bookchallenge 2012

1) het drakenmeisje (deel 1 van De erfenis van Thuban) van Licia Troisi

Langzaam opende Sofia haar ogen en keek verward om haar heen. Ze vloog. Haar vleugels sloegen in de lucht en onder haar tekende zich het labyrint van de ruïnes af. Ze kon het niet geloven. Ze keek opzij en zag haar vleugels. Ze voelde hen, zoals ze haar armen en benen voelde en ze merkte het vlies tussen haar klauwen op. Ze staarde hen aan: ze waren echt, stevig. En reusachtig. De vleugels van Thuban.

mijn mening: het verhaal is heel erg leuk maar denk dat ik hem nog een keer in het engels probeer want door de taal had ik meer moeite om het boek te lezen, vond het erg raar vertaald en las daarom moeilijk weg. geen slecht verhaal alleen advies lees hem niet in het Nederlands. ben ook blij dat ik het boek bij de bibliotheek had geleend en niet zelf had gekocht.

2) nieuwe maan (deel een van de boeken van Oran) van Midori Snyder.

In de hoofdstad doet het gerucht de ronde dat vier jonge vrouwen tijdens de Verbranding aan de eeuwenoude magie van de Vuurkoningin ontsnapten, vier vrouwen die beschikken over de macht van Aarde, Vuur, Water en Lucht. En die vrouwen zijn nu, zo wordt in de stad gefluisterd, op zoek naar elkaar om een machtig verbond te sluiten. Het kan dan ook geen toeval zijn dat steeds vaker op de stadsmuren en op de muren van herbergen en paleizen van de macht hun teken wordt aangetroffen – dat van de Nieuwe Maan. Dat stad houdt zijn adem in, en wacht…

3) Sadars Vesting (deel twee van de boeken van Oran) van Midori Snyder.

Tijdens de aardbeving en de slachting door de Sileanen die van het Vuurfeest een drama maken, komt meester Donal van Roepers Smidse, een van de belangrijkste leiders van het verzet, om het leven. Zijn zoon Wyer en Alwir Re Aston weten te ontsnappen. Maar er gebeurt meer. Zo manisfesteert de goed vermomde zakkenroller Klusser zich als niemand minder dan het vuurmeisje naar wie in de straten van Beldan al jarenlang wordt gezocht. Het gerucht gaat dat zij nu in gezelschap van Wyer en het geheimzinnige Ghazali-meisje Lirrel op weg is naar Sadars Vesting, in het Avadaresgebergte. Maar als Klusser het vuurkind is, waar zijn dan de andere kinderen van de nieuwe viervoudige koninginnenknoop? Het kind van de aarde, het kind van de lucht, het waterkind? De Vuurkoningin, die haar macht ernstig bedreigt ziet, vraagt zich hetzelfde af…

4) Het Vuur van Beldan (deel drie van de boeken van Oran) van Midori Snyder.

Het leger der opstandelingen van de Nieuwe Maan valt verschillende handelssteden aan de rivier de Hamadar aan, waardoor het vermaarde Beldan wordt afgesneden van de aanvoer van levensmiddelen. Nu is de winter in aantocht en bereidt de stad zich voor op een belegering. Zorahs grootste angst is evenwel dat de Nieuwe Maan een nieuwe viervoudige konininnenknoop zal vormen die het einde van haar macht zou kunnen betekenen. Want bekend is dat drie van de vier benodigde elementen inmiddels door de Nieuwe Maan bijeen zijn gebracht: het vuurkind Klusser, het luchtkind Lirrel en het aardekind Shedwyn. Alleen weet nog niemand wie het vierde kind, het waterkind, zal zijn.

mijn mening: ik ben dol op dit soort boeken en deze trilogie vond ik ook erg leuk en goed en heb ik vrij snel uitgelezen. ze schrijft erg goed en je leeft erg met de personages mee. een spannend boek en ik wil zeker meer boeken van haar lezen maar volgens mij zijn dit de enige boeken die ze heeft geschreven. de drie delen volgen elkaar meteen op dus het is wel een aanrader om ze achter elkaar te lezen. ik ben persoonlijk dol op fantasyboeken en deze waren erg goed.

5) Halo  een onmogelijke liefde van Alexandra Adornetto

Venus Cove is niet meer dan een slaperig stadje. Daar komt verandering in wanneer vanuit de hemel drie engelen naar het stadje worden gestuurd: Gabriel, de krijger, Ivy, de heler, en Bethany, de tiener. Zo onopvallend mogelijk maakt het drietal zich op voor een strijd tegen het Kwaad. Om zo min mogelijk op te vallen, proberen de engelen zich als een gewoon gezin voor te doen. Bethany gaat naar de plaatselijke middelbare school, wordt verliefd en begint tegen alle regels van de hemel in een relatie. Maar al snel blijken de drie engelen niet de enige bovennatuurlijke elementen in Venus Cove te zijn. De komst van een uiterst charmante, verleidelijke en bovenal dodelijk gevaarlijke jongen bedreigt het voortbestaan van de wereld en de engelen moeten al hun krachten bundelen om hem te bestrijden. Bethany kunnen ze daarbij niet missen, en de jonge engel zal moeten kiezen tussen de liefde en haar missie.

een leuk boek, je leeft echt met Bethany mee en ziet haar verliefd worden en ondertussen ook nog proberen haar missie uit te voeren. ben ook erg benieuwd naar de andere Halo boeken want ik geloof dat er meer zijn. de schrijfster blijkt nog jong te zijn maar hopelijk komen er nog meer leuke boeken uit haar hand.

6) ik lieg maar een keer van Judy Blundell.

Als Evie’s vader Joe na de Tweede Wereldoorlog terugkomt van het front, pakt het hele gezin al snel de draad van het gewone leven weer op. Joe heeft echter meer meegenomen dan alleen oorlogsverhalen. Op een dag verschijnt de knappe ex-soldaat Peter Coleridge die in Joe’s legereenheid heeft gediend. Evie is op slag verliefd en ze negeert de geheimzinnigheid die hem omringt… tot zich een tragedie voordoet die haar familie schokt en haar leven voorgoed verandert.

leuk boek niet alleen voor jongeren, ik vond het ook een leuk boek. de tragedie was ook niet wat ik verwacht had en het einde was erg onverwacht. lettertype is erg groot waardoor het boek erg snel wegleest.

7) de kleur van het duister van Franck Thilliez.

Wraak is het thema van het boek: De kleur van het duister van Franck Thilliez uit de succesvolle reeks De zeven zonden.
Twee mannen bevinden zich op de bodem van een gletsjerspleet. Het is er aardedonker en koud en er is nauwelijks eten. De ene man draagt een ijzeren masker, de andere is met een zware ketting aan de rotswand geketend. Hoe zijn ze er terechtgekomen en waarom zitten ze daar? Het antwoord zal zelfs de meest op wraak beluste mens kippenvel bezorgen…

een heel dun boekje wat ik heel snel uithad doordat het zo goed is. je weet niet waarom de mannen daar zitten en wie hun daar gebracht heeft en als het eenmaal zover is dat je weet waarom en wie en wat ben je erg verbaasd. het antwoord was niet echt wat ik verwacht had. vond het jammer dat het boekje erg dun was maar wil zeker meer boeken van deze schrijver lezen.

8) Het Duistere Pact  van  Rianne Lampers

Monique Uytenbroek is een dwarse, zestienjarige puber. Als ze in het zwart gekleed, en met pas gezette piercings in haar oren, samen met haar moeder Hannelore een bezoek aan haar dementerende oma brengt, schenkt haar oma haar een negentiende-eeuwse robe en een tasje met bijbehorende bijouterieën. De robe past volgens haar perfect bij het gothic-image van haar kleindochter. Dat haar eigen moeder haar ooit had laten beloven de robe en de bijouterieën nooit te zullen dragen, dat blijft ergens verborgen zitten in haar dementerende brein.  Monique is verrast door het cadeau. Thuisgekomen vindt ze in het tasje een paar oorbellen en een halsketting met daaraan als tranen geslepen hangers van obsidiaan. Het aanraken van zowel de robe als de juwelen bezorgt haar niet alleen een vreemde sensatie, de set blijkt haar ook nog eens ongekende krachten te geven.   De robe en de juwelen hebben ooit behoord aan Eloise Uytenbroek, eigenaresse van het Huis te Sluis, dat door vererving eigendom is van Moniques oma. Op het moment dat Moniques moeder Hannelore een auto-ongeluk krijgt en in coma in het ziekenhuis komt te liggen, neemt het verhaal een duistere wending.

ik vond het alleen jammer dat ik het vervolg al eerder had gelezen en dus wist hoe het afliep maar verder kan ik alleen maar positief spreken over dit boekje.  het is een dun boekje wat net zo spannend en goed is geschreven. ben nu erg benieuwd naar het derde boek.

9)  Heartbeat een verboden liefde van Maggie Stiefvater.

Hij keek me diep in de ogen; zijn ogen smeekten om begrip. Maar kon iemand dit ooit begrijpen? Nee! Ik had een spoor van dode lichamen in zijn gedachten gelezen. Echte mensen uit wie het leven gesneden was. En wie kan iemand zoiets vergeven? Ik had mijn harnas afgedaan, ik had me blootgegeven en nu, nu deed het ongelooflijk pijn.
De zestienjarige Daphne is een muzikaal wonderkind. Toch is ze tergend onzeker: vlak voor een optreden moet ze altijd overgeven. Het muziekconcours nadert en Daphne heeft een moeilijk stuk ingestudeerd. Ze is bloednerveus. Op de dag van het concert ontmoet zij Luke, een mysterieuze en zeer aantrekkelijke jongen, die haar uitdaagt een duet te spelen. Tot haar eigen verbazing stemt Daphne in, want Luke maakt iets in haar los. Het voelt alsof Daphne nog nooit zo vrij heeft gespeeld. Na een staande ovatie wint het duo de hoofdprijs. Al snel wordt Daphne smoorverliefd op Luke. Telkens als zij bij hem is, vindt Daphne klavertjes vier: een teken van liefde en geluk. Maar er zweeft een mysterie rond Luke. Hij blijft kil en afstandelijk, niemand kent hem en niemand weet waar hij vandaan komt. Over zijn verleden blijft hij duister. De klavertjes vier gooit hij weg. Daphne is vastbesloten Luke’s mysterie te ontrafelen. Maar er liggen gevaren op de loer! Het zal haar gevaarlijkste plan ooit worden…

het meisje heet Deidre en geen Daphne. verder kun je merken aan de schrijfstijl dat het voor jonge meiden is geschreven maar ondanks de eenvoudige schrijfstijl las het boek goed weg. wil door het rare einde zeker deel 2 lezen.

 10) de hongerspelen van Suzanne Collins.

In de overblijfselen van een plek die ooit bekend stond als Noord-Amerika ligt het land Panem, een blinkende Capitol omgeven door twaalf af­gelegen Districten. Elk jaar worden de Districten door de Capitol gedwongen om één jongen en één meisje in de leeftijd van 12 tot 18 te sturen om deel te nemen aan de Hongerspelen – een bruut en angstaanjagend gevecht op leven en dood. Deze spelen worden uitgezonden op televisie ter vermaak van heel Panem. Overleven is de tweede natuur van de 16-jarige Katniss Everdeen, die dagelijks een strijd levert om haar moeder en jongere zusje van eten te voorzien door stiekem te jagen en eten te verzamelen buiten de hekken van District 12. Wanneer Prim, haar zusje, de aangewezen strijder is voor de komende Hongerspelen, werpt Katniss zich op om haar plek in te nemen. Ze weet dat dit haar doodvonnis kan betekenen. Haar enige kans om te overleven, ligt in haar vermogen steeds de juiste afweging te maken. Kiest ze voor overleven of voor vriendschap? Voor de liefde of voor haar leven? Voor samen of alleen?

wow wat was dit boek goed geschreven, het stuk waarin ze beschrijft dat Prim wordt uitgekozen en Katniss haar plaats inneemt moest ik huilen zo goed was dat beschreven. het boek was heel erg spannend en er zat ook romantiek in en kan nu niet wachten om de andere twee boeken te lezen en ben ook erg benieuwd naar de film. dit boek is echt een aanrader.

11) Bachelorette Nr.1  van Jennifer O’Connell

Sarah Holmes is een van de vierentwintig mooie jonge vrouwen die meedoen aan het televisieprogramma De Bachelor, waarin ze strijden om de liefde van een knappe vrijgezel.     Maar Sarah is helemaal geen single. Ze is namelijk getrouwd, moeder en werkt als journaliste undercover voor het tijdschrift Femme. Haar opdracht is een smakelijk stuk te schrijven over wat er gebeurt achter de schermen van het programma.    Sceptische Sarah raakt gecharmeerd van de nachtelijke zwempartijtjes, limousineritjes en champagne en merkt dat ze niet meer wil schrijven: ze wil winnen!

leuk boekje wat lekker wegleest.  een heerlijk romannetje waarbij je niet te veel hoeft na te denken.

12) rivieren van rode aarde van Natasha illum Berg

De Deense Natasha Illum Berg (1971) vertrok op 18-jarige leeftijd naar Zuid-Afrika en werkt sinds 1997 in Tanzania, met als thuisbasis Nairobi, Kenia. Ze is de enige vrouwelijke jager op groot wild in Oost-Afrika.
In RIVIEREN VAN RODE AARDE beschrijft Natasha haar uitzonderlijke bestaan. Als vrouw alleen moet ze opboksen tegen diepgewortelde vooroordelen over jagers, vrouwen en blanken in het algemeen. Ze werkt samen met lokale dorpshoofden, heeft aanvaringen met stropers en verzorgt safari’s voor westerse toeristen. Zo ontwikkelt ze haar gepassioneerde band met de Afrikaanse savanne, die ze in al haar pracht leert kennen. Natasha schetst niet alleen een adembenemend beeld van haar reizen per jeep door het fascinerende landschap en de gevaren die ze trotseert, maar geeft ook een scherp commentaar op de dubbele westerse moraal ten aanzien van het Afrikaanse continent. Haar avonturen laten een onuitwisbaar beeld na van een buitengewone vrouw.

een indrukwekkend boek over de enige vrouwelijke jager in Africa. je leert meer over jagers kennen en over haar strijd om in een mannenwereld te zijn waar veel mannen en soms ook vrouwen het maar raar vinden dat zij een jager is.

