Waarom droomt ze van een vader die haar in zee draagt en haar ‘Amira’ noemt? Waarom wil ze haar mooie moeder niet meer zien? Ze begint een tocht naar genezing, geholpen door haar psycholoog, Hans, en door de warmte en het vertrouwen die ze vindt in het gezin van Toon, een opvoeder, door het schriftje waar ze elke dag in schrijft en het lepeltje diep in haar zak. En dan is er Djamel.

37) drakenklauw van Janet Lee Carey (oorspronkelijke titel: dragon’s keep)

Een vergeten eiland, een vervloekte geboorte en een monsterachtig geheim. Rose is de eenentwintigste prinses, voorbestemd om de vrede te herstellen tussen Engeland en de bannelingen op het eiland waar ze geboren is. Haar schoonheid heeft ze niet zomaar gekregen en is, net zoals haar verwekking, in geheimen gehuld. Zo draagt ze een verschrikkelijk teken dat haar, als het ontdekt wordt, als heks zou kunnen brandmerken. Wanneer ze wordt meegenomen door heer Faul, een bloeddorstige draak, wordt haar geheim langzamerhand ontrafeld. Kan ze de draak de baas en kan ze lang genoeg leven om de voorspelling waar te maken?

38) er is geen betere van Cecily von Ziegesar (oorspronkelijke titel: Nobody Does It Better )

Het is lente, en de levens van de karakters zijn hotter dan ooit. Ze staan op het punt om naar de universiteit te gaan – tijd om te feesten dus! Nu B eindelijk haar maagdelijkheid heeft verloren aan N, kan ze niet wachten om het nog eens te doen (en nog eens). Maar zal de liefde tussen B en N standhouden? En mag B nu eindelijk naar Yale? Of knijpen N en S er stiekem tussenuit en laten ze B alleen in de stad? De tijd zal het leren, maar een ding is zeker: er hangt liefde in de lucht, en er zit een vreemd luchtje aan…

39)  laat mij maar even van Jennifer Crusie (oorspronkelijke titel: fast women)

Nell slaapwandelt door het leven. Tot ze een baantje vindt bij een detectivebureau. Nell probeert haar baas Gabe ervan te overtuigen dat het de hoogste tijd is om zijn kantoor te moderniseren. Gabe torpedeert echter al haar plannen. Maar waar frictie is, spatten ook vonken. Nells hormonen maken een doorstart. Want Gabe mag dan waanzinnig koppig zijn, hij is ook de mooiste man die ze ooit gezien heeft. Nell kan het niet laten zich met zijn zaken te bemoeien. Met onstuitbaar enthousiasme vernielt ze “per ongeluk” het meubilair, steelt een hond en lost en passant een omvangrijk omkoopschandaal op. En, o ja, wat moet ze met die ijskoude, hartstikke dode lijken in de vriezer?

40) verraden van P.C. Cast en Kristin Cast (oorsponkelijke titel: betrayed)

De kersverse vampier Zoey Redbird woont sinds kort in het Huis van de Nacht. Ze heeft de enorme vermogens omarmd die de vampiergodin Nyx haar gegeven heeft, en ze begint te begrijpen wat het betekent om de leider van de Duistere Dochters te zijn, de hoogste elite in het Huis. Dan gebeurt het ondenkbare: menselijke tieners worden vermoord, en alles wijst naar het Huis van de Nacht. De spanning tussen de mensen en vampiers in Tulsa is dan ook te snijden. Zelf raakt Zoey betrokken bij een verboden flirt die haar afleidt van de dreigende crisis.

41) wat er ook gebeurt van Cecily von Ziegesar (oorspronkelijke titel: Nothing Can Keep Us Together )

Het eindexamen is nu echt in zicht en dus zijn de dames van de Constance Billard School for Girls druk in de weer. Nee, niet met studeren, maar met het zoeken naar de juiste witte graduation dress van de hipste designer in New York. En met het zoeken naar het juiste vriendje uiteraard. Als dat betekent dat je het vriendje van je beste vriendin moet afpakken, dan moet dat maar. De mysterieuze Gossip Girl houdt alles in de gaten en maakt de sappige details wereldkundig op haar goedbezochte site.

42) gone verlaten van Michael Grant (oorspronkelijke titel: The Exile)
Tijdens een doodgewone schooldag ziet de veertienjarige Sam tot zijn verbijstering zijn leraar pal voor zijn ogen verdwijnen. Zomaar ineens… weg! Algauw blijkt dat iedereen die ouder is dan vijftien jaar op hetzelfde moment is verdwenen. Bovendien is er een ondoordringbare barrière rond de stad opgetrokken, waardoor internet, televisie en mobieltjes geen enkel signaal meer ontvangen. Een enorme chaos breekt uit. Er zijn geen artsen en politieagenten meer. En wie zorgt er voor de achtergebleven baby’s? Net buiten de stad neemt Caine de leiding over zijn internaat en daarna ook over het stadje. In het begin weet hij enige orde te scheppen, maar gaandeweg voert hij met een aantal volgelingen een waar schrikbewind. Hoewel Sam helemaal geen leidende rol wíl, besluit hij ten slotte toch dat hij de kwaadaardige Caine en zijn terreurbende moet tegenhouden. En dat kan alleen als hij Caine uitschakelt. Maar intussen komt de dag dat hij zelf vijftien jaar zal worden steeds dichterbij…

