bookchallenge 2013

1) Robijnrood van Kerstin Gier (2009)

Waarom is niemand in haar familie normaal!?! Gek wordt de zestienjarige Gwendolyn soms van haar strenge oma lady Arista, haar bemoeizuchtige tante Glenda en zeker haar arrogante nichtje Charlotte. Maar vooral van alle geheimen in haar eigenaardige familie…  Alles wordt anders als ze op een dag plotseling terechtkomt in het Londen van 100 jaar geleden. Wanneer ze gelukkig ook weer snel naar haar eigen tijd terugspringt, wordt duidelijk dat zijzelf het allergrootste geheim van de familie is. Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en… de knappe Gideon. Ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden…

2) Heb mij lief Josie Lloyd en Emlyn Rees (1999)

Dit boy-meets-girl-verhaal gaat over Jack en Amy. Jack, 27, vindt het heerlijk om vrijgezel te zijn. Amy, 25, is single en wanhopig. Ze is al in geen eeuwen een leuke man tegengekomen. Dan, op een feestje in hartje Londen, lopen Jack en Amy elkaar tegen het lijf. Hun cynische harten vullen zich met hoop. Het onvermijdelijke aantrekken en afstoten begint.

3) Heksen en Ondoden van Kim Harrison (2005)

Het leven is geen lolletje voor Rachel Morgan, een witte heks die tot haar groot verdriet nog steeds single is. Bijgestaan door haar huiself Jenks, die zich meestal in de buurt van haar oorlel ophoudt, jaagt Rachel op het demonengebroed dat de wijk de Hollows onveilig maakt. Als het echt nodig is kan ze ook rekenen op haar andere huisgenoot, de beeldschone ondode Ivy, voor wie de mannen bij bosjes vallen. Meestal kunnen zij gezamenlijk de vertegenwoordigers van het duister wel de baas, zelfs een handvol demonen vormt geen probleem. Maar een seriemoordenaar die zich voedt met de ziel van experts op het gevaarlijkste terrein van de zwarte magie, daar komt meer voor kijken. Het is zelfs maar de vraag of Rachel en haar huisgenoten er deze keer met behoud van hun gezonde verstand van afkomen.

4) Vijftig Tinten Donkerder van E.L. James (2011)

In “Vijftig tinten donkerder” wordt Anastasia Steele afgeschrikt door Christian Greys duistere geheimen, en verbreekt ze haar relatie met de gekwelde miljardair.     Ze start een nieuw leven en begint een carrière bij een uitgeverij in Seattle, maar haar constante verlangen naar Grey blijft haar gedachten domineren. Wanneer hij haar een nieuw voorstel doet kan ze hem dan ook niet weerstaan. Al snel komt Anastasia meer te weten over het hartverscheurende verleden van de beschadigde en veeleisende Christian dan ze ooit voor mogelijk had gehouden, en wordt ze geconfronteerd met de vrouwen uit zijn verleden.    Terwijl Grey worstelt met zijn demonen moet Ana de belangrijkste beslissing van haar leven maken.

5) wacht op mij van Gayle Forman (2011)

Het is drie jaar na het ongeluk dat Mia’s leven in één klap veranderde. Adam en Mia hebben elkaar uit het oog verloren en leiden ieder hun eigen leven. Adam en zijn band zijn inmiddels doorgebroken, maar hij kan de roem niet aan. Aan de vooravond van hun wereldtournee is Adam in New York. Alleen en nerveus komt hij daar onverwachts Mia weer tegen…

6) Sevenster de laatste wachter boek 1 van Alexandra Penrhyn Lowe (2012)

Eveline heeft maar één zorg deze zomer: een echt leuke jongen vinden met wie ze voor het eerst kan zoenen. Maar dan roept ze geesten op tijdens een feestje – tegen de waarschuwing van haar pleegmoeder in – en nu ziet ze plotseling dingen die andere mensen niet zien.   Doodsbang dat ze bezeten is door een kwade geest, probeert ze een manier te vinden om alles terug te draaien. Maar dan hoort ze van een waarzegster dat ze de eeuwenoude gave van De Wachters heeft – een gave die was afgeschermd, maar nu is wakker gemaakt. Een gave waardoor ze geesten en demonen kan zien. En zij zien haar ook. Eveline heeft maar één zorg deze zomer: in leven blijven.