13) het geestige leven van Lucy Shaw van Tamsyn Murray.

Wat als je houdt van jongens, fashion, gossip, muziek, tv-kijken en al het andere waar een normale vijftienjarige zich mee bezig houdt? Wat als je leven al een tijdje stilstaat en je alles moet missen waar je zo van hield? Wat al je vastzit op een mannentoilet, niemand met je praat en er regelmatig over je spiksplinternieuwe Uggs heen wordt gepiest? Wat als je dagelijks tientallen mannen ziet komen en gaan, maar niemand ook maar enigszins interesse in je toont?

een heel leuk boek wat erg makkelijk wegleest. het is grappig maar ook romantisch en ook spannend. het is een boek voor tieners maar ook ik vond dit een leuk boek.

14) duivelskus van Sarwat Chadda.

De vijftienjarige Billi SanGreal werd op haar tiende betrokken bij de moderne Orde der Tempeliers door haar vader, de grootmeester. Zodra ze haar Proef succesvol heeft afgelegd zal ze de eerste vrouwelijke tempelier in de geschiedenis worden. Ze verlangt naar een normaal leven als middelbare scholier, maar het enige wat ze doet is trainen, demonen doden, het occulte bestuderen en een hele hoop blauwe plekken oplopen. Tot ze Mike ontmoet, die haar een verleidelijke uitweg lijkt te bieden, maar die een wel heel verborgen agenda heeft… In Duivelskus slaagt Chadda erin geschiedenis en legende met de dagelijkse beslommeringen van een opgroeiende jonge vrouw aaneen te smeden tot een origineel verhaal met veel tempo, spanning, actie en de tragiek van de allereerste liefde.

een heel spannend boek. je komt al vrij snel achter wat Mike verborgen houdt maar dan word het pas spannend. het is een spannend boek maar ook romantisch en het einde was niet wat ik er van verwacht had maar wel erg goed gedaan. van begin tot het einde een goed boek en had ook moeite om deze weg te leggen. weer een boek voor tieners maar ook eentje die ik erg goed vind.

15) Pittig! van Lynsay Sands.

Vampier Victor Argeneau krijgt de opdracht om Elvi Black onschadelijk te maken. Zij heeft de geheimhoudingscode geschonden door een contactadvertentie te plaatsen: vrouwelijke vampier zoekt man. Eenmaal aangekomen in haar woonplaats blijkt de situatie nog een graadje erger: zowat héél Port Henry weet dat de verleidelijke uitbaatster van een Mexicaans restaurant een vampier is! En iedereen kijkt uit naar de strijd om de pittige Elvi, waaraan – naast Victor – nóg vier aantrekkelijke vampiers meedoen. Als Victor zich in de zaak verdiept, blijkt dat Elvi geen blaam treft, maar wel in levensgevaar verkeert. Omdat hij inmiddels zwaar onder de indruk is van de roodharige schoonheid, is het dan de vraag of Victor haar hart zal weten te veroveren vóórdat het doorboord wordt… Met Pittig! voldoet Lynsay Sands ruimschoots aan de hooggespannen verwachtingen: wederom komt een lid van de Argeneau-familie op humoristische, spannende én sensuele wijze aan een partner voor het leven.

dit is boek drie van de vampierenromans van Candleleight van Lynsay en vind het jammer dat ik de eerste twee boeken niet heb. het zijn de standaard romannetjes maar dan met vampieren in de hoofdrol. vind dit een heel leuk boek. ben erg benieuwd naar de andere boeken van haar.

16) gift van het woud van Sarah Micklem

Vuurdoorn is haar leven als sloofje van hooggeboren heren  zat. Na een onstuimige nacht in de armen van krijgsheer  Galan besluit ze hem te volgen op zijn weg om zich aan te  sluiten bij het leger van de koning. Veel geluk brengt haar besluit haar echter niet; Vuurdoorn moet zich tot het uiterste inspannen om het hoofd boven water te houden. Ze wordt hierin bijgestaan door een goddelijke gave die haar in staat stelt vrouwen van dienst te zijn. Al doende leert ze goed van kwaad, eer van verraad en gerechtiheid van wraak te onderscheiden. En langzaam, heel langzaam, voelt ze haar  krachten toenemen…

niet echt een fantastisch boek maar toch wel aardig. de manier van schrijven komt op mij een beetje ouderwets over maar wilde toch weten hoe het verder ging met Vuurdoorn en Galan.de schrijfster schijnt bezig te zijn met het vervolg maar heb daar verder nog niks van gevonden.

17) ontvoerd van Helen Vreeswijk

Anouk heeft een geheim dat ze met niemand durft te delen. Ze leidt hierdoor een dubbelleven en verzint leugen na leugen, waardoor ze steeds dieper in de problemen komt. Als ze dan uiteindelijk de moed heeft om het haar ouders te vertellen, vindt ze geen begrip. Haar wereld stort in en ze wenst haar ouders het ergste toe. Maar daar krijgt ze snel spijt van als blijkt dat een onbekende het gezin binnendringt en geld eist voor een leven.

best wel een heftig boek maar wel een heel spannend boek. je leest het niet alleen vanuit Anouks kant maar je leest ook wat de ontvoerder doet en waarom hij het doed. erg spannend boek en wil nu zeker meer boeken van haar lezen.

18) bloedstollend van Lynsay Sands.

Als Inez Urso, adjunct-directeur van Argeneau Enterprises UK, ontdekt dat ze al jaren werkt voor een nest vampiers slaat de schrik haar om het hart. En dan zet het neefje van de baas óók nog zijn tanden in haar… Nadat hij eenmaal van haar heeft geproefd weet Thomas Argeneau, flierefluiter én begenadigd componist, zeker dat Inez de ware voor hem is. Daar moet hij haar alleen nog wel van zien te overtuigen. Het komt hem dan ook zeer gelegen dat ze samen Europa moeten doorkruisen op zoek naar Thomas’ vermiste tante Marguerite. Want tijdens die bloedstollende speurtocht zijn Inez en hij volledig op elkaar aangewezen… In Bloedstollend! laat Lynsay Sands een Argeneau-vampier en zijn sterfelijke oogappel spannende én sensuele avonturen beleven, met Amsterdam als bijzondere tussenstop.

weer een heerlijk boek die ik vrij snel uit had. hij was romantisch, grappig en ook spannend en was erg leuk ondanks dat hij een beetje erg voorspelbaar was.

19) Heartbeat een ijzingwekkende liefde van Maggie Stiefvater.

De muziek hield aan en klonk alsof die was gecomponeerd voor mijn hoofd alleen. Maar ineens besefte ik dat ze níet voor mij bedoeld was. Deze muziek was bedoeld voor iemand anders en ik had de pech er ook naar geluisterd te hebben. En dat verontruste me.James is ongelofelijk muzikaal, zo muzikaal zelfs dat hij zich dood verveelt op de muziekschool. Zijn muzikaliteit heeft de aandacht getrokken van Nuala, een faerie die leeft van de creatieve energie van buitengewone mensen zoals James. Hij heeft dus alle reden om op zijn hoede te zijn voor haar, maar wanneer Nuala en hij gaan samenwerken aan een hemels mooi muziekstuk, maakt zijn achterdocht plaats voor diepere gevoelens. Ook Nuala’s liefde voor James groeit. Andere faeries zijn niet gelukkig met de wederzijdse verliefdheid en beramen een complot. Wanneer Halloween nadert, het feest der doden, staat James voor een onmogelijke opgave. Hoe redt hij Nuala’s leven en zijn eigen ziel?

moest in het begin even inkomen in het verhaal maar vond deze net als het eerste deel erg leuk. vooral het einde was erg spannend.

20) eindelijk! van Lynsay Sands.

Als Marguerite Argeneau na 700 jaar eindelijk verlost is van haar dominante echtgenoot, stort ze zich op een carrière als detective. Voor haar eerste opdracht moet ze naar Europa, om erachter te komen wie de moeder is van Christian Notte, een Italiaanse vampier. Zijn vader Julius doet er namelijk alles aan om dat voor hem verborgen te houden. Maar als Marguerite vervolgens wordt aangevallen, is het juist Julius die haar wil beschermen. De gevoelens die de charmante Julius bij haar losmaakt doen haar tegelijkertijd tintelen én huiveren. Want hoe verleidelijk ook, Marguerite heeft alle reden om zich niet meer beet te laten nemen door de liefde… In Eindelijk! geeft auteur Lynsay Sands de vele Argeneau-fans datgene waar ze al lang op hoopten: sensueel geluk voor ‘tante’ Marguerite.

vond bij dit deel zo leuk dat wat hierin gebeurde al een beetje was gebeurd in het vorige boek en dat je nu zag wat zij meemaakte en waarom niemand haar kon vinden. weer een geslaagd boek wat humor, spanning en romantiek in een boek bundelde.

21) prikkelend! van Lynsay Sands.

De vampierenjagers Mortimer, Bricker, Decker zijn er door de Raad opuit gestuurd om enkele bijtincidenten te onderzoeken. Eenmaal aangekomen in the middle of nowhere stellen ze tot hun genoegen vast dat er drie aantrekkelijke zussen in het aanpalende huisje bivakkeren. Vooral Mortimer vindt de aanwezigheid van de strakke advocate Sam Willan al snel een prikkelend gegeven. Omdat de vampieren natuurlijk niet vrijuit over hun missie kunnen spreken, improviseert het trio een web van uiterst onhandige, maar daardoor niet minder hilarische leugens. Al even vermakelijk zijn de koppelpogingen van Sams zussen én Mortimers collega’s. Maar steeds als de passie dreigt te ontvlammen, gaat er iets faliekant mis. In Prikkelend! is Lynsay Sands in topvorm: de legendarische Morty and the Muppets zullen nog eeuwenlang over de tong gaan bij elke Argeneau-reünie.

ik ben dol op deze boeken en dit deel heb ik ook weer verslonden. hij is grappig, spannend en romantisch.

22) gevallen van Karin Slaughter

Wat begint als een normale dag zal voor Faith Mitchell eindigen in een vreselijke nachtmerrie. In haar moeders huis wordt ingebroken, een onbekende man dood wordt gevonden en een gijzeling vindt plaats. En nergens een spoor van haar moeder…  Faith gaat op onderzoek naar de overvallers van haar moeders huis. Waar waren ze naar op zoek, en waarom? En waarom is haar moeder verdwenen? Heeft haar moeders verleden ermee te maken? Jaren terug was zij het hoofd van een narcoticabrigade die werd opgedoekt vanwege corruptie, waarbij Faiths moeder werd vrijgepleit.  Samen met Will Trent, Amanda Wagner en Sara Linton gaat Faith Mitchell op zoek naar de waarheid. Maar als ze op de verkeerde plek gaan zoeken, zullen ze hun eigen graf graven.

een boek wat me vanaf de eerste pagina weer te pakken had, hij is van het begin tot het einde toe spannend. ben dol op de boeken van Karin Slaughter en vond dit weer een geweldig deel.

23) schilderingen van hollis woods van Patricia Reilly Giff.

Hollis Woods is de plaats waar een baby werd achtergelaten, is de naam van de baby, is een artieste, is nu een twaalfjarig meisje dat in zoveel pleeggezinnen werd geplaatst, dat ze zelf niet meer weet hoeveel. Hollis Woods betekent problemen. Ze loopt zelfs weg bij de Regans, de enige familie die haar een echt thuis geeft. Wanneer Holly vervolgens geplaatst wordt bij Josie, een ietwat oudere, zonderlinge en hartelijke vrouw, wil ze niet meer vluchten. Maar Josie is vergeetachtig en dat wordt met de dag erger. Holly vreest dat de sociale dienst dat op een dag zal ontdekken en dat ze zal moeten vertrekken, en dat Josie wel eens in een tehuis zou kunnen belanden. En op een dag besluit Hollis Woods dat niemand hen zal scheiden…

erg leuk boek. je leest omstebeurt wat ze meemaakt bij Josie en wat ze bij de Regans had meegemaakt. het einde was niet wat ik verwacht had maar wel erg leuk.

24) Dorst van Lynsay Sands.

Het zijn verwarrende tijden voor Dani McGill. Eerst wordt ze samen met haar zusje ontvoerd door enge types. Vervolgens wordt ze gered door twee aantrekkelijke mannen, terwijl een van de ontvoerders ontsnapt met haar zusje. En dan beweert een van haar redders, Decker Argeneau, doodleuk dat hij een onsterfelijke vampier is en dat Dani’s zusje in handen is gevallen van een nest tandelozen, gewelddadige vampiers van wie werd gedacht dat ze eeuwen geleden al waren uitgeroeid. En o ja, Dani zelf is voorbestemd om haar gewone leventje op te geven, zodat ze eeuwig van Deckers dorst kan genieten. Het duurt dan ook even voordat Dani accepteert dat deze waanideeën een kern van waarheid bevatten. Ze zal Decker wel móéten vertrouwen, want hij is de enige die haar zusje kan bevrijden uit de klauwen van een bloeddorstige psychopaat…

weer een leuk boek over de Argeneau familie. hij was romantisch, spannend en grappig, ook al was het einde een beetje voorspelbaar.

25)I Am Number Four van Pittacus Lore.

John Smith is een jongen met buitengewone krachten. Op de vlucht voor zijn vijanden duikt hij onder op een middelbare school in Amerika, waar hij de populaire Sarah Hart ontmoet. Maar John weet dat hij ooit gevonden zal worden en dan zal hij moeten strijden voor het voortbestaan van zijn volk…

ik heb de film al gezien en die vond ik erg goed. het boek is iets uitgebreider dan de film en is ook iets anders dan de film maar net zo spannend als de film. ben ook erg benieuwd naar het vervolg van dit boek.