43) verbroken van Karin Slaughter (oorspronkelijke titel: broken)

Sara Linton vraagt Will Trent om hulp in Grant County bij het onderzoek naar de moord op een jonge vrouw. Maar zijn komst wordt niet door iedereen gewaardeerd. Wat houdt Lena Adams voor hem verborgen en wat had zij te maken met de dood van Jeffrey Tolliver? En waarom heeft Sara zijn hulp nodig bij het onderzoek? Terwijl het onderzoek vordert, doet Will rondvraag naar de feiten rond Jeffreys dood. De twee vrouwen naast hem zijn beiden vastbesloten de waarheid boven tafel te krijgen, waarbij Lena steeds meer onder druk komt te staan en Sara’s wantrouwen steeds groter wordt. Langzaam ontrafelt Will een zaak vol explosieve geheimen – en komt hij dicht bij een waarheid die dodelijk kan zijn.

44) Het Geheim van de Buick van Stephen King (oorspronkelijke titel: From a Buick 8)

Op het platteland van Pennsylvania vinden de agenten Rafferty en Wilcox in 1979 een oude Buick Roadmaster uit de jaren ’50 verlaten aan de kant van de weg. De bestuurder verdween spoorloos. Een paar uur later verdwijnt Rafferty ook. Wilcox en zijn collega’s van het bureau van Korps D begrijpen dat dit niet ‘zomaar’ een oude Buick Roadmaster is en zetten het gevaarlijke ‘ding’ in een oude loods achter slot en grendel. Daar staat hij tot in 2001 Wilcox’ 18-jarige zoon Ned wat klusjes komt opknappen bij Korps D. Wanneer Ned de oude Buick ontdekt en op onderzoek uit gaat, loopt het mis…

45) heksenblik van Bergljot Hobæk Haff (oorspronkelijke titel: heksen)

Het boek speelt zich af in het begin van de 17de eeuw in het Noorwegen, de tijd van de lutherse reformatie, en beschrijft het lot van Hanna Mann, een kruidenvrouw, die haar wonderlijke achternaam dankt aan haar ruwe stem en de baardstoppels op haar kin. Haar levensloop wordt met de ganzenveer opgetekend door een jong zigeunermeisje dat als wees door een dominee is opgevangen en tot klerk is opgeleid. Als heer Peders jonge en zwangere vrouw sterft, worden het meisje en de Hanna Mann verdacht van hekserij en gevangen gezet in de kerktoren, in afwachting van hun waarschijnlijke terechtstelling.

46)  de schedel van Iris Johansen (oorspronkelijke titel: stalemate)

Eve Duncan, de beroemde forensisch beeldhouwer, heeft al tweemaal een verzoek van één van ’s werelds meest gezochte criminelen afgeslagen. Maar uiteindelijk dwingt een gruwelijk dreigement haar er toch op in te gaan. Ze vertrekt naar de Zuid-Amerikaanse jungle, waar de misdadiger een schedel heeft gevonden. Hij wil dat Eve helpt met de identificatie. Hoewel ze beseft hiermee haar eigen leven op het spel te zetten, móét ze wel meewerken: de man heeft haar de sleutel beloofd tot de oplossing van het pijnlijkste mysterie uit haar verleden – de vermissing van haar dochter.

47) verdwenen van Lisa Gardner (oorspronkelijke titel: gone)

Als de doorgewinterde en slimme ex-politie-agente Rainie Conner spoorloos verdwijnt nadat zij haar auto met draaiende motor en open deuren in de regen heeft achtergelaten, vreest haar echtgenoot Quincy Pierce het ergste. De laatste tijd heeft hij al veel slecht nieuws moeten incasseren vanwege een onopgeloste zaak waarbij een jong meisje en haar moeder zijn vermoord en waardoor Rainie Conner door wanhoop teveel begon te drinken.

48) geen tweede kans van Harlan Coben (oorspronkelijke titel: no second change)

Marc Seidman ontwaakt in een ziekenhuis. Hij ligt op de intensive care, zijn hoofd zit in het verband. Twaalf dagen geleden was hij nog een succesvolle chirurg en woonde hij in een mooi huis met een lieve vrouw en hun pasgeboren dochter Tara. Maar nu ligt hij in een ziekenhuisbed, neergeschoten door een onbekende. Zijn vrouw is dood en Tara is verdwenen. Pas na twee weken ontvangt Marc bericht: hij kan zijn dochter terugkrijgen, maar hij mag onder geen beding contact opnemen met de politie. En hij zal geen tweede kans krijgen.