7) opstand van de engelen van Libba Bray (2007)

De 16-jarige Gemma is na haar moeders dood naar Spence gestuurd, een strenge kostschool voor welgestelde meisjes in Engeland. Daar weet Gemma de vriendschap te winnen van de brutale Felicity, de mooie Pippa en de verlegen Ann. Samen met haar nieuwe vriendinnen sluit Gemma zich aan bij de Orde, een geheim genootschap van vrouwen die macht hebben over een andere wereld, die het rijk heet. Maar dan roepen ze krachten op die ze niet meer in bedwang kunnen houden en verandert het leven van Gemma en haar vriendinnen voorgoed…      De zinderende spanning van Opstand van de engelen speelt zich af tegen de achtergrond van Londen in 1895, een stad vol licht en schaduw… waar achter grote schoonheid een rebelse engel schuilgaat.

8) bloedbelofte van Richelle Mead (2009)

Rose staat na de slachting op Academicus Vampyrus voor de grootste uitdaging in haar leven. Nu Mason naar de andere wereld is vertrokken, moet ze Dimitri Belikov, de liefde van haar leven, opsporen en… vermoorden. Zal zij hiertoe in staat zijn nadat ze de hele wereld heeft afgereisd om hem te vinden? Of is het nu eindelijk tijd om zich bij hem te voegen?

https://acrazylady.wordpress.com/2013/02/05/bookchallenge-januari/?preview=true&preview_id=10791&preview_nonce=f7e2aeed33

9) Saffierblauw Eindeloos Verliefd van Kerstin Gier (2009)

Gwendolyn komt uit een heel bijzondere familie. Al eeuwenlang wordt het tijdreis gen doorgegeven en Gwen is degene die dit gen heeft geërfd! Het is alleen compleet niet zo leuk als ze had verwacht. Ze moet allerlei ouderwetse dansen leren, ze moet weten hoe je op een soiree beschaafd met je waaier wappert (compleet niet makkelijk!), ze moet extra geschiedenislessen volgen en dan moet ze ook nog een geheimzinnige opdracht vervullen. Het enige pluspuntje is dat ze tijdens haar tijdreizen aantrekkelijke kostuums aan mag. O ja, en Gideon, haar superknappe tijdreisgenoot, is ook wel een groot pluspunt!

10) Smaragdgroen Eindeloos Verliefd van Kerstin Gier (2010)
Gwendolyn Shepherd heeft het helemaal gehad. Met het stomme tijdreisgen waarmee ze is opgezadeld en met de geheimzinnigheid van de Wachters. Waarom vertelt niemand haar ooit iets? De reden dat ze per se naar dat verschrikkelijke bal in de achttiende eeuw moet, bijvoorbeeld. En Gideon kan ze al helemaal niet meer luchten of zien. Heeft hij zijn verliefdheid echt alleen gespeeld om de graaf van Saint Germain tevreden te houden? Ze besluit om samen met haar beste vriendin Leslie, de waterspuwergeest Xemerius en haar allang overleden opa op onderzoek uit te gaan. Dan gebeurt er iets waardoor Gwendolyns leven nog een keer op de kop wordt gezet. Een confrontatie met de graaf van St. Germain is onvermijdelijk en Gideon is hierbij onmisbaar. Zullen ze samen het kwaad overwinnen? En zal het gebroken hart van Gwendolyn gelijmd kunnen worden?

11) Heksen & Duivelsgebroed van Kim Harrison (2005)

In de wereld van de heks Rachel Morgan heeft een onbekend virus geleid tot de Ommekeer, de grote verandering die de mensheid heeft verdeeld in gewone mensen en bevolkingsgroepen die bestaan uit weerwolven, ondoden, demonenen verschrikkingen die zelfs nog geen naam hebben… Huiself Jenks wordt er knap chagrijnig van als zijn bazin, de witte heks Rachel, het op een akkoordje gooit met de demon Algaliarept. In ruil voor de getuigenis tijdens het proces tegen de slechte ondode Piscary – die een regelrechte bedreiging vormt voor Rachel – belooft Rachel ondermeer haar aura te delen met de demon. Rachel is er vast van overtuigd dat ze alle touwtjes stevig in handen kan houden. Maar als ze het jonge onschuldige meisje Ceri uit de klauwen van de demon redt, gaat het goed mis. Dan ontdekt Rachel, die tot haar grote verdriet nog steeds single is, dat ze niet helemaal ongevoelig is voor de charmes van de sexy vampier Kisten, vooral nu haar eerste liefde Nick haar op afstand houdt. Als Rachel ten slotte voor Kisten valt, komt ze erachter dat Algalia een grotere bedreiging vormt dan ze ooit voor mogelijk had gehouden. Jenks wordt van alle gedoe alleen nog maar chagrijniger…

12) heksen & tovenarij van Kim Harrison (2006)

Heksen & toverij begint met veel vaart als