26) op vleugels van Candy Halliday.

Piloot Alec Southerland is precies Mackenzies type. Hij ziet er niet zomaar goed uit, hij ziet er geweldig uit. En zij kan het weten, aangezien ze haar buurman al eens in zijn deuropening heeft zien staan met niets anders dan een handdoek om zijn heupen.

Helaas is zij niet de enige die er zo over denkt, en Mackenzie ergert zich dood aan de constante stroom vrouwelijke bewonderaars die de hal van hun flatgebouw bevolken. En ook al is Alec bovendien erg grappig en aardig, ze is niet van plan in de rij groepies aan te sluiten. Ook al doet hij nog zijn best haar ervan te overtuigen dat hij er ook niets aan kan doen!

humor en romantiek in een boek, dat is voor mij smullen. het is en blijft een harlequin roman dus het einde is voorspelbaar maar daarom niet minder leuk. dit zijn leuke boekjes om tussendoor te lezen.

27) Leugens van Helen Vreeswijk.

Leugens vertelt het verhaal van Alfred. Zijn vader is bedrijfsleider, zijn moeder maakt carrière. Ogenschijnlijk een gewoon gezin, maar dagelijks zien en horen Alfred en zijn zus hoe hun moeder mishandeld wordt. Alfred hoopt maar één ding: dat zijn vader snel oprot en dat hij niet op hem gaat lijken.        Op een dag krijgt Alfred verkering. het meisje wordt een obessie, hij is bang haar te verliezen. Omdat hij vaak getuige is van geweld, verandert hij van slachtoffer in dader. Na een uitbarsting verbreekt zijn vriendin de relatie. Alfred draait door en legt de schuld bij zijn vader. Hij wil wraak. Intussen heeft zijn moeder na jaren van geweld besloten te scheiden. Dat is niet naar de zin van haar man. Ook hij wil wraak.

dit is het tweede boek wat ik van haar heb gelezen en vind deze net zo goed. ze schrijft net alsof het waargebeurd is. en weer een onderwerp wat erg indrukwekkend is. een erg goed boek en wil zeker meer van haar lezen.

28) de kracht van zes van Pittacus Lore.

Ze kwamen met negenen. Slechts zes van hen zijn nog in leven. Ze duiken onder, gaan op in de massa en vermijden onderling contact. Maar hun krachten ontwikkelen zich en binnenkort zullen ze sterk genoeg zijn om te vechten. Is John Nummer Vier, en is zijn verschijning het teken waarop ze hebben gewacht? En hoe zit het met Nummers Vijf en Zes? Is een van hen het meisje met de ravenzwarte haren. Het meisje dat krachten heeft die elke voorstelling te boven gaan? Degene die genoeg macht heeft om onze groep van zes te herenigen?

het vervolg op i am number four ofwel ik ben nummer vier. wat was deze spannend en zo te merken komen er nog meer delen. toen ik eenmaal in dit boek begonnen was had ik moeite om hem weg te leggen. deze was weer erg spannend.

29) Blues voor Sirius van Alison Goodman.

Joss is een rebel. Er wordt beweerd dat ze alleen maar op de opleiding Tijdreizen is toegelaten omdat haar moeder aandelen heeft in het Centrum, maar dat is een gemene leugen: tijdreizen is voor Joss net zo belangrijk als haar geliefde mondharmonica. Als ze een buitenaards wezen als studiepartner krijgt, wordt haar leven er niet simpeler op. Waarom is het plotseling zo belangrijk erachter te komen wie haar vader was? En op wie heeft die huurmoordenaar het voorzien?

een spannend boek waarbij op het eind alles op zijn plaats valt. op het einde kom je erachter wie haar vader is en achter wie de huurmoordenaar zit en waarom. ik kan je dit boek zeker aanraden.

30)  4 Vriendinnen, 1 Spijkerbroek van Ann Brashares.

Vier vriendinnen kijken uit naar de vakantie, maar zien er ook tegen op: dit wordt hun eerste zomer zonder elkaar. Maar helemaal alleen staan ze er niet voor: want één spijkerbroek – die hun alle vier als gegoten zit, vergezelt hen tijdens de zomer. De broek zal van de een naar de ander worden gestuurd en is op die manier getuige van ieders bijzondere belevenissen…

ik kende de film al van dit boek (the sisterhood of the traveling pants) en vond dit boek ook erg leuk.

31) De Gouden Daken Van Lhasa van Federica de Cesco.

Carrie en haar vriendin Karma nemen deel aan de indrukwekkende nieuwjaarsviering in de Tibetaanse hoofdstad Lhasa. Plotseling slaat de stemming om. De feeststemming is meteen verdwenen als de Chinese bezetters met hun tanks door de straten daveren. Voor beide meisjes zit er niets anders op dan te vluchten naar India.

een heel mooi en spannend boek alleen jammer dat de vlucht vanuit Tibet maar heel kort word beschreven. voor de rest een heel mooi en spannend boek. wil zeker meer van deze schrijver lezen.

32) Het Neefje van de Tovenaar van C.S. Lewis.

Op een dag gaat Digory met zijn buurmeisje Polly op ontdekkingstocht in het grote huis. Hij woont daar met zijn zieke moeder en zijn oom en tante. Per ongeluk ontdekken ze een geheime gang, die naar de kamer van oom Andrew leidt. Dan begint het grootste avontuur van hun leven. Oom Andrew is een tovenaar en hij wil zijn kunsten wel eens op Digory en Polly uitproberen. Hij tovert ze weg naar vreemde werelden. Uiteindelijk komen ze in Narnia terecht. Daar maken ze mee hoe de eerste koning en koningin gekroond worden, en hoe de leeuw Aslan de dieren leert praten.

33) de leeuw, de heks en de kleerkast van  C.S. Lewis.

Vier kinderen, Peter, Susan, Edmund en Lucy gaan logeren bij professor Kirke. Op een regenachtige dag spelen ze verstoppertje in het grote, geheimzinnige huis. Lucy ontdekt een logeerkamer waar een kleerkast staat. Ze doet de kast open en stapt erin. Ze probeert met haar handen de achterwand te voelen….Tot haar schrik zit er helemaal geen achterwand in de kast! Ze loopt zomaar een ander land binnen, waar een lantarenpaal brandt midden in een sneeuwlandschap.

34) het paard en de jongen van C.S. Lewis.

Het is al een grote verrassing voor Shasta om te ontdekken dat hij niet de zoon is van Arshiesh de visser. Dan ontmoet hij Brie, het sprekende paard. Samen met Brie komt hij terecht in avonturen die hij zich zelfs in zijn wildste dromen niet had kunnen indenken. Samen willen ze vluchten uit het slechte land Calormen naar het veilige en gelukkige land Narnia, waar Peter als Hoge Koning regeert.

35) Prins Caspian  van C.S. Lewis. 

Peter, Susan, Edmund en Lucy staan op een Engels station op de trein te wachten, als er opeens iets raars gebeurt. Ze voelen iets krachtigs aan hen trekken en merken dat het station verdwijnt. Plotseling zijn ze weer terug in het land Narnia, waar ze zoveel beleefd hebben. Maar er is iets totaal niet in orde. Hun prachtige kasteel is een ruïne, en het land ligt er stil en verlaten bij. De dwerg Trompoen vertelt hun het treurige verhaal van de burgeroorlog en de slechte koning Miraz, die de sprekende dieren onderdrukt. Prins Caspian wil de troon veroveren, zodat er weer vrede komt, en hij heeft op zijn hoorn geblazen om Peter en zijn broer en zussen naar Narnia terug te roepen. Ze moeten proberen het land te redden. Gelukkig krijgen ze daarbij de hulp van Aslan en van de dappere muis Rippertjiep en zijn vrienden.

36) de reis van het drakenschip van C.S. Lewis. 

Edmund en Lucy vinden het maar niets dat ze in de zomervakantie bij hun akelige neef Eustaas moeten logeren, maar het kan niet anders. Op een dag zitten ze verveeld naar het schilderij van een drakenschip te kijken, als het schilderij plotseling tot leven komt. De boeg begint te bewegen, de golven gaan schuimen en de wind steekt op. In een flits verdwijnt de lijst van het schilderij en de drie kinderen liggen in de golven. Ze grijpen de touwen die hen worden toegeworpen, en klimmen aan boord. Daar ontmoeten ze hun oude vriend Caspian – ze zijn weer terug in Narnia! Lucy weet het zeker, dit wordt weer een groot avontuur. Ze krijgt gelijk, want ze moeten koning Caspian gaan helpen om zeven vrienden van zijn vader te vinden. Vrienden die lang geleden een verre reis maakten naar de Verlaten Eilanden en van wie nooit meer iets is gehoord.

37) de zilveren stoel van C.S. Lewis. 

Jill voelt zich deze herfst eenzaam een ongelukkig op kostschool. Haar medeleerling Eustaas probeert haar te troosten met verhalen over het geheimzinnige land, waar hij de afgelopen zomer geweest is. Jill zou daar ook wel eens naar toe willen. Dan, opeens, komen ze tot hun verbazing door een deur in de muur rond de school ook echt in Narnia terecht. De Leeuw Aslan geeft Jill en Eustaas de taak Rilian, de geliefde zoon van koning Caspian, te vinden. Hij is verdwenen toen hij op zoek was naar de moordenaar van zijn moeder.

38) het laatste gevecht van C.S. Lewis. 

Zo erg is de toestand in Narnia nog niet geweest. Als Jill en Eustaas, even onverwacht als altijd, Narnia weer binnenkomen, blijkt er iets vreselijks aan de hand te zijn. De sluwe aap Draaier heeft zijn vriend, de domme ezel Puzzel, een leeuwenhuid aangetrokken, en zegt tegen iedereen dat hij Aslan is. En veel dieren die Aslan nog nooit gezien hebben, geloven hem, zelfs als de bevelen van de namaak-Aslan steeds slechter en wreder worden. Tirian, de koning van Narnia, moet snel handelen, voordat de vrede in het koninkrijk helemaal weg is.

ondanks dat het kinderboeken zijn en ze al meer dan 50 jaar oud zijn vond ik ze erg leuk, vooral degene die niet verfilmd zijn. degene die verfilmd zijn vergeleek ik te veel met de film en de films zijn veel uitgebreider maar daarom zijn de boeken niet minder leuk. deze raad ik je zeker aan en begin dan zeker met het boek het neefje van de tovenaar want ze vertellen in de andere boeken niet wat er in de vorige boeken is gebeurd maar wijzen je naar dat boek.

39) scherp van Lynsay Sands.

Als Jo Willan tijdens een zéér merkwaardig feest een luchtje gaat scheppen, wordt ze aangevallen door een onbekende man met scherpe tanden. Gelukkig wordt ze gered, en nog wel door een zeer aantrekkelijke man. Wat Jo niet weet is dat deze Nicholas Argeneau óók over zo’n uitzonderlijk gebit beschikt. De vampierjager beseft al snel dat deze vurige dame voorbestemd is om zijn levenspartner te worden. Maar een gezamenlijke toekomst lijkt ver weg, ook al omdat in vampierenkringen het gerucht rondzingt dat hij een verrader is. Als Nicholas moet vluchten, besluit hij desondanks Jo mee te nemen. Om haar achterdocht weg te nemen zal hij haar moeten opbiechten dat hij een vampier is. En het is de vraag of ze dan nog net zo vurig op hem zal reageren…

In Scherp! brengt succesauteur Lynsay Sands weer een lid van de Argeneau-familie in een lastig parket. Die moet al zijn kracht, slimheid, humor én sensualiteit inzetten om alsnog de weg naar de eeuwige liefde te vinden.

weer een leuk deel van een leuke serie. ben echt dol op deze boeken.

40) ziener van Zeven Wateren van Juliet Marillier.

Sibeal, de vijfde dochter van de heer van Zeven Wateren, wil niets liever dan druïde worden. Sibeals oom en mentor, Ciarán, stuurt haar daarom naar het afgezonderde eiland Inis Eala. Daar wil hij zien of zij het zware leven van een druïde wel aankan. Sibeal voelt zich verraden door Ciarán, maar een aangespoeld scheepswrak vraagt al snel al haar aandacht. Een van de overlevenden van het wrak is Felix, afkomstig uit Armorica, die kampt met geheugenverlies. De bard wint meteen het hart van Sibeal, maar door haar roeping mag ze geen gehoor geven aan deze gevoelens. Als Felix zijn geheugen terug begint te krijgen, ziet Sibeal in een voorspelling dat hij op een gevaarlijke missie moet gaan. Meegaan betekent een kans op echte liefde, maar daarvoor moet zij wel de spiritualiteit van de druïden opgeven.

ben dol op de boeken van Juliet Marillier en heb ook erg genoten van dit deel. het is wel verstandiger om de eerdere delen over Zeven Wateren eerst te lezen want dan weet je meer over hun geschiedenis. echt een aanrader als je van fantasy boeken houdt.

41) Angel van L. A. Weatherly.

Engelen zijn overal, ze maken deel uit van onze wereld. Ze zijn mooi, ontzagwekkend, onweerstaanbaar en hebben geneeskrachtige gaven. Maar wat als hun magische aantrekkingskracht niet is wat het lijkt? Willow beseft dat ze anders is, en niet alleen omdat graag sleutelt aan auto’s. Ze heeft een gave. Willow kan de toekomst van mensen zien, hun dromen, verlangens en verdriet voelen, gewoon door hen aan te raken. Ze heeft geen idee wat het betekent en hoe ze aan de gave komt. Tot ze Alex ontmoet. Alex is een van de weinigen die de waarheid over engelen weet. Hij kent Willows geheim en is vast van plan haar tegen te houden. Want de donkere krachten die groeien in Willow maken haar gevaarlijk – maar ook onweerstaanbaar…. tegen beter weten in voelt Alex dat hij valt voor de charmes van zijn aartsvijand.

deel 1 van een triologie en een leuk deel, soms een beetje zoetsappig maar verder een leuk en spannend boek. ben zeker benieuwd naar het vervolg.