49) ken je me nog? van Sophie Kinsella (oorspronkelijke titel: remember me?)
Na een auto-ongeluk ontwaakt Lexi in het ziekenhuis met geheugenverlies. Tot haar verbijstering is het opeens 2007. Lexi is nu achtentwintig, directeur en… getrouwd met een miljonair! Hij is knap maar heeft wel eigenaardige trekjes. Gaandeweg ontdekt Lexi steeds meer barsten in haar perfecte leventje. Haar personeel noemt haar ‘de Cobra’. Een sexy man brengt extra explosief nieuws. Zijn naam is Jon. Hij beweert haar geheime minnaar te zijn. Wat is er toch allemaal aan de hand? Zal Lexi ooit haar geheugen terugkrijgen? En met wie zou ze dan de Mont Blanc willen beklimmen?

50) aanpakken van Sophie Kinsella (oorspronkelijke titel: the undomestic goddess)

Samantha is een jonge topadvocate in Londen. Op een dag maakt ze een enorme fout, zo enorm dat haar hele carriere op het spel staat. In paniek ontvlucht Sam haar kantoor en belandt op het Engelse platteland. Bij een villa wordt ze aangezien voor de nieuwe huishoudster. De heer en mevrouw Ceiger hebben geen idee dat ze een advocate met een IQ van 158 in huis hebben gehaald. En Samantha heeft geen idee hoe ze wasmachine moet aanzetten. Zal Samantha ooit nog terugkeren naar Londen? En zo ja, wil ze haar oude leven dan weer terug? Hoe staat het eigenlijk met haar emotionele huishouding?

51) Het staat in de sterren van Suzanne Power (oorspronkelijke titel: The Virgo Club)

Twee keer per maand ontmoeten zij elkaarin een gezellig Italiaans restaurant:
Dette Morgan: feestbeest en modejournaliste. Heeft in geen jaren gegeten. Houdt van toy boys. Plotseling wordt Dette van haar troon gestoten en ontslagen.
Catriona: Ex-actrice, nu moeder van vier kinderen. Haar aartsrivale is haar eigen au pair, die uit is op Catriona’s rol als echtgenote en moeder.
Rorie: toneelmeester. Zou dolgraag regisseur willen zijn. Taboe-onderwerp: haar relatie met een mislukte toneelschrijver die er ook nog een vrouw en kinderen op na houdt.
Helen: ER-dokter en moeder. Kan beter met haar patiënten dan met haar kinderen overweg. Heeft redenen om aan te nemen dat haar man Euan haar bedriegt.
Alle vier de vrouwen willen hun geliefde aan een test van trouw onderwerpen. En wanneer op een avond de Chianti overvloedig stroomt, bedenken zij een geraffineerd plan.

52) Fatale Vlucht van Kathy Reichs (oorspronkelijke titel: Fatal Voyage)

Een vliegtuig met achtentwintig passagiers stort neer in de bergen van Noord-Carolina. Forensisch antropologe Temperance ‘Tempe’ Brennan maakt deel uit van het regionale rampenteam en haast zich naar de plaats des onheils om mee te helpen bij het identificeren van de slachtoffers. Tempe heeft in haar beroepsleven al veel gezien en meegemaakt, maar wat zij nu aantreft overtreft werkelijk alles. Over de ware toedracht van de ramp – technische storing of terreurdaad? – lopen de meningen ver uiteen.

53) Fatale geheimen van Kathy Reichs (oorspronkelijke titel: Grave Secrets)

Bij de ontdekking van een massagraf waarin 23 slachtoffers worden aangetroffen, wordt de hulp ingeroepen van dr. Temperance Brennan, forensisch expert. Ondanks haar turbulente priveleven reist Brennan af naar het dorpje Chupan Ya in Guatemala. Nauwelijks is ze haar onderzoek gestart of ‘Tempe’ ontdekt dat het heden nog meer gruwelijkheden in petto heeft. In Guatemala City worden vier meisjes vermist, onder wie de dochter van een hoge regeringsambtenaar.

54) De Vijf Gaan Er Vandoor van Enid Blyton (oorspronkelijke titel: Five Run Away Together)

Wie is er op het eiland van George geweest? Wat zit er in de mysterieuze koffer die verstopt is op het eiland van Kirrin? De beroemde vijf denken dat ze op het spoor zijn van een smokkelbende, tot ze een afgrijselijke schreeuw horen die afkomstig lijkt van een kind…

55) de vijf op een smokkelaarsrots van Enid Blyton (oorspronkelijke titel: Five go to Smuggler’s top)

De stiefvader van Pierre Lenoir, een studiegenoot van Julian en Dick, die Pierre steevast ‘Roetje’ noemen, nodigt de kinderen uit om te komen logeren op het Smokkelaarsnest. Dit oude huis staat boven op de ‘Worp’, een heuvel die wordt omgeven door moerassen en de zee. Er zijn verborgen spelonken, oude tunnels en geheime gangen. De Vijf ontdekken dat er signalen worden uitgezonden vanuit het huis. Dan wordt oom Quentin ontvoerd…

56) de meermin van Betsy Carter (oorspronkelijke titel: swim to me)

Wanneer Delores Walker dertien is gaat zij samen met haar ouders voor het eerst op vakantie. Ze rijden vanaf hun huis in New York naar Florida, om daar de wereldberoemde zeemeerminnenshow te bekijken in het vakantiepark Weeki Wachi Springs. Delores is zo van het spektakel onder de indruk dat ze zichzelf een belofte doet: ooit zal zij ook een meermin zijn. Twee jaar later besluit Delores haar droom te volgen: met het spaargeld van haar vader reist zij met de bus naar Florida. Al snel wordt zij aangenomen in Weeki Wachi Springs. Opeens lijkt alles mogelijk, en Delores groeit uit tot een nationale bekendheid. Wanneer haar ouders en jongere broertje ook naar Florida komen wordt het gezin herenigd, maar niets zal na deze zomer meer hetzelfde zijn.