42) Fireproof van Eliane Wilson

Als hij in brandende gebouwen zit, houdt captain Caleb Holt zich aan de lijfspreuk van iedere brandweerman:
Laat je partner nooit in de steek
Maar thuis, tussen de laatste vonken van zijn huwelijk, trekt hij zich daar weinig van aan.
Als klein meisje wilde Catherine Campbell trouwen met een lieve en moedige brandweerman… een man zoals haar vader. Inmiddels is ze zeven jaar getrouwd met Caleb Holt, maar er is weinig sprake meer van liefde. Na talloze ruzies leven ze langs elkaar heen en verlangen ze naar iets nieuws.
Om een scheiding af te wenden, daagt Calebs vader hem uit tot een experiment van 40 dagen: De uitdaging van de liefde. Hoewel hij zich afvraagt of het nog de moeite waard is, stemt Caleb ermee in, vooral om zijn vader niet teleur te stellen.
Nadat hij aan het experiment is begonnen, komt Caleb tot de overtuiging dat zijn vrouw en zijn huwelijk het waard zijn om voor te vechten. Mensen redden is zijn dagelijks werk, maar nu staat brandweerman Holt voor de zwaarste opdracht van zijn leven: het hart van zijn vrouw heroveren.
Spanning, humor en romantiek wisselen elkaar af in deze roman van Eric Wilson, die is gebaseerd op de film ‘Fireproof’, maar waarin karakters, dialogen en situaties veel dieper worden uitgewerkt dan in de film.

erg ontroerend boek die me een aantal keren aan het huilen maakte en ik huil niet snel met een boek. echt een aarader ook al zit je net als ik niet in een relatie. het is wel een christelijk boek maar wel een ontroerend boek, over een man die niet alleen zijn huwelijk probeert te redden maar ook probeert uit te vinden wie hij is. en houd zakdoekjes bij de hand want die had ik wel nodig.

43) miss America van Nathalie Huigsloot.

Hoofdpersoon Madelief heeft een baan aangenomen bij Lex, een Nederlandse televisiecorrespondent in New York en geen gemakkelijk baasje: hij terroriseert de mensen die voor hem werken en drijft iedereen voortdurend tot razernij door zijn wispelturigheid. Ze heeft die baan, die honds blijkt te zijn, ook aangenomen omdat ze verliefd is op een Nederlandse advocaat die in New York gestationeerd wordt en op deze manier zo snel en zo vaak mogelijk bij hem in de buurt kan zijn.

leuk boek en een einde wat ik absoluut niet verwacht had. veel humor en het boek leest makkelijk weg.

44)Perfecte Meisjes Plegen Perfecte Moord?, Pretty Little Liars 3 van Sara Shepard

Drie jaar geleden waren Spencer, Aria, Emily, Hanna en Alison de populairste meisjes op school. Op hun Prada-schoenen, in Donna Karan-jurkjes en met gemanicuurde nagels paradeerden ze al roddelend door de gangen. Zij waren de meisjes tegen wie iedereen opzag, maar die ook gehaat werden. Met name Alison.  Als Alison op een nacht op mysterieuze wijze verdwijnt, zijn Spencer, Aria, Emily en Hanna verdrietig, maar stiekem ook een beetje opgelucht. Dan worden de meisjes lastiggevallen door iemand die zich ‘A’ noemt en vastberaden is om hun perfecte leventjes voorgoed te verpesten.

vind de serie erg leuk en de boeken wel, merk wel steeds meer verschillen tussen de serie en de boeken maar ze hebben ook veel dingen gemeen. ben erg benieuwd naar deel 4 van de serie.

45) studie van gif van Maria V. Snyder

De jeugdige Yelena wacht in de kerker de voltrekking af van het doodvonnis dat haar naar de letter van de Gedragscode is opgelegd vanwege de moord op de jonge edelman Reyad, de zoon van een van de machtigste generaals van Ixia. De Gedragscode is streng en onverbiddelijk. Zo is magie – dat alleen in het geheim wordt beoefend – in Ixia verboden, overtreders wacht een zekere dood. Yelena’s toekomst ziet er niet bepaald rooskleurig uit. Maar dan, aan de vooravond van haar executie, wordt haar een unieke kans geboden haar vonnis te ontlopen. Als ze bereid is als voorproever in dienst te treden van de commandant van Ixia zal ze wellicht enkele dagen of misschien wel enkele weken langer leven – dat ze uiteindelijk aan een gif zal overlijden staat evenwel vast. Maar Yelena is een bijzonder meisje met bijzondere talenten en, vooral, met het talent gif te kunnen ruiken en proeven. En Yelena overleeft, dagen, weken, maanden, en dat trekt de aandacht van haar mentor op wie Yelena uiteindelijk hopeloos verliefd raakt – maar ook die van de generaal wiens zoon door haar hand om het leven kwam…

46) studie van magie van Maria V. Snyder

Het zit Yelena niet mee. Weliswaar redde ze het leven van de commandant van Ixia, maar ze is  verbannen vanwege het bedrijven van magie. Yelena heeft geen andere keuze dan met haar nieuwe mentor Irys af te reizen naar de Magiërsveste, om daar te beginnen aan een studie van magie. Op weg erheen brengt het tweetal een bezoek aan het dorp van Yelena’s familie die zij, sinds haar ontvoering veertien jaar geleden, niet meer heeft gezien. Hoewel Yelena door haar ouders met open armen wordt ontvangen, reageren de dorpsbewoners ronduit wantrouwend. Een Ixiër in hun midden, dat is ongehoord. Yelena’s broer Leif beschuldigt haar zelfs van spionage voor de Ixiërs. Als Irys voor dringende zaken alvast vooruit reist naar de Magiërsveste, trekken donkere wolken zich boven het hoofd van Yelena samen. Immers, haar broer Leif is de enige die de weg weet naar de Magiërsveste en op weg erheen maakt hij haar het leven meer dan zuur. Bovendien loert op hun eerste reisdag al gevaar vanuit onverwachte hoek…

47) studie van vuur van Maria V. Snyder

Yelena’s nieuwe positie, Zielvinder, zorgt voor onrust onder de leden van de Sitische Raad – immers, de laatste Zielvinder leefde, gebruikte zijn macht om mensen te ontdoen van hun ziel en gebruikte hen om de macht te grijpen.  Om haar goede bedoelingen te onderstrepen, stemt Yelena toe zich te laten onderwijzen door een van de vier meestermagiërs. Dan, onverwacht, ontvangt Yelena een geheimzinnig bericht van haar verhaalwever, Maanman: ‘Yelena, ik heb gevonden wat je zoekt. Kom.’  En dat kan maar één ding betekenen: Ferde Daviian is gevonden. De zielendief die elf meisjes vermoordde, is ontsnapt uit de gevangenis van de Magiërsveste en wel, zo blijkt algauw, met de hulp van Cahil Ixia, de krijgerszoon met een oogje op de troon van Ixia.

een hele goede triologie die mooi aan elkaar aansluit. erg spannend maar ook grappig en leuk. ben dol op fantasy boeken en heb erg genoten van deze drie boeken. als je houdt van fantasy boeken dan kan ik je deze zeker aanraden. deze boeken zijn erg goed en de karakters zijn erg goed. je leeft echt met hun mee.

48) Het Portret van Dorian Gray van Oscar Wilde.

Dorian Gray is een knappe, naïeve jongeman die in Engeland woont. Een vriend van hem, Basil Hallward, is schilder en maakt een perfect portret van hem. Het is zo perfect dat hij het niet wil tentoonstellen (het zou teveel van hemzelf weggeven), en hij geeft het aan Dorian. Dorian wenst dat hij altijd zo knap zou blijven, en dat het schilderij in zijn plaats ouder zou worden.

echt een klassieker die ik op me iphone heb gelezen, alleen jammer dat er aardig wat taalfouten in zaten.

49) onveilig van P.C. Cast en Kristin Cast.

Wat zou jij doen als de mooiste jongen ter wereld een naamloze duivel in zich verborg, en hij alleen maar oog voor jou heeft? Zoey is gelukkig weer terug bij haar vrienden, maar er dreigt gevaar. Neferet heeft een nieuwe geliefde, Kalona, maar niemand in het Huis van de Nacht heeft een idee van zijn ware aard. Kalona lijkt de ultieme pretty boy en heeft al snel alle dames in het Huis van de Nacht in zijn macht. Een geest heeft de sleutel om zijn snel groeiende invloed in te perken, maar stel dat hij Zoey met geheimen confronteert waar zij eigenlijk niets van wil weten? En dan heeft de geest het nog niet eens gehad over bepaalde gebeurtenissen waaraan Zoey liever niet wordt herinnerd…

ik raad je wel aan om de vorige delen eerst te lezen anders snap je er in het begin weinig van. ik moest even goed nadenken hoe het vorige deel geeindigd was aangezien het al een hele tijd geleden was dat ik die had gelezen en toen ik dat eenmaal weeer wist zat ik weer snel in het boek. heb het vervolg ook al in huis. vind dit een hele leuke serie.

50) ik hou van New York van Lindsey Kelk

Wanneer het uit is met haar vriend die vreemdging, gaat Angela in een opwelling naar de wereldstad New York. Met behulp van haar nieuwe vriendin Jenny leert Angela de stad al snel kennen en voelt ze zich helemaal thuis. Ze begint ook al om zich heen te kijken naar leuke mannen, maar misschien is toch niet alles even makkelijk als het lijkt.

een heerlijk boek wat lekker wegleest en waarbij je niet veel hoeft na te denken. hij bevat veel humor maar natuurlijk ook veel romantiek. ik kreeg spontaan zin om naar New York te gaan. wil zeker de andere ik hou van .. boeken lezen.

51) vlammen van Suzanne Collins.

Hoe onwaarschijnlijk het ook is, Katniss Everdeen heeft de jaarlijkse Hongerspelen gewonnen, samen met haar medestrijder Peeta Mellark. Maar ze hebben de overwinning behaald in weerwil van het Capitool en de wrede regels die er gelden. Katniss en Peeta zouden dolgelukkig moeten zijn, want ze zijn voor de rest van hun leven zeker van roem en rijkdom voor henzelf en hun familie. Maar er gaan geruchten over een opstand in verschillende districten. Tot hun schrik worden Katniss en Peeta door hun overwinning het symbool van die opstand. Het Capitool is kwaad en het Capitool wil wraak.

dit deel was weer net zo spannend en goed als het vorige deel en kon niet wachten om verder te gaan met het laatste deel van de hongerspelen triologie. deze boeken zijn echt heel erg goed.

52) spotgaai van Suzanne Collins.

Katniss heeft de Hongerspelen voor de tweede keer gewonnen. Maar nu ze uit de bloederige arena gekomen is, is ze nog niet veilig. Het Capitool is woedend en wil wraak. Wie zou de prijs moeten betalen? Juist: Katniss, voor de tweede keer. En bovendien heeft president Snow duidelijk gemaakt dat het voor niemand anders veilig is op de koop toe. Niet haar familie, niet haar vrienden, niet de mensen van District 12…

een heel spannend deel en een hele goede afsluiting voor een fantastische triologie. einde was niet wat ik verwacht had maar wel erg goed. dit zijn boeken die ik zeker vaker wil lezen.

53) De Jongen in de Gestreepte Pyjama van John Boyne.

Als de negenjarige Bruno op een dag uit school komt, zijn al zijn spullen in kratten gepakt. Zijn vader heeft promotie gekregen, en Bruno en zijn familie moeten verhuizen naar een plek die ver weg is, waar niets te doen is en waar niemand is om mee te spelen. Hun nieuwe huis staat naast een hek dat zich uitstrekt zover het oog maar reikt, een hek dat Bruno afschermt van de vreemde mensen die hij daarachter ziet bewegen.  Bruno wil ontdekkingsreiziger worden en besluit op onderzoek uit te gaan. Op een van zijn tochten ontmoet hij een jongen wiens leven en omstandigheden zeer verschillen van dat van hem. Toch sluiten de jongens vriendschap.

mooi om te zien hoe de jongens vriendschap sluiten. vond het einde erg zielig en had dit niet zo snel verwacht. alleen wel raar dat hij niks wist van de oorlog en de joden ondanks dat zijn vader een hoge officier bij de nazi’s was. of snap je dat soort dingen nog niet als je 9 bent?

54) verleiding van P.C. Cast en Kristin Cast

Een pauze zit er niet in voor Zoey Redbird de Hoge Priesteres van het Huis van de Nacht. Het duistere kwaad dat zich schuilhoudt in de tunnels onder het Tulsa Depot groeit, en Zoey verdenkt Stevie Rae ervan verantwoordelijk te zijn voor veel meer dan ze doet voorkomen. Aphrodite visioenen waarschuwen Zoey dat ze niet alleen moet oppassen voor Kalona en zijn duistere vrienden, maar maken haar ook duidelijk dat alleen zij de kracht heeft om de kwade geesten te stoppen. Zoey heeft geen keus: als ze Kalona niet verslaat, zal hij wraak nemen op iedereen in haar omgeving…

weer een goed deel alleen het einde was niet wat ik er van verwacht had en heb een vermoeden dat dit het laatste deel is van de huis van de nacht serie wel jammer want vond het een hele leuke serie.

55) afrekening van Kelley Armstrong

In deze grande finale van de Darkest Powers-trilogie komt de lezer erachter of Chloe eindelijk normaal kan worden. Wat ze er zelf van denkt? Ze weet het ook nog niet, maar wat ze wel weet is dat ze dolgraag normaal wil zijn. Haar gevoelens voor een mensenschuwe weerwolf en voor zijn lieve gewone broer – die toevallig een magiër blijkt te zijn – zijn alleen niet zo normaal. Vooral omdat ze (als ze heel eerlijk is) toch meer neigt naar de weerwolf. Daarbij komt nog dat Chloe en haar vrienden op de vlucht zijn voor een bedrijf dat genetische experimenten uitvoert en dat van de vriendengroep af wil… voorgoed. Zeker niet normaal. En ten slotte is ze genetisch gezegend met de gave om de doden – halfvergane lijken enzo – weer tot leven te wekken. Zo ver van normaal als je het maar kunt krijgen.

wel jammer dat dit alweer het laatste deel was had best wel weten hoe het nu verder gaat met Chloe. boek las weer erg makkelijk weg en was weer net zo spannend.

56) voor mijn vriendin van Cathy Kelly

Abby, Jess, Lizzie en Erin hebben de nodige zorgen en problemen. Na 17 jaar huwelijk is Abby niet meer zo zeker van haar man Tom. Abby’s tienerdochter Jess is bang dat ze nooit een vriend zal krijgen. Lizzie heeft voor iedereen tijd, zelfs voor haar ex, maar ze is zichzelf vergeten. Erin keert terug van Chicago naar Ierland  – en naar een verdrietig geheim uit haar verleden.   Vier vrouwen, in beslag genomen door het leven van alledag. Tot zich een tragische gebeurtenis voordoet en Abby, Jess, Lizzie en Erin beseffen wat vriendschap werkelijk kan betekenen.

een mooi ontroerend boek over liefde, vriendschap en het leven. je leeft echt met de vrouwen mee en ziet ze omgaan met de slechte dingen en de goede dingen in het leven. en dat het afspeelt in de plaats in Ierland waar een vriendin van mij heeft gewoond is een grappig extratje.

57) Tong van Jo Kyung-Ran

Ji-won was jarenlang chefkok van een Italiaans restaurant en geeft nu les in haar eigen kookschool. Ze heeft al zeven jaar een relatie en het gelukkige paar is van plan een huis te kopen. Haar leven loopt op rolletjes. Tot ze ontdekt dat haar vriend een relatie heeft met een ex-model dat kooklessen bij haar volgt. Ze keert terug naar het Italiaanse restaurant en lijkt langzaam de draad van haar leven weer op te pakken. Maar dan ziet ze op een dag een tijdschrift waarin haar ex-vriend en zijn nieuwe vriendin worden geïnterviewd over hun succesvolle kookschool. Op dat moment knapt er iets bij Ji-won en ze besluit wraak te nemen.

ik weet niet echt wat ik van dit boek moest vinden, vond hem niet slecht maar niet echt geweldig. een vaag boek wat ik niet zo snel aan anderen zou aanraden.

58) gebroken van Kathy Reichs

Temperance Brennan werkt met haar studenten op een eeuwenoude Indiaanse begraafplaats. Het onderzoek zit er bijna op als Tempe tussen de oude beenderen een recent skelet opgraaft. Ook op andere plaatsen worden lichamen gevonden; allemaal vertonen ze beschadigingen aan de botten, en de slachtoffers lijken gewurgd te zijn.  Emma Rousseau, de plaatselijke lijkschouwer, doet een dringend beroep op Tempe om haar bij te staan. Tempe op haar beurt krijgt hulp van haar ex-man en van haar nieuwe partner, rechercheur Ryan. En door deze samenwerking wordt haar privéleven flink op zijn kop gezet…

ben dol op de boeken van Kathy Reichs. Brennan is heel anders in de boeken dan in de serie en Booth komt in de boeken ook niet voor maar vind de boeken en de serie erg goed. heb er een paar gelezen en wil er zeker meer lezen.

59) gebroken hart als liefde misbruikt wordt van Brigitte Blobel

Nina woont in het perfecte gezin. Zo lijkt het althans voor de buitenwereld. Maar niemand weet iets over het vreselijke geheim dat Nina met zich meedraagt: ze wordt misbruikt door haar stiefvader. Kort voor haar vijftiende verjaardag gebeurt het ondenkbare: Nina wordt verliefd. Daardoor staat ze voor een hartverscheurende keuze: haar zwijgen doorbreken of verder leven in haar eigen verstikkende wereld. Een beklemmend verhaal over een tienermeisje dat verscheurd wordt door de loyaliteit aan haar gezin en de keuze voor zichzelf en de liefde.

erg indrukwekkend verhaal, het leest weg als een waargebeurd verhaal. kreeg een brok in me keel tijdens het lezen van dit boek, het mag dan wel een tienerboek zijn maar wel eentje over een indrukwekkend onderwerp.

60)  jeansmaat 0 van Brigitte Blobel

Morgenavond is het zover denkt Katja terwijl ze naar het etiket op de broek staart. Morgenavond zal ik haar dragen. Mijn jeans. Want sinds Katja aan de universiteit Lija heeft ontmoet, telt nog maar een ding: even slank worden als deze hautaine prinses. Even populair zijn en dragen wat zij draagt: jeansmaat 0.

erg indrukwekkend boek.

61) Incubus Dreams van Laurell K. Hamilton.

As consultant to the Regional Preternatural Crime Investigation Unit, Anita’s called in on what appears to be a case involving a serial killer – a vampire serial killer – who may be preying on strippers. She’s sure that none of the local vamps are responsible – but her judgment may be clouded by a conflict of interest. For she is, after all, the consort of Jean-Claude, the ever-intoxicating Master Vampire of the City – something that both her human friends and her ex, the alpha werewolf Richard, are quick to point out. Surrounded by suspicion, overwhelmed by her attempts to control the primal lusts that continue to wrack her as a result of her passionate contacts with vampire, werewolf, and the shapeshifter Micah, Anita does something unprecedented. She calls for help

deel 12 van de Anita Blake serie, een hele gave serie die ik nog steeds erg goed. de boeken zijn wel engelstalig maar daar heb ik geen probleem mee. zou je wel aanraden met deel 1 te beginnen want de boeken volgen elkaar wel op.

62) Extreem Luid & Ongelooflijk Dichtbij van Jonathan Safran Foer.

Oskar Schell is uitvinder, sieradenontwerper, amateur-entomoloog, francofiel, slagwerker, verwoed schrijver van fanmail, pacifist, archeolooog van Central Park, romanticus, Groot Ontdekkingsreiziger, juwelier, acteur (Yorick in de schoolvoorstelling van Hamlet), inconsequent veganist, verzamelaar van: zeldzame munten, vlinders die een natuurlijke dood zijn gestorven, Beatles-spullen, miniatuurcactussen en halfedelstenen. Hij is negen jaar.  Oskar heeft zijn vader verloren bij de aanslagen op het WTC in New York. In zijn vaders kledingkast vindt Oskar een vaas, en wanneer hij die per ongeluk laat vallen ontdekt hij een vreemd uitziende sleutel. Dan begint de jonge Oskar een zoektocht die hem door de stad New York zal voeren, in een poging betekenis te geven aan de zinloze dood van zijn vader.

mooi en ontroerend boek. vind het wel geinig gedaan met de foto’s en de bladzijdes met enkel de woorden die de man op een bladzijde schreef omdat hij niet kon praten.

63) overdosis van Helen Vreeswijk.

Zes vrienden en vriendinnen trekken al samen op sinds de basisschool. Ze hebben samen al heel wat beleefd en als op een dag één van hen voorstelt om eens wiet te gebruiken, gaan ze allemaal akkoord. Het valt hen allemaal wat tegen, maar die aankoop heeft een verrassend sneeuwbaleffect. Door wiet te kopen en een kennis te laten uitleggen hoe ze het moeten gebruiken, komt één van de meisjes in contact met een ruwe kerel die nergens voor terugdeinst. Ze wordt tijdens een feestje door hem verdoofd door een drug in haar drankje en in de tuin verkracht. Ze durft niets vertellen aan haar tweelingzus en wordt door de kerel nog gechanteerd ook. Een van de jongens raakt geïnteresseerd in snel geld verdienen en begint te dealen. Langzaam maar zeker loopt het grondig mis.

een boek wat geschreven is alsof het waargebeurd is. een indrukwekkend onderwerp waar dit boek over ging. het is een jeugdboek maar absoluut niet alleen geschikt voor tieners. erg goed geschreven en zeker een aanrader.

64) iedereen wist het van Lydia Gouardo en Jean-Michel Caradec’h.

Lydia Gouardo’s lijdensweg begon op haar negende. Ze werd soms meerdere malen per dag verkracht door haar stiefvader, en haar stiefmoeder deed niets om haar te helpen. Regelmatig werd ze dagen achtereen opgesloten op zolder. Soms, als ze erg werd mishandeld, liep ze weg, maar de politie bracht haar altijd binnen korte tijd weer naar huis. Niemand greep in: de buren niet, de politie niet, en ook niet de artsen in het ziekenhuis waar Lydia haar kinderen kreeg, hoewel haar stiefvader er tegen hen zelfs over opschepte dat hijzelf de vader van de kinderen was.
Na de dood van haar stiefvader in 1999 begon Lydia te beseffen dat wat haar was overkomen niet normaal was. En toen de zaak van Elisabeth Fritzl in Oostenrijk naar buiten kwam, gaf dat Lydia Gouardo de moed om eindelijk ook het verhaal te vertellen van de 28 jaar dat zij door haar stiefvader werd misbruikt.

erg indrukwekkend boek vooral omdat het waargebeurd is. je snapt gewoon niet waarom niemand wat deed en hem gewoon zijn gang liet gaan. had echt medelijden met haar. arme meid.

65) Academicus Vampyrus van Richelle Mead

Lissa Dragomir, prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier die onlosmakelijk verbonden is met de magie van de aarde. Ze moet te allen tijde beschermd worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die ongelooflijk wreed en gevaarlijk zijn.    Rose, de beste vriendin van Lissa, is een dhampier. Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa tegen de Strigoi. Die zijn namelijk vastbesloten om haar een van hen te maken.    Twee jaar nadat ze uit angst zijn weggelopen van de diep in de wouden verscholen Academie van St. Vladimir worden Rose en Lissa opgepakt en daarnaartoe teruggebracht.    Zowel binnen als buiten de ijzeren hekken van de academie blijven Rose en Lissa in de greep van de angst. Ze dienen de verleidingen van verboden liefdes het hoofd te bieden en altijd op hun hoede te zijn, want anders maken de Strigoi Lissa voor altijd een van hen…

ben dol op vampieren boeken en vond deze erg goed. het is geen cliche verhaal en draait voornamelijk om de vriendschap tussen Rose en Lisse en hun leven. ben erg benieuwd naar de andere delen.

66) Mijn Ierse dochter van Roisin McAuley

Zevenentwintig jaar nadat Lena Molloy haar baby in Ierland adopteerde, krijgt ze een telefoontje van de non die de adoptie regelde. Zuster Monica zegt dat ze op haar oude dag wat losse eindjes aan elkaar wil knopen. Maar Lena is bang dat er iets veel bedreigenders achter het telefoontje schuilt. Samen met haar beste vriendin reist Lena naar Ierland om de echte ouders van haar dochter op te sporen. Ze kan nog niet vermoeden welke ontstellende waarheid ze zal ontdekken.

mooi boek wat me erg ontroerde. het einde was voor mij onverwachts maar wel erg goed. vind het vooral leuk dat het in Ierland zich afspeelt maar dat komt omdat een vriendin van mij in Ierland woont en het speelt zich af in de buurt waar zij woont dus sommige plaatsnamen komen me bekend voor.

67) Mijn leven in de hel van Sarah Forsyth

De negentienjarige Engelse Sarah Forsyth werkt op  een crèche in een provinciestadje. Op een dag ziet ze  een advertentie: leidsters gezocht voor kinderdagverblijf  in Amsterdam. Ze is wel toe aan wat avontuur en reageert onmiddellijk. Na een serieuze sollicitatieprocedure wordt ze aangenomen. Het lijkt wel een droom. Die droom verandert in een nachtmerrie op het moment dat Sarah op Schiphol aankomt. De mensen die haar ophalen duwen haar in een auto, nemen onder bedreiging haar paspoort af en rijden regelrecht naar de Amsterdamse Wallen. Daar wordt ze  zonder pardon achter het raam gezet. Haar ontvoerders  laten er geen misverstand over bestaan: als ze probeert te ontsnappen, zal dat haar dood worden. Anderhalf jaar lang ondergaat Sarah de meest vreselijke vernederingen, tot ze uiteindelijk dankzij puur geluk een onbewaakt ogenblik vindt om te ontsnappen.

waargebeurde verhalen vind ik erg indrukwekkend, de gedachte dat het allemaal echt gebeurd is maakt het een stuk intenser en dit boek was erg indrukwekkend wat zij allemaal meemaakt. ik weet niet of ik het had kunnen overleven. ik vind het knap dat ze het allemaal durft te vertellen. erg indrukwekkend boek vooral omdat we weten dat er in Amsterdam in de wallen prostituees rond lopen maar had niet gedacht dat de meiden daar tegen hun zin in moesten werken. erg indrukwekkend boek.

68) Academicus Vampyrus  ijskoud van Richelle Mead

Rose worstelt met serieuze problemen op het gebied van relaties. Haar aantrekkelijke mentor heeft een oogje op iemand anders, haar vriend Mason lijkt meer voor haar te voelen dan zij voor hem en Rose vindt het op zijn zachts gezegd nogal vervelend dat Lissa meer tijd aan haar vriend Christian besteedt dan aan haar. Nadat de Strigoi in de buurt een bloederige aanval hebben gepleegd, staat de academie van Sint-Vladimir op scherp. De hele school wordt in de kerstvakantie op verplichte skitrip gestuurd. Maar het schitterende winterlandschap en het chique ski resort leveren slechts de illusie van veiligheid. Wanneer drie leerlingen het resort verlaten om het op te nemen tegen de Strigoi, gaan Rose en Christian achter hen aan. Maar als ze de drie gevonden hebben en op de terugweg zijn, worden ze gekidnapt… door de Strigoi.

het tweede boek van de Academicus Vampyrus reeks en weer net zo spannend en goed als het eerste deel. zodra ik dit boek uit had ben ik gelijk in het derde deel verder gegaan en baal dat ik de verdere delen niet heb. dit deel is spannend en erg goed.