57) ondersteboven van Heidi Linde (oorspronkelijke titel: Under Bordet)

Jenny is zesentwintig en woont samen met Sara en Trond in een studentenhuis. Poker is haar favoriete spel, ze is dol op kebab en heeft zojuist de laarzen van haar dromen gekocht. Maar verder gaat het niet zo goed met haar: ze heeft net haar studie medicijnen opgegeven (maar durft het aan niemand te vertellen), en is gedumpt door haar vriendje.
Dan ontmoet ze op een feestje een jongen met de mooiste bruine ogen die ze ooit gezien heeft. Het was al laat en er was een fles Jameson in het spel. Onder invloed van te veel whisky vertelt ze hem veel te veel leugens en een beetje te veel de waarheid.
De chaotische Jenny probeert haar leven weer op orde te brengen, en doet dat met vallen en opstaan, maar ook met veel humor. En de jongen met de bruine ogen laat het er niet bij zitten, hoe hard ze ook probeert hem te vergeten.

58) gossip van Meg Cabot (oorspronkelijke titel: Queen of Babble)

Lizzie heeft last van een gebroken hart. En omdat haar vriendin Shelley deze zomer in de catering werkt op een Frans chateau, een unieke trouwlocatie, besluit Lizzie om haar te gaan helpen. Helaas is Lizzie geen natuurtalent. De meeste barkeepers kunnen een geheim bewaren – maar Lizzie vormt daarop een uitzondering. Het eerste huwelijk is nog niet begonnen of de bruid is woedend, de bruidegom is van z’n voetstuk gevallen en Chateau Mirac dreigt alle toekomstige bruiloftsboekingen kwijt te raken. Tot overmaat van ramp wordt Lizzie ook nog halsoverkop verliefd op Luke, de zoon van haar baas. Zal haar grote mond haar nu voor één keer goed van pas komen?

59) altijd dichtbij van Cecily von Ziegesar (oorspronkelijke titel: Only in Your Dreams)

Eindelijk komen we te weten hoe het Blair vergaat bij haar Engelse Lord. Zal zij voorgoed haar New Yorkse jetsetleven vaarwel zeggen en intrekken bij Lord Marcus? En heeft zij zich werkelijk verzoent met Serena, die de hoofdrol in ‘Breakfat at Fred’s’ voor haar neus wegkaapte? Serena krijgt het nog knap lastig met die rol. En waarom geeft haar tegenspeler, de verrukkelijke sterspeler Thaddeus, weinig sjoege als zij toch heel nadrukkelijk toenadering zoekt?

60) Gemaakt voor Elkaar van Cecily von Ziegesar (oorspronkelijke titel: It Had to Be You – The Gossip Girl Prequel)

Tijdens het eerste jaar op Constance Billard, worden alle geheimen van de hete en zwoele zomer onthult waarin de intrigerende driehoeksverhouding tussen Blair, Serena en Nate begint. Blair zoent bijvoorbeeld voor het eerst met Nate. Ontdek de werkelijke reden van Serena’s vertrek naar het internaat en hoe de legendarische Gossip Girl-column begon. Mythen uit de eerste negen delen worden doorgeprikt. Wat je tot dusverre gelezen hebt, blijkt niet altijd te kloppen. Het blijft tenslotte Gossip Girl.

61) Deel de Passie van Cecily von Ziegesar (oorspronkelijke titel: Would I Lie to You)

Het is zomervakantie. De hoofdfiguren (o.a. Nate, Blair, Vanessa, Serena, Dan) kunnen bijna niet wachten tot ze naar de universiteit mogen. Serena en Blair brengen hun tijd (meestal vervelen ze zich) door aan de rand van het zwembad bij een superberoemde modeontwerper, die toevallig naast Nate’s landgoed woont. Aan de andere kant van de stad heeft Vanessa het niet gemakkelijk als oppas van twee verwende kinderen.