69) MZZL meiden van Marion van de Coolwijk

Vlak voor hun zestiende verjaardag krijgen Tanja, Hanna en Joan een vreemde brief: of ze op hun geboortedag naar de notaris willen komen. De drie op het oog totaal verschillende meiden hebben elkaar nog nooit gezien. Bij de notaris blijkt dat ze toch iets gemeen hebben: hun inmiddels overleden moeder en hun onbekende vader.  Aanvankelijk willen de zussen niets van elkaar weten. Maar na de eerste schok – ze zijn een drieling! – wint hun nieuwsgierigheid het. Ze besluiten samen op zoek te gaan naar hun vader. Wie is hij? Reist hij nog steeds als zanger en gitarist rond, zoals hij zestien jaar geleden met hun moeder door Europa trok? En bovenal: zal hij iets van zijn drie dochters willen weten?
erg leuk boek en ben nu erg benieuwd naar de andere boeken van deze serie. je kan wel een beetje merken dat het een tienerboek is maar is wel een leuk tienerboek.
70) Ik Was Zijn Kleine Zusje  Op Mijn Dertiende Kreeg Ik Een Kind Van Mijn Broer van Vicky Jaggers.
‘Hij was mama’s favoriet. Ik was zijn kleine zusje, en zijn slachtoffer,’ aldus Vicky Jaggers. Hun moeder aanbad de grond waarop David liep en hij kon nooit iets kwaad doen. Ook Vicky was als klein meisje dol op haar grote broer. Tot hij Vicky op de ergst denkbare manier verraadde. Hij verkrachtte haar meerdere malen en bedreigde haar met de afschuwelijkste dingen om te voorkomen dat ze iemand vertelde over de hel waar hij haar doorheen liet gaan. Op haar twaalfde kwam Vicky er achter dat ze zwanger was van haar broer, die dan zeventien is, maar ze was zo bang dat ze tegen iedereen loog over de vader. Achttien jaar lang hield ze haar mond, tot haar broer zo’n groot gevaar was geworden voor de vrouwen in zijn omgeving, dat ze niet anders kon dan haar verhaal vertellen. Zoals David zelf in zijn proces zei: ‘Ik ben gewoon slecht. Ik had op mijn zeventiende al hulp moeten krijgen, maar niemand hielp.’ In 2005 werd hij veroordeeld tot levenslang. Ik was zijn kleine zusje is Vicky’s aangrijpende en dappere verhaal, waarmee ze hoopt dit hoofdstuk van haar leven af te sluiten.
wow een erg indrukwekkend verhaal wat me een brok in me keel bezorgde en bij sommige stukken liepen de tranen over me wangen.
71) Academicus Vampyrus  schaduwkus van Richelle Mead
Rose weet dat een relatie met een andere hoeder onmogelijk is, want Lissa komt altijd op de eerste plaats. Maar haar liefde voor de aantrekkelijke Dimitri Belikov, die tevens haar leraar is, is steeds moeilijker te onderdrukken…  Rose wordt overvallen door vreemde, grimmige stemmingen en spookachtige figuren wijzen op onheil dicht bij de ijzeren hekken van de academie. De onsterfelijke Strigoi willen wraak op Rose voor de doden die zij op haar geweten heeft. In een bloedstollende strijd moet Rose kiezen tussen leven, liefde en de twee personen die voor haar het belangrijkst zijn… Maar betekent haar keuze dat slechts een van hen zal overleven?
weer een spannend deel en kan niet wachten tot ik deel 4 kan lezen want het einde was niet wat ik verwacht had. dit is echt een hele spannende en goede serie.
72) het bloedrode spoor van Moira Young
Saba en Lugh zijn tweelingzus en -broer, in midwinter geboren. Met als enig gezelschap hun pa en ma groeien ze op in Zilvermeer, waar het leven hard en grimmig is en het dagelijkse bestaan weinig ruimte voor pleziertjes laat. Als het nakomertje Emmi wordt geboren, overlijdt hun moeder tijdens de bevalling. Saba is vol verwijt naar de pasgeborene. Op hun pa hoeven de drie kinderen niet te rekenen. Na de dood van moeder verliest hij steeds vaker zijn greep op de werkelijkheid en laat hij zich steeds vaker leiden door wat hij in de sterren meent te zien. Maar het kan allemaal nog veel erger.Op een kwade dag, tijdens een ziedende zandstorm, duiken onverwacht vier in het zwart geklede ruiters uit het wervelende stof op. Ze ontvoeren Lugh – pa sneuvelt tijdens de schermutseling die eraan voorafgaat. Saba is in alle staten. Ze zweert bij alles wat haar lief is dat ze niet zal rusten voor ze haar broer, van wie ze zielsveel houdt, heeft teruggevonden.Voordat ze de wijde wereld in trekt, brengt Saba de kleine Emmi onder bij Mercy, de beste vriendin van haar moeder. Van Mercy verneemt ze wie de mannen in het zwart zijn: Tonton, angstwekkend sterke vechtersbazen en lijfwachten in dienst van de koning. Mercy vertelt haar ook dat tijdens de geboorte van Lugh een vreemdeling aanwezig was die John Trask heette, die buitengewoon opgewonden raakte toen hij vernam dat de geboorte – en nog wel van een jongen! – hartje midwinter had plaatsgevonden. De volgende dag was Trask spoorloos verdwenen.Op de dag van haar vertrek krijgt Saba van Mercy een gladde roze steen die ooit aan haar moeder toebehoorde. Het is een bijzondere steen, een Hartsteen, die zal opgloeien als Saba de liefde van haar leven ontmoet.Dan vertrekt Saba, het onbekende tegemoet, om haar gelofte gestand te doen, en dan begint het Grote Avontuur van Saba van Zilvermeer pas goed…
een spannend en mooi boek die absoluut niet voorspelbaar was. ik ben dol op fantasy boeken maar vond dit meer dan alleen fantasy, had ook moeite om dit boek weg te leggen. wil zeker meer van haar lezen, als dat kan.
73) bijtgraag! van Lynsay Sands
De stoere vampieragente Eshe d’Aureus wordt door de Raad op Armand Argeneau af gestuurd. Zij heeft de opdracht te onderzoeken waarom al diens vrouwen op mysterieuze wijze aan hun eind zijn gekomen. Als vrijwel meteen blijkt dat ze elkaars levenspartners zijn, is Eshe vastberaden zijn onschuld te bewijzen. Armand, die juist erg teruggetrokken leeft om zijn dierbaren te beschermen, is echter doodsbenauwd dat haar hetzelfde lot te wachten staat als zijn vorige vrouwen. En die angst lijkt bewaarheid te worden als de levensbedreigende voorvallen zich opstapelen…
ben dol op deze boeken. romantiek, humor, spanning en vampieren in een boek.
74) hapje van Lynsay Sands
Na ruim tweeduizend(!) jaar heeft vampier Cale Valens de hoop opgegeven dat hij ooit de ware zal ontmoeten. Hij maakt zich op voor een eeuwigdurend vrijgezellenbestaan, maar dan draagt zijn tante Marguerite opeens de perfecte kandidate aan. En ze weet ook precies hoe Cale een onuitwisbare indruk op haar kan maken. De beoogde partner, Alexandra Willan, is namelijk totaal in paniek. Net nu ze haar nieuwe restaurant wil openen, neemt haar chef-kok ontslag. Als ze vervolgens wordt voorgesteld aan Cale, ’een culinair genie uit Frankrijk’, kan ze haar geluk niet op. Cale beseft op zijn beurt al snel dat Alexandra zijn enige kans op liefde is en wil haar dolgraag helpen. Er is maar één probleempje: hij kan niet koken…
ben dol op deze boeken. romantiek, humor, spanning en vampieren in een boek.
75) pech onderweg! van stephanie Doyle
Het kwam allemaal door die koe.
Nee dacht Daniel toen, het was die kat. Waar ze tegen had zitten zingen nota bene. In haar kever. Ja, daark kwam het door: door die knalgele kever van haar! Als ze niet zo ontzettend langzaam had gereden in die oude rammelkast, had hij haar niet hoeven inhalen. Dan had hij die koe op tijd gezien en had hij nu niet het land hoeven doorkruisen in haar gezelschap. Hemel, wat werkte ze hem op de zenuwen. Met haar gekwek. Met haar enthousiasme over alles wat ze zag. En vooral met haar verschikkelijk, onvoorstelbaar, irritant, het-zou-verboden-moeten-worden…. prachtige lichaam. Nee dit overleefde hij niet. Hij wist het zeker.
76) Engel op hoge hakken van Wendy Etherington
echte helden zoenen beter.
Skyler Kimball is roekeloze mannen altijd uit de weg gegaan, en stiekem vindt ze het wel prettig dat haar beschermende broers zo ongeveer iedere man afschikken die het ook maar waagt bij haar in de buurt te komen. tot sexy brandweerman Jack Tesson op het toneel verschijnt. Met hem zou ze wel een kansje willen wagen, als ze tenminste de kans kreeg met die verschikkelijke broers!
Vanaf het moment waarop Jack Skyler uit een boom redt, waarbij hij ziet dat ze onder een keurige rok sexy paarse lingerie draagt, is hij verkocht. Deze blonde engel is van hem, daar zal hij alles voor doen. Als alleen die bemoeizuchtige broers maar eens de andere kant op wilden kijken, en dan vooral die ene die zijn baas is….
77) aanzoek met slagroom van Jennifer Drew
Daar komen de marsmannetjes…
Toetjes zijn Sara Madisons specialitei, en Jeff Wilcox ziet er lekker genoeg uit om op te vreten. Zelf wanneer hij er de oorzaak van is dat ze haar baan verliest bij restaurant Dominick’s, kan ze hem nog niet uit haar hoofd zetten.
Jeff is op zijn beurt weliswaar verrukt van Sara, maar als journalist in hart en nieren gaat zijn verhaal over de niet-bestaande wereld van buitenaardse wezens hem te ver. Toeval brengt hem en Sara samen in een luxueus hotel in Arizona, tussen de cactussen. Daar jaagt Jeff op zijn primeur en Sara op Jeff, ook al beland ze daardoor, met haar roomsoesjes, in een fontein…
78) de huwelijksshow van Dawn Atkins
En ze leefden nog lang en gelukkig..
In haar televisieshow wordt Renata Rose geacht stellen advies te geven over hun relatieproblemen, zodat ze dolgelukkig de studie weer verlaten. Sinds haar verloofde haar in de steek heeft gelaten om in het oerwoud de gevlekte boomkikker te gaan redden, is haar hart er echter niet meer bij. En kan ze alleen nog maar somber adviseren dat het toch allemaal niks wordt.. wat niet erg goed is voor de kijkcijfers.
Haar producent besluit om er dan maar een duopresentatie van te maken, en zo wordt Renata opgescheept met de veel te sexy, veel te charmante Hawk Hunter, een man die in alles haar tegenpool is. Het ergste is nog dat Hawk heeft besloten dat het heel goed voor de show zou zijn als ze elkaar wat beter zouden leren kennen. Alleen voor de kijkcijfers natuurlijk….
Ik ben dol op dit soort boeken, verstand op nul en lekker genieten. ook al zijn ze supervoorspelbaar.
79) Deadline van Rachel Ward
Jem heeft een bijzondere gave: ze kan in iemands ogen zien wat de sterfdatum van die persoon is. Als ze Spider ontmoet, ziet ze dat hij nog maar een paar weken te leven heeft. Wanneer de twee jongeren een dagje samen op stap zijn, en in de rij staan voor the Londen Eye, beseft Jem dat er iets verschrikkelijks staat te gebeuren. Samen met Spider rent ze weg. Meteen daarop vindt een explosie plaats, waarbij vele doden en gewonden vallen. De wegvluchtende jongeren worden verdacht van een terroristische aanslag.
een spannend boek wat erg makkelijk wegleest. ben nu wel erg benieuwd naar het vervolg.
80) Prinsessenacademie van Shannon Hale
Net als alle andere inwoners van het dorp op Berg Eskel wil Miri in de steengroeve werken. Maar dat mag niet van haar vader, en daardoor voelt ze zich erg nutteloos. Tot ze onverwachts een kans krijgt om zich te bewijzen. Er wordt aangekondigd dat de kroonprins zijn bruid in het bergdorp zal uitkiezen. Samen met alle andere meisjes van huwbare leeftijd wordt Miri naar een speciale academie gestuurd, waar ze zich moet voorbereiden op het leven als prinses. En dat is moeilijker dan ze dacht.
een geinig boek wat ook nog wel spannend was.
81) privilege van Kate Brian
In de Privilege-serie is de hoofdrol weggelegd voor Ariana Osgood, een rijke en verwende tiener. Ariana heeft een crime passionel gepleegd en zit nu haar straf uit in een jeugdgevangenis. De immense haat voor haar omgeving en het diepe verlangen om weer bij een eliteclub te horen, drijven Ariana ertoe een ingenieus ontsnappingsplan te beramen. Hierbij laat ze celgenoot Kaitlynn achter, met de belofte haar te komen halen nadat ze diens felbegeerde erfenis heeft veiliggesteld. Natuurlijk is ook in deze verslavende chickthrillserie niets zoals het lijkt en Ariana bewandelt algauw weer het criminele pad.
erg spannend boek waarin niets is waar het lijkt en je pas aan het einde achter de waarheid komt. ben nu erg benieuwd naar het vervolg.
82) boy 7 van Mirjam Mous
Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: “Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie.” En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak, gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid.
spannend boek en goed geschreven. als je eenmaal achter de waarheid komt was dat niet wat je verwacht had.
83) zijn andere vriendin van Lucy Dawson
Mia is al jaren gelukkig met Pete. De passie en spontaniteit in hun relatie zijn minder geworden, maar dat is toch normaal? Tot ze op een avond struikelt over zijn mobiele telefoon en een sms’je leest dat het bloed in haar aderen doet stollen. Alles – de intieme toon, de kusjes op het eind, Pete’s vaagheid over de afzender ‘Liz’ – is fout. En plotseling dringt het genadeloos tot Mia door: Pete gaat vreemd!   Ze zou hem voor het blok kunnen zetten, maar Pete opgeven is geen optie voor Mia. Alleen, in het donker, terwijl haar wereld zojuist is ingestort, smeedt ze een koelbloedig plan.
een heel spannend boek waarbij je vanaf van het begin niet precies weet hoe alles zit en pas op het eind de puzzelstukjes bij elkaar vallen en dan weet je pas hoe alles zat. echt een aanrader.
84) met huid en haar van Lucy Dawson
Alice is dolblij dat ze de hippe Gretchen heeft leren kennen. Haar leven was de laatste tijd nogal saai, met stomme feestjes en verplichtingen, en een verloofde die ze niet meer ziet zitten. Met de impulsieve Gretchen als vriendin kun je altijd lachen. Samen gaan ze shoppen in de meest trendy winkels, samen bezoeken ze glamourparty’s. En als bonus heeft Gretchen ook nog eens een leuke broer, Bailey. Voor ze het weet heeft Alice zich met huid en haar overgeleverd aan haar nieuwe beste vriendin. Maar Gretchen heeft een duister geheim, als een tikkende tijdbom, dat zij niet lang meer verborgen kan houden.
vond dit boek beter dan zijn andere vriendin, allebei waren ze erg spannend maar bij deze had ik aan het eind helemaal zoiets van o zo zat het. dit boek is echt een aanrader als je van de boeken van Nicci French houdt.
85)vamp! van Lynsay Sands
De sexy vampierjager Drina Argenis heeft in haar lange, lange leven als onsterfelijke heel wat baantjes gehad. Maar bodyguard annex babysitter voor een tienervampier spelen is een geheel nieuwe uitdaging. Ze komt er echter al snel achter dat haar opdrachtgever een bijbedoeling heeft: hij wil haar koppelen aan de ándere oppas, die kennelijk haar levenspartner is. Dat deze Harper Stoyan het geloof in de liefde heeft verloren maakt het er helaas niet gemakkelijker op. Terwijl Drina er alles aan doet om lustgevoelens bij hem op te wekken, is het bovendien de vraag of ze samen kunnen ontkomen aan het gevaar waaraan ze blootstaan… Lynsay Sands laat deze keer een Spaans lid van de Argeneau-familie de liefde van haar eeuwige leven veroveren. Dat lukt deze Vamp! met furieuze passie én humor.
86) Nachtmerries Zijn Blauw van Laurie Faria Stolarz
Stacey is niet erg populair op school. Ze is niet de mooiste of de slimste, maar ze heeft wel iets bijzonders: ze is een heks. Drea en Amber, haar beste vriendinnen weten dit en vragen haar om liefdesspreuken te verzinnen, zodat ze meer succes hebben bij de jongens. Drea weet echter niet dat Stacey verliefd is op haar ex- vriend Chad. Al vanaf het begin van het schooljaar heeft Stacey nachtmerries, nachtmerries waarin iemand Drea wil vermoorden. Haar dromen gaan van kwaad tot erger en Stacey wordt bang: jaren geleden heeft ze nog eens zo’n vreselijke dromen gehad, en toen is het slecht afgelopen. Dit moet ze nu koste wat het wat kost zien te voorkomen. Samen met Drea en Amber sluit ze een verbond. Toch lijkt het er meer en meer op dat de stalker/moordenaar zijn slag zal thuis halen: geheimzinnige dreigtelefoontjes, lelies, een vermoorde klasgenote, … Wie kunnen ze nog vertrouwen?
erg spannend en leuk boek. het einde was absoluut niet wat ik verwacht had. boek las zeer makkelijk weg maar ondanks dat het een jeugdboek is is het niet kinderlijk en ook prima te lezen voor volwassenen.
87) de chaos van Rachel Ward
Adam, de 17-jarige zoon van Jem en Spider,  heeft de gave om de sterfdata van mensen te zien in hun ogen geërfd van zijn moeder, die inmiddels overleden is. Hij ontdekt dat op 1 januari 2027 heel veel mensen in Londen om het leven zullen komen. Adam probeert te waarschuwen tegen de komende ramp, maar niemand gelooft zijn onwaarschijnlijke verhaal. Sarah droomt sinds ze zwanger is van haar eigen vader dat haar baby door Adam wordt meegenomen in een vuurzee. In een race tegen de klok raken de levens van Adam en Sarah steeds nauwer verbonden met elkaar.
het vervolg van deadline wat weer net zo goed was als deadline. het het laatste deel oneindig ook al in huis en kan niet wachten om die te lezen. dit deel was weer erg spannend.
88) wings van Aprilynne Pike
De vijftienjarige Laurel woont op het platteland bij haar hippieouders, die haar uit overtuiging zelf onderwijzen. Wanneer ze naar de stad verhuist om naar de middelbare school te gaan, vergt dit een serieuze aanpassing. Ze mist haar thuis enorm, al lukt het aardig op school en raakt ze goed bevriend met David, een knappe jongen uit haar klas die haar steunt en begrijpt. Tot Laurel merkt dat ze – letterlijk – vleugels krijgt. Ze durft haar ouders niet in vertrouwen te nemen en gaat samen met David op zoek naar haar afkomst. Zo komt ze te weten dat ze een vondelingetje was. Haar wereld wordt helemaal door elkaar geschud wanneer ze op een dag op weg naar huis de elf Tamani ontmoet.
erg leuk en origineel boek. leuk geschreven en ben nu benieuwd hoe het verder met haar gaat en ben erg benieuwd naar het vervolg hiervan.
89) een wereld zonder hemel van Veronica Rossi.
Aria weet dat haar overlevingskansen in de woestenij – oftewel de Winkel des Doods – minimaal zijn nu ze is verstoten van haar thuis; de hermetisch afgesloten stad Reverie. Als ze al niet in handen valt van rondzwervende kannibalen, dan raakt ze waarschijnlijk wel gewond tijdens een van de zeer agressieve elektrische stormen die over de vlakte jagen en waarvan alleen de vrijgekomen lucht al dodelijk kan zijn. Wanneer ze de vlaktebewoner Perry tegenkomt, lijkt hij haar enige hoop om in leven te blijven. Ze besluiten samen op te trekken en luiden op die manier een nieuw tijdperk in voor iedereen die leeft in de wereld zonder hemel.
erg spannend en apart boek vooral vanaf het moment dat ze verstoten is van haar huis beleeft ze heel veel. erg goed geschreven en ze zeggen dat als je houdt van de hongerspelen je dit boek ook erg goed vind en vind beiden boeken erg goed.
90) genadeloos van Karin Slaughter
Inspecteur Will Trent lijkt, gesterkt door zijn liefde voor Sara Linton, eindelijk afscheid te kunnen nemen van zijn verleden. Maar wanneer zijn collega Amanda Wagner hem bewust buiten het onderzoek naar de moord op een jonge studente houdt, beseft hij dat de gebeurtenissen uit zijn jeugd hem nooit met rust zullen laten. Will verricht zijn eigen speurwerk en keert daarvoor terug naar het weeshuis waar hij opgroeide. Daar treft hij onverwacht Amanda aan. De moord op de studente vertoont verrassende gelijkenissen met de eerste zaak die Amanda, destijds een van de eerste politievrouwen binnen het korps, ooit onder haar hoede had. Een zaak die direct verband hield met het geheim rond de geboorte van Will. Zowel Will als Amanda zullen de demonen uit hun verleden moeten verslaan om te voorkomen dat er zich in Atlanta een nog grotere ramp zal voltrekken.
ben dol op de boeken van Karin Slaughter en vond dit deel weer geweldig. je leert meer over het verleden van Amanda en over de ouders van Will. erg spannend deel.
91) een goede moeder van Jodi Picoult.
Zoë Baxter probeert al tien jaar zwanger te worden. Net als het ernaar uitziet dat haar droom in vervulling zal gaan, verlaat haar man Max haar. Zoë stort zich op haar werk als muziektherapeut op een school en krijgt een relatie met de decaan, Vanessa Shaw. Zoë en Vanessa willen een gezin stichten, met behulp van de ingevroren embryo’s van Zoe en haar ex. Maar ze hebben zijn toestemming nodig om zijn kind op te voeden…
weer een erg ontroerend boek. zoals zij boeken schrijft is het alsof je een waargebeurd verhaal leest. erg ontroerend en heb ook een paar keer een traantje weg moeten pinken.
92) kwelling van Lauren Kate
Hel op aarde. Zo voelt het voor Lucinda om gescheiden te zijn van haar grote liefde Daniël. Het kostte eeuwen om elkaar te vinden en nu heeft hij haar weggestuurd, zodat ze veilig is voor de schaduwen die een einde aan haar leven willen maken. Daniël verstopt Lucinda op een speciale school aan de ruige kust van Californië. Hier komt Lucinda steeds meer te weten over haar voorbije levens. Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer ze begint te vermoeden dat Daniël haar niet alles heeft verteld. Hij houdt iets achter, iets gevaarlijks. Wat als Daniëls versie van de waarheid niet helemaal waar is? Wat als Luce eigenlijk is voorbestemd voor een ander?
het vervolg op Fallen die weer net zo goed was. je leert langzaamaan meer over hun geschiedenis kennen. ben nu erg benieuwd naar het volgende deel.
93) spells van Aprilynne Pike
In dit tweede boek uit de succesvolle reeks van Aprilynne Pike staat Laurel voor een indringende en hartverscheurende keuze. Het eerste boek, Wings, wist de lezers meteen te overtuigen. Pike doorstaat dan ook moeiteloos de vergelijking met Stephenie Meyer.
Laurel heeft haar ware aard als elf geaccepteerd, maar ze is daarom nog niet bereid om haar mensenleven op te geven – en haar vriend David al helemaal niet.
Wanneer ze naar Avalon ontboden wordt, kan Laurel haar gevoelens voor de charismatische schildwacht Tamani niet langer ontkennen. Maar Avalon is niet helemaal zoals Laurel het zich voorgesteld had en ook het ontwikkelen van haar magische krachten verloopt moeizaam. Na die inspannende periode probeert Laurel thuis en op school de draad weer op te pakken, maar dat is niet zo vanzelfsprekend.
vond het eerste deel al erg leuk en spannend en dit deel was weer net zo leuk en spannend. ben nu erg benieuwd naar het vervolg illusions.
94) de klauwen van het woud van Carrie Ryan
De zeventienjarige Mary weet maar weinig van het verleden en waarom de wereld bestaat uit twee soorten mensen: de mensen in haar dorp en de Ziellozen aan de andere kant van het hek, die in het gevaarlijke Woud van Klauwen en Tanden wonen en die azen op het vlees van de levenden. Mary weet uit ervaring wat er gebeurt als je het dorp verlaat. Buiten het hek ontkomt namelijk niemand aan de honger van de Ziellozen. Dan wordt het hek kapotgemaakt en Mary’s wereld verandert in een grote chaos. Ze moet kiezen tussen haar dorp en de toekomst, en tussen twee geliefden.
de een vind dit boek goed de ander niet. het is geen boek zoals de serie The Walking Dead, het gaat over een jonge meid die probeert te overleven als de ziellozen doorbreken in haar dorp. vond het zelf een leuk en spannend boek en wil graag het vervolg de hongerige golven lezen.
95) als ik blijf van Gayle Forman
Het leven van de 17-jarige Mia draait om muziek. Ze heeft net met haar cello een succesvolle auditie gedaan voor het gerenommeerde conservatorium Julliard in New York. Haar vriend Adam speelt in een populaire band. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Wanneer Mia, haar ouders en jongere broertje Teddy onverwacht een vrije dag hebben vanwege hevige sneeuwval, besluiten ze gezellig uit te gaan. Maar onderweg, met Beethovens cellosonate nr.3 op de radio, boort een vrachtwagen zich in volle vaart in hun auto. Aanvankelijk lijkt alles goed. Ze hoort Beethoven nog steeds op de achtergrond, en… ze staat aan de kant van de weg in dezelfde spijkerjurk die ze vanochtend heeft aangetrokken. Maar al snel blijkt dat het helemaal niet goed is. Haar ouders zijn dood en als ze op zoek gaat naar haar broertje, ziet ze een hand uit het raam steken met daaraan de zilveren armband met de kleine cello- en gitaarbedeltjes die Adam haar voor haar 17e verjaardag heeft gegeven. De armband die ze nog steeds om heeft… In de vierentwintig uur die volgen op het afschuwelijke auto-ongeluk, wordt Mia voor een onmogelijke keuze gesteld.
wow erg knap geschreven dit boek. erg indrukwekkend. haar reacties op haar ongeluk en hoe iedereen reageert op haar als ze daar in het ziekenhuis ligt. erg ontroerend boek. wil het boek wacht op mij ook graag lezen want die is geschreven door de ogen van Adam.
96) inwijding van Veronica Roth
Futuristisch Chicago. De wereld van de zestienjarige Tris is opgedeeld in vijf zuilen die elk staan voor een bepaalde waarde: eerlijkheid, onbaatzuchtigheid, dapperheid, perfectie en intelligentie. Ieder jaar weer moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke zuil zij de rest van hun leven willen horen. Tijdens de brute ontgroening moet Tris bepalen wie haar werkelijke vrienden zijn. Ook heeft Tris een geheim dat ze voor iedereen verborgen moet houden. Als de ogenschijnlijk perfecte maatschappij verhardt en tegenstellingen uitgroeien tot een steeds groter conflict, komt Tris erachter dat haar geheim levens zou kunnen redden, maar ook haar eigen dood zou kunnen betekenen.
ze vergelijken dit boek met de hongerspelen en is ook wel terecht. wat was dit een goed en spannend boek. ze moet kiezen uit de vijf fracties maar als ze eenmaal gekozen is dan begint de actie pas want voordat ze volledig bij die fractie hoort moet ze nog heel wat testen doorstaan. ben erg benieuwd naar het vervolg.
97) oneindig van Rachel Ward
Het bloedstollende slot van de Deadline-trilogie
Na Deadline en De chaos vraagt iedereen zich af hoe het zal aflopen met Aidan, Mia en Sarah. De wereld weet inmiddels dat zij in staat zijn om te zien wanneer iemand zal sterven. Ze wonen samen en proberen zich te beschermen tegen iedereen die iets van hen wil.
Maar dan wordt bekend dat Mia haar sterfdatum met die van iemand anders heeft weten te ruilen. Dat geeft haar een macht die iedereen wel wil hebben: de mogelijkheid om eeuwig te leven. Een adembenemende jacht begint.
In Oneindig stapelen de gebeurtenissen zich nog sneller, onverwachter en angstaanjagender op dan in de eerste twee delen. De lezer blijft ademloos en met razend kloppend hart achter na de laatste punt.
wat was dit een goed en spannend slot van een goede serie. ze zeggen dat dit boek los gelezen kan worden maar vond het zelf wel fijn om alle drie de delen gelezen te hebbben. kan je deze boeken zeker aanraden.
98) Soulmates: Het Verhaal van Sky van Joss Stirling
Jij bezit de ene helft van onze gaven, ik de andere…Sky vindt het compleet niets dat ze met haar adoptieouders vanuit Londen naar de rustige Amerikaanse Rocky Mountains moet verhuizen. Dat gevoel verandert als ze op haar nieuwe High School de stoere Zed ontmoet. Zed, die nog nooit interesse heeft getoond in een meisje, valt ook voor Sky. Hij noemt haar zijn soulmate en hij zegt dat ze de rest van hun leven samen zullen zijn. Dit gaat Sky allemaal veel te snel. Ze wil niets weten van het hele soulmategedoe en ook niet van de gaven die ze volgens Zed heeft. Toch kan ze, hoe hard ze het ook probeert, geen afstand van hem nemen. Ze wordt meegesleurd in een wereld vol liefde, geweld, manipulatie en familiegeheimen.

spannend en erg goed boek, wil zeker meet van deze serie lezen. ondanks dat het over soulmates gaat is het niet te dromerig en dat met die krachten is erg goed gedaan.