62)Heksen & demonen van Kim Harrison (oorspronkelijke titel: dead witch walking)

Rachel Morgan is weliswaar een goede heks, een witte, maar ze heeft haar heksenkunsten niet altijd onder controle. Gelukkig is hij er nog, de eigenwijze huiself Jenks, haar persoonlijke lijfwacht die bij voorkeur op de schouder van Rachel meereist en waar nodig ingrijpt. Haar andere huisgenoot is Ivy, een beeldschone ondode die, en wel om twee heel specifieke redenen, een oogje op Rachel heeft. De drie voorzien in hun levensonderhoud door te jagen op de monsters in mensengedaante die de stad onveilig maken. Als Rachel en Ivy de jacht openen op de zakenman Kent Kalamack, een drugslord die handelt in bovennatuurlijke roesmiddelen, worden ze het doelwit van heksenhuurmoordenaars. Wat nu te doen? Goede raad is duur. Zelfs Jenks weet het even niet, en dat zegt voldoende over de ernst van de situatie…

63) wie anders van Cecily von Ziegesar (oorspronkelijke titel: Don’t You Forget about Me)

Aan het eind van de zomervakantie maken de hoofdpersonen – wel bekend uit de elf eerdere delen uit de serie – zich op voor het nieuwe collegejaar. Nate, Blair en Serena komen zongebruind met hun luxe jacht in de haven van Manhattan aan en zijn vast van plan iedereen die ertoe doet van hun aanwezigheid op de hoogte te stellen. Met de gebruikelijke bombastische omschrijvingen over kledingstukken, accessoires, kapsels en uiterlijk wijkt het voorlopig laatste deel uit de onder tienermeisjes zeer populaire (televisie)serie ‘Gossip Girl’ niet veel af van de vorige delen. In dit deel is Serena hard bezig met huwelijksplannen en de gelukkige die ze daarvoor heeft uitgekozen is de broer van een van haar beste vriendinnen, Dan

64) eerlijk zullen we alles delen van Tess Stimson (oorspronkelijke titel: What’s Yours is Mine)
Als een prinses in een sprookje zou Grace Hamilton tevreden moeten zijn met haar vele zegeningen: een flitsende carrière, een gelukkig huwelijk en zelfs een echt kasteel als woning. Maar Grace wil nog iets, iets onbereikbaars. Haar zus, de mooie Susannah, heeft overal een zootje van gemaakt en is naar het buitenland gevlucht. Maar het lot legt de toekomst van Grace plotseling in handen van Susannah, waardoor het machtsevenwicht tussen beide zussen voor altijd verandert.

65) Fallen van Lauren Kate (oorspronkelijke titel: fallen)

Er is iets vertrouwds aan Daniel Grigori. Geheimzinnig en op een afstand vangt hij Luce Price’s aandacht vanaf het moment dat ze hem ziet op haar eerste dag op de Sword & Cross kostschool in het benauwde Savannah, Georgia. Hij is de ene heldere plek op een plaats waar telefoons verboden zijn, de andere studenten allemaal schreeuwerds zijn en beveilingscamera’s elke beweging in de gaten houden. Alhoewel Daniel niets met Luce te maken wil hebben- en dat heel duidelijk maakt- kan ze het niet loslaten. Door hem aangetrokken als een mot tot een vlam, moet ze te weten komen wat Daniel zo graag geheim wil houden… zelfs als ze er dood aan gaat.

66) Sintel van Jeanne DuPrau (oorspronkelijke titel: city of Ember)

In Sintel zijn alle belangrijke voorzieningen stuk, de al schaarse en overgerecycleerde hulpmiddelen doen het niet meer en er zijn aanwijzingen dat de volgende oogst zal mislukken. Iedere keer als de hoofdgenerator het begeeft en Sintel in volledige duisternis wordt gedompeld, houden de inwoners de adem in en hopen dat de verantwoordelijke werklui de generator weer op gang zullen krijgen. Wat niemand echter weet is dat, 200 jaar daarvoor, de bouwers van de stad een boodschap hebben achtergelaten, opgeborgen in een kistje met een tijdslot, waarin instructies staan hoe men na 200 jaar de stad kan verlaten. Maar dat kistje is verloren gegaan… Eerder bij toeval ontdekt Lina de inhoud ervan en samen met Doon zal ze alles in het werk stellen om de overheid te overtuigen. Maar niemand luistert.

 67) Sprankel van Jeanne DuPrau (oorspronkelijke titel: the people of Sparks)

Lina en Doon komen met de mensen van de ondergrondse stad Sintel, na een tocht van vier dagen, bij een kleine nederzetting: Sprankel. De mensen van Sprankel bouwen stilaan hun wereld terug op, lange tijd na de Grote Ramp. De groep uit Sintel opvangen vraagt veel van deze mensen. Ook de Sintelenaren, die verbaasd om zich heen kijken in deze – voor hen nieuwe – wereld, moeten zich aanpassen aan de omstandigheden. De verhouding tussen beide groepen wordt gespannen en escaleert. Lina en Doon moeten een middel vinden om het tij te keren. Dat is echter niet zo eenvoudig.

68) Koepels van Mariette Aerts

Marni woont met haar vader in Koepel 4, een reusachtige, overdekte stad. Elke ochtend hijst ze zich in haar elastipak en zet ze haar masker op om in de Virtuele Ruimte enkele uren Scholing te volgen. Daarna speelt ze met haar vriend Tren in diezelfde VR de bijna levensechte spellen Blackworld en Dragon Flight. In de wereld buiten de Koepels hebben ooit de Grote Overstromingen plaatsgevonden en volgens de Autoriteit is het leven daar nog altijd totaal ontwricht. Toch zijn er mensen die daarnaartoe zijn gevlucht. Ook de moeder van Marni heeft de Koepel verlaten. Niemand lijkt te willen antwoorden op de vragen die Marni daar soms over stelt. Op een dag leert Marni Vonya kennen, een meisje van wie de ouders wel eens buiten zijn geweest. Kan Vonya haar misschien meer vertellen? Dan ontvangt ze een bericht van haar moeder…

69) de schaduw van mijn moeder van Carol Goodman (oorspronkelijke titel: the Seduction of Water)

Jaren geleden verdween de moeder van Iris Greenfeder. Ze woonden in Hotel Equinox, waar de vader van Iris manager was en Iris’ moeder romans schreef. Toen nam ze de trein – en keerde nooit meer terug. Ze stierf tijdens een hotelbrand in Brooklyn, waar ze stond geregistreerd als de echtgenote van een andere man.        Wanneer Iris jaren later aan Grace College lesgeeft, probeert ze de waarheid over haar moeder te achterhalen. Kay Greenfeder, zo lijkt het, was een vrouw zonder geschiedenis. Als Iris de geheimen van jaren geleden begint te ontrafelen, beseft ze dat het verleden heel anders is dan ze heeft geloofd…

70) Elixer van Hilary Duff (oorspronkelijke titel: Elixer)

Clea Raymond is een succesvolle jonge fotograaf en de dochter van een prominente politicus. Voor haar werk zwerft ze de hele wereld over en komt op de meest exotische plaatsen. Wanneer haar vader plotseling verdwijnt, tijdens een van zijn humanitaire reizen, ziet Clea op de foto’s die ze maakt een vreemde schim. Hoe vaker ze ernaar kijkt, hoe meer de schim lijkt op een mysterieuze, knappe man…

71) IJsval van Kitty Sewell (oorspronkelijke titel : ice trap)

In Cardiff, Wales, vindt dokter Dafydd Woodruff dat zijn werk routine is geworden. Het enige probleem in zijn leven is het verlangen van zijn vrouw Isabel naar een kind. Dan ontvangt Dafydd uit het niets een brief uit Moose Creek, een stadje in het hoge noorden van Canada. Daarin vertelt de dertienjarige Miranda Hailey dat zij zojuist van haar moeder heeft gehoord wie haar vader is, en van haar tweelingbroer: niemand anders dan Dafydd. een DNA-test lijkt het bewijs daarvoor. Maar Dafudd kan zich niet herinneren dat hij ooit een intieme relatie met Sheila Haley heeft gehad. Er blijft hem geen andere keus dan de reis naar Moose Creek te maken en de waarheid te achterhalen. De tocht voert hem naar de Canadese wildernis, waar hij wordt geconfronteerd met demonen uit het verleden die hij dacht achter zich te hebben gelaten…

72)  Aischa van Federica de Cesco (oorspronkelijke titel : Aischa oder die Sonne das Lebens)

Aischa is de zestienjarige dochter van Algerijnse immigranten in Parijs. Haar ouders zijn streng gelovige moslims en het is een hele stap voor hen dat Aischa naar het gymnasium gaat, want ‘een vrouw hoeft niet te studeren’. Op school voelt Aischa zich een buitenbeentje en ze kan de verschillen tussen thuis en school moeilijk met elkaar verenigen. Als ze verliefd wordt op Kim, een Vietnamese jongen, steken haar broers nogal hardhandig een stokje voor de relatie. Niet veel later moet ze met haar vader mee naar Algerije. Volgens hem is het de hoogste tijd dat ze wordt uitgehuwelijkt.

73) bekentenissen van de teenage underground van Simonne Howell ( oorspronkelijke titel : notes from the teenage underground)

Gem woont in een Australisch voorstadje waar niet veel te beleven valt, zeker niet in de zomervakantie. Samen met haar beste vriendinnen, Lo en Mira, probeert ze daar iets aan te veranderen. Op het einde van het schooljaar komt Gem op het idee om een undergroundfilm te maken. Ze is immers gek op films. Lo en Mira zijn meteen gewonnen voor het project. De film is bedoeld om hun vriendschap hechter te maken en alle sukkels op school te laten zien wie er echt cool is. Bovendien wil Gem indruk maken…

74) de derde persoon van Rene Appel

Elke dag staat hij er weer: Freek Witteveen. Als Magda uit het raam kijkt kan ze hem zien, de man met wie ze een tijdje een verhouding heeft gehad. Hij blijft volhouden dat ze voor elkaar bestemd zijn, ook al gelooft zij daar absoluut niet in. Freek is er altijd, hij belt haar op, fietst haar na, loopt de apotheek binnen waar ze werkt. En hoe hardnekkiger hij haar volgt, des te groter worden haar afkeer en haar angst.