99) Illusions Jij Leeft Jouw Leven, Ik Waak Over Je van A.Pike.
‘Ik ga niet op patrouille, ik ga niet op jacht, ik blijf gewoon in je buurt. Jij leeft je eigen leven, en ik waak over je veiligheid’, zei Tamani, terwijl hij een lok haar uit haar gezicht veegde. ‘Tot ik er het leven bij inschiet.’
Laurel heeft Tamani niet meer gezien sinds ze hem, intussen een jaar geleden, smeekte haar los te laten. En al doet het nog steeds pijn, toch is Laurel ervan overtuigd dat haar aardse vriend David de juiste keuze is.
Maar net op het moment dat haar leven stilaan weer zijn normale ritme lijkt aan te nemen, voelt ze opnieuw een dreiging op zich afkomen. En opnieuw is ze genoodzaakt hulp en bescherming te zoeken bij Tamani, want geen enkele elf had dit ooit zien aankomen. Bij Laurel slaat de twijfel toe.

het derde deel van de serie en weer een goed deel. boek was weer erg spannend en kon hem met moeite weg leggen en wil heel graag het vierde en laatste deel lezen.

100) Stad van Beenderen. Kronieken van de Onderwereld 1, The Mortal Instruments 1 van Cassandra Clare
De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?
toen ik dit boek aan het lezen was kwam ik erachter dat deze ook verfilmd word en ben wel benieuwd naar de verfilming. het boek is spannend en van sommige dingen ben ik wel benieuwd hoe ze die gaan verfilmen. wil nu heel graag het vervolg lezen.
101) The Poison Diaries van Maryrose Wood.
Vingerhoedskruid in de oleander. Juiste dosis menispermum is zelfs liefde. Belladonna een vergif. Liefde.
ik heb het boek uitgelezen maar echt geweldig vond ik hem niet. beetje saai maar dat kan ook aan mij liggen.
102) verbrand van P.C. Cast
Drie meisjes spelen met vuur, en als ze niet oppassen, zal iedereen zich branden Het zijn onheilspellende tijden in het Huis van de Nacht. Zoey Redbirds ziel is verbrijzeld. Nu alles waar ze voor stond uiteenvalt en haar hart gebroken is, verlangt ze ernaar om voorgoed in het hiernamaals te blijven. Zoey’s krachten nemen snel af en het lijkt er niet op dat ze zichzelf op tijd bijeen kan rapen om naar haar vrienden terug te keren en de zaken weer op orde te brengen. Stark is de enige levende persoon die haar kan bereiken, maar hij moet wel een manier vinden om dat te doen. Volgens de Hoge Raad van Vampiers zal hij moeten sterven, maar dan zal Zoey de strijd zeker opgeven. En er resten nog slechts zeven dagen…Dan verschijnt ‘beste vriendin voor altijd’ Stevie Rae op het toneel. Ze houdt een geheim verborgen dat mogelijk de sleutel is om Zoey terug te halen, maar tegelijkertijd dreigt haar hele wereld uiteen te spatten.
het zevende deel van de huis van de nacht serie en weer een heel goed deel. hij zit weer vol met actie en ik kon hem niet wegleggen. je wilt gewoon weten hoe het met hun afloopt. kan niet wachten om het volgende deel te lezen.
 103) de hongerige golven van Carrie Ryan.
Gabry leidt een rustig en veilig leven in het dorp aan zee. Om het dorp staat een hek. Buiten het hek wonen de Ontheiligden in het Woud van Klauwen en Tanden. Het dorp met de vuurtoren is haar thuis, haar wereld en alles wat ze nodig heeft. Gabry’s moeder dacht dat ze haar geheimen achter had gelaten in het Woud van Tanden en Klauwen, maar geheimen blijven niet begraven. Zo veilig is het leven niet… het hek kan niet alles tegenhouden.
het vervolg op het woud van tanden en klauwen en net zo spannend als dat boek. ben erg benieuwd hoe het nu met Gabry verder gaat en kan niet wachten om het vervolg op dit boek te lezen.
104) je moet niet alles geloven wat ze zeggen van Sara Shepard
In Rosewood, waar het ruikt naar Chanel No. 5 en waar de huizen enorme zwembaden en volmaakte tuinen hebben, is niets wat het lijkt. Hier deelden vijf beste vriendinnen ooit alles: kleding, make-up en hun diepste geheimen. Voor Aria, Spencer, Hanna en Emily was het leven volmaakt… totdat Alison – de mooiste en populairste van hen allemaal – plotseling verdween. Nu krijgen ze verontrustende berichtjes van de mysterieuze ‘A’ en zijn hun rijke leventjes in een nachtmerrie veranderd. Emily woont inmiddels bij haar zeer conservatieve, saaie familie. Aria zit opgescheept met haar vader en zijn vriendin en Spencer is bang dat ze iets met Alisons dood te maken heeft. Maar Hanna heeft het het moeilijkst van allemaal: zij ligt in het ziekenhuis en moet vechten voor haar leven omdat zij te veel weet…De meiden moeten de waarheid zien te achterhalen over Ali, over A en over wat er met Hanna is gebeurd, voordat een van hen het volgende slachtoffer wordt.
105) geen enkele slechte daad blijft onbestraft van Sara Shepard
De vier vriendinnen Hanna, Spencer, Aria en Emily zijn terug! Hun geheimzinnige stalker is ontmaskerd en niets staat hun verder nog in de weg. Of…?
De dames hebben de neiging door te slaan en doen rare dingen. Met dodelijke gevolgen. Leren ze het dan nooit?
deel 4 en 5 van de Pretty Little Liars boeken die net zo spannend zijn als de serie. je merkt nu alleen wel meer verschillen tussen de serie en de boeken.
106) Een Verschrikkelijke Schoonheid van Libba Bray.
Londen, eind negentiende eeuw. Na haar jeugd in India wordt de 16-jarige Gemma Doyle naar Spence gestuurd, een kostschool voor welgestelde meisjes in Engeland. Daar sluit de onafhankelijke Gemma vriendschap met de brutale Felicity, de mooie Pippa en de verlegen Ann. Ze ontdekt een oud dagboek waarin wordt gesproken over een andere wereld en een geheim genootschap, de Orde. Samen met haar nieuwe vriendinnen probeert Gemma meer over de Orde te weten te komen. Misschien ligt Gemma’s toekomst daar… als ze er tenminste in kan geloven.
vind het wel leuk dat het zich in het verleden afspeelt. het boek is spannend maar ook wel zielig. de meiden op die school mogen bijna niks en zitten daar alleen maar om voorbereid te worden op een huwelijk met iemand die hun ouders voor hun uitzoeken. en dan komt Gemma erachter dat er daar meer aan de hand is. ben nu erg benieuwd naar het vervolg.
107) Nachtschade: De Flirt van Andrea Cremer
Calla en Ren staan elk aan het hoofd van hun roedel weerwolven en zijn voorbestemd om het getrouwde aanvoerderduo van een nieuwe jonge horde te worden. De romantische Calla wordt tegelijkertijd aangetrokken en afgestoten door de macho Ren en raakt in de ban van de onmogelijke liefde die ze voelt voor Shay, een intelligente jongeman die in hun besloten gemeenschap wordt gedropt. Van zijn kant gaat Shay op zoek naar de echte waarheid achter de weerwolvengeschiedenis, hun onderlinge hiërarchische verhoudingen, hun verleden en toekomst.
ik ben dol op boeken die met vampieren en weerwolven te maken hebben en heb dit boek met veel plezier gelezen. door het spannende einde van dit boek kan ik alleen niet wachten om het vervolg te lezen.
108) DUIVELS! van Kerrelyn Sparks
Roman Draganesti leidde een zedig leven als monnik, tót hij vijfhonderd jaar geleden door een vampier werd gebeten en zijn ziel kwijtraakte aan de duivel. Als hij de mooie Shanna Whelan tegen het lijf loopt, weet hij meteen dat alleen zíj de duisternis uit zijn hart kan verdrijven. Helaas heeft ook zijn aartsvijand zijn oog op haar laten vallen… Voordat Shanna beseft wat er aan de hand is, bevindt ze zich midden in een oorlog tussen twee rivaliserende vampierclans, met háár leven als inzet. Roman is de enige die haar kan beschermen, maar hem vertrouwen is een tweede. Bovendien peinst ze er niet over om naar bed te gaan met een man die er een tienkoppige harem op nahoudt!
moest even inkomen in dit boek maar zodat gebeurt was was dit weer een leuk boekje met een voorspellende afloop maar dit soort boeken zijn leuk voor tussendoor.
109) De Aflossing / Proloog Van De Wetten Van De Magie van T.Goodkind
Voor de miljoenen lezers die wereldwijd de boeken van Terry Goodkind in hun hart sloten, is De Aflossing de onmisbare proloog, die zich afspeelt tientallen jaren voorafgaand aan de avonturen van Richard Cypher en zijn geliefde Kahlan in De Wetten van de Magie.

De Aflossing is in elk opzicht een uitzonderlijk verhaal over liefde en moed.
Abby, een jonge vrouw, probeert de hulp af te dwingen van Zedd, de belangrijkste man ter wereld. Allebei leven ze in de schaduw van een zogeheten bottenschuld, een schuld die niet kan worden afgekocht of afgelost, zelfs niet door de dood. Beiden komen gaandeweg voor een moeilijke keuze te staan…

110) Het zwaard van de waarheid / De eerste wet van de magie van T.Goodkind
Avonturier en minnaar, vluchteling en jager, in elk opzicht een rechtvaardig mens, dit alles is Richard Cypher, de Zoeker. Over hem en zijn geliefde Kahlan gaat dit epos – de Wetten van de Magie – dat, spannend en aangrijpend tegelijk, over de hele wereld miljoenen aan zich wist te binden. Sinds de verdeling van het land in drie afzonderlijke naties, is Westland vrij gebleven van de smetten van tovenarij. Totdat de ontdekking van het zwaar verminkte stoffelijk overschot van de vader van Richard Zypher het begin inluidt van een nieuw tijdperk, van de vervulling van een eeuwenoude profetie. Nu is de tijd aangebroken om te aanvaarden dat magie in al haar vele vormen onlosmakelijk is verbonden met het lot van het volk van Westland.

de wetten van de magie stonden al een tijdje op me to read list en ben blij dat ik er in ben begonnen, de boeken zijn vol spanning en magie en erg goed geschreven. wil zeker alle delen hiervan lezen.

111) vijftig tinten grijs van E.L.James
Vijftig tinten grijs is het eerste deel van de zinderende trilogie die in Amerika en Engeland al honderdduizenden vrouwen in vuur en vlam heeft gezet. Vijftig tinten grijs vertelt hoe de jonge, onbevangen literatuurstudente Anastasia Steele onverwachts in aanraking komt met de charismatische, mysterieuze miljardair Christian Grey. Ze is direct betoverd door hem, maar probeert hem uit haar hoofd te zetten: hij is te rijk en te hoog gegrepen voor haar. Totdat Grey op een dag ineens in de winkel staat waar ze parttime werkt.

Vanaf dat moment zal Christian Grey Anastasia geen moment meer met rust laten. Steeds dieper trekt hij haar zijn wereld van duistere seksuele fantasieën in. Anastasia geniet aanvankelijk zeer van alles wat Grey haar op seksueel gebied leert en van de luxe en rijkdom waarmee hij haar omgeeft. Maar meer en meer krijgt Grey de verliefde Anastasia in zijn macht. Zijn donkerste en diepste wens: totale controle over haar. Christian Grey is verslavend gevaarlijk.
Vijftig tinten grijs is het boek waar elke vrouw het over heeft.

als je niet van dit boek hebt gehoord dan heb je de laatste tijd onder een steen geleefd. dit boek is heel erg bekend. ja dit boek is erotisch en er komen zeer stoute scene’s in voor maar je kan dit boek moeilijk wegleggen. je wilt meer weten over hem en waarom hij zo is geworden en hoe het verder. het boek leest ook erg makkelijk weg. wil ook zeker de twee vervolgen hiervan lezen.
2 reacties

2 thoughts on “bookchallenge 2012

  1. ik vind het een zeer goede boeken keuze en persoonlijk vind ik de serie academycus vamyrus de beste het zijn mijn lievelings boeken en the hunger games waren ook zeer goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s