75) de foute prins van Victoria Clayton (oorspronkelijke titel: a Girl’s Guide to Kissing Frogs)

Een vrouw moet meestal een heleboel kikkers kussen voordat ze achter op het witte paard van haar prins kan springen. Voor Marigold is het nog moeilijker: haar kikker blijkt een giftige pad. Het is Sebastian, de louche directeur van het balletgezelschap in Londen waar ze werkt. Hij stuurt Marigold na een pijnlijke val terug naar het huis van haar moeder op het Engelse platteland om te herstellen. Betekent dit het einde van haar danscarrière?  Gelukkig ontmoet Marigold haar aantrekkelijke jeugdvriend Rafe, die staat te trappelen om aan haar voeten te liggen. Maar wie is die mysterieuze vreemdeling in de coulissen?

76) ik kom altijd uit bij jou van Cecily von Ziegesar (oorspronkelijke titel: I Will Always Love You)

In deze Gossip Girl roman komen Serena, Blair, Nate, Chuck en Dan, nu allemaal studenten, terug naar huis voor de kerstvakantie. Heeft het studentenleven hen veranderd? Wie doet het nog met elkaar en wie niet? En wat staat er te gebeuren nu ze voor het eerst weer bij elkaar zijn? Gesetteld of niet, je vervalt toch gemakkelijk in het oude patroon, zeker als je je voormalige vlam tegen het lijf loopt. ”Ik kom altijd uit bij jou” volgt Manhattans beroemdste tieners tijdens de vier kerstvakanties in hun studententijd.

77) Ik Stond Laatst voor een Poppenkraam van Lucie Mosterd

Als Maria op twaalfjarige leeftijd voor het eerst op de fiets naar de middelbare school vertrekt, zwaait haar moeder Lucie haar weemoedig uit. Haar kleine meisje wordt groot. Tegelijkertijd is ze blij voor Maria, die vol verwachting een nieuwe fase in haar leven begint. Wat Lucie niet weet, is dat Maria die dag al Manou zal ontmoeten, de loverboy die haar leven in een hel zal veranderen. Al snel verandert Maria in een onhandelbare puber. Lucie dringt niet meer tot haar dochter door en komt er maar niet achter wat er met haar aan de hand is. De waarheid gaat dan ook ieder voorstellingsvermogen te boven. Manou heeft Maria veranderd in een willoze pop die alles doet wat hij zegt. Als Maria’s betrouwbare knuffelbeer dringt hij binnen in Lucies gezin om vandaaruit de hechte band tussen moeder en dochter te doorbreken. Pas dan zal hij Maria helemaal in zijn macht hebben.

78) vooravond van Armageddon van Rianne Lampers

Mike schiet met een bonkend hart overeind in bed. De afschuwelijke beelden die hij in zijn slaap gezien heeft, trekken aan zijn geestesoog voorbij. Het was geen droom. Hij twijfelt er niet aan dat ergens op de wereld het proces in gang is gezet. Hij pakt zijn mobiele telefoon, belt Gaby in Parijs en zegt: Het is begonnen.
Aimee heeft al bijna twaalf jaar geen contact meer met haar vader, de geneticus Gedeon Meijer. Toch voelt ze zich verplicht te gaan als hij haar belt en smeekt om naar zijn levenswerk te komen kijken. Aangezien haar moeder sinds de scheiding een onverklaarbare angst voor Gedeon heeft, vertelt Aimee niets over haar voorgenomen bezoek. Het is een beslissing die ze zichzelf de rest van haar leven zal verwijten.
Als de vijftienjarige Sandra Heuvelman ziet hoe een bestelbusje een oude man van zijn sokken rijdt, schiet ze hem te hulp. Ze is diep onder de indruk van zijn gouden gloed. Sinds kort weet ze dat de kleuren die ze bij mensen waarneemt auras zijn. Ze is nog bezig te ontdekken wat dit betekent, totdat er nieuwe mensen naast haar komen wonen. Ze raakt bevriend met Monique, de dochter van buurvrouw Hannelore Uytenbroek. Zij beweert stellig dat auras niet bestaan. Wat Sandra op dat moment niet weet, is dat Monique daar zo haar redenen voor heeft.
Drie verhaallijnen die los van elkaar lijken te staan, kruipen in Vooravond van Armageddon naar elkaar toe. In het vervolg op Het duistere pact blijken ogenschijnlijk gewone mensen dit niet te zijn. Zonder te beseffen wat er werkelijk aan de hand is, raken zij verwikkeld in op nachtmerries gelijkende situaties. Zij zijn getuige van het ontbranden van de strijd tussen Licht en Duisternis. Een strijd die verder smeult als een ondergrondse veenbrand, klaar om de mensheid ongemerkt in de as te leggen…
Is er nog iemand die het tij kan keren?

79) Gone: Honger van Michael Grant (oorspronkelijke titel: hunger)

Het is nu drie maanden geleden dat alle volwassenen en kinderen van vijftien jaar en ouder spoorloos verdwenen zijn. Het eten begint op te raken en de honger knaagt, waardoor de kinderen in Perdido Beach zichzelf niet meer in de hand hebben. Sam heeft er genoeg van dat hij wordt beschouwd als de leider in de FAKZ. De kinderen verwachten dat hij voor alle problemen een oplossing heeft, zelfs voor de kleinste wissewasjes, en hij kan de verantwoordelijkheid nauwelijks nog aan. En alsof dat nog niet genoeg is, gaan sommige ‘gewone’ kinderen de strijd aan met de ‘freaks’, de kinderen met speciale krachten, omdat ze beweren dat die meer te eten krijgen dan zij. Intussen wordt de geheimzinnige Duisternis steeds sterker: hij lokt Lana naar zich toe. Sam en zijn vrienden proberen haar te redden, maar stuiten op Caine. Bij de grot van de Duisternis volgt een bloedstollende strijd, waarbij Sam op het allerlaatste moment hulp krijgt vanuit onverwachte hoek…

80)  Blind date van Stephenie Meyer, Meg Cabot, Kim Harrison, Lauren Myracle en Michelle Jaffe (oorspronkelijke titel: prom nights from hell)

De muziek dreunt op het ritme van mijn hart. Ik voel de bas in mijn borstkas – bedoem, bedoem. De ruimte is vol met kronkelende lichamen. Ik zie niet veel, door de mist die het droogijs verspreidt en door de flikkerende lichtshow die vanaf het plafond de club schaars verlicht. Maar hij is hier. Ik weet het gewoon. Ik voel hem.
Daarom ben ik dankbaar dat zich overal om mij heen wriemelende lichamen bevinden. Ze onttrekken mij aan zijn blik – en aan zijn zintuigen. Hij zou mij anders al geroken hebben. Want ze ruiken de geur van angst van kilometers ver.’
Het zijn geen gewone studentenfeestjes.
Hun aanwezigheid verandert alles.  Zombies, duivels en vampiers nemen de controle over in deze vijf kortverhalen en zuigen je mee in een andere, helse dimensie. Ze lijken menselijk, maar zijn het niet. Bereid je voor op een bovennatuurlijke ervaring,  want het feestje wordt niet wat je ervan verwacht…

81) betaal het voort van Catherine Ryan Hyde (oorspronkelijke titel: pay it forward)

Op de school van de dertienjarige Trevor komt een nieuwe leraar. Hij geeft zijn klas de opdracht om een idee te bedenken om de wereld om hen heen te veranderen. De jongen heeft een plan en probeert dat in praktijk te brengen. Eerst lijkt het niet echt aan te slaan, maar na verloop van tijd gaat het balletje rollen en de gevolgen worden steeds verstrekkender, zowel voor hem als zijn omgeving. Daaromheen speelt de moeizame relatie die zich ontwikkelt tussen Trevors alcoholistische moeder en de leraar, die aan een kant van zijn gezicht ernstige misvormingen heeft.

82) zustermoord van Tess Gerritsen (oorspronkelijke titel: body double)

Dokter Maura Isles ziet door haar werk als patholoog-anatoom meer lijken dan haar lief is, maar nooit eerder bood het slachtoffer van een moord zo’n angstaangende aanblik. Maura huivert wanneer ze op de autopsietafel het levenloze lichaam ziet dat als twee druppels water op haar lijkt…

83) ontembaar van P.C. Cast & Kristen Cast (oorspronkelijke titel: untamed)

Het leven is waardeloos als je vrienden kwaad op je zijn. Vraag dat maar aan Zoey Redbird. Zij is een onbetwiste expert op het gebied van waardeloos. Binnen een week heeft ze in plaats van drie vriendjes er niet één meer, en de hechte vriendengroep waarvan ze deel uitmaakte en die haar altijd vertrouwde en steunde, heeft haar aan de kant gezet. De enige twee vrienden die Zoey nog over heeft zijn ondood, en bovendien verwikkeld in een eeuwigdurende kibbelpartij met elkaar. Dus wie kan het haar kwalijk nemen dat ze bevriend raakt met de nieuwe leerling van het Huis van de Nacht, de enorm sexy olympische boogschutter James Stark? Ondertussen heeft Hoge Priesteres Neferet de mensheid de oorlog verklaard. Zoey weet in haar hart dat het verkeerd is om tegen mensen te strijden, maar de enige manier waarop ze hier een stokje voor kan steken, is door het weer goed te maken met haar vrienden. Zoey’s avonturen op de vampierschool nemen een wilde en gevaarlijke wending wanneer er een eeuwenoud kwaad ontwaakt waardoor ieders vertrouwen op de proef wordt gesteld.

5 reacties

5 thoughts on “bookchallenge 2011

 1. Als ik zie wat je leest qua boekensoorten, moet je ook zeker eens de ‘Dark Romance’ boeken gaan lezen die nieuw in Nederland op de markt komen.
  Bijkomend voordeeltje: je kunt nu gratis een verhaal downloaden en lezen en je krijgt korting op het eerste boek, Blauw is de Nacht, van Maggie Shayne. Topschrijfster in Amerika in het vampier-achtige boekengenre!
  Check daarvoor even http://www.facebook.com/harlequin.blackmoon, dara is eea te lezen en te downloaden.
  Veel leesplezier!

 2. Hihi, Cool dat jij ook de Charmed boeken leest 🙂 Ik heb die hele serie verzameld, en ik heb ook ziekelijk veel boeken XD ik ben voorlopig nog bezig mn hele verlanglijst af te werken(A)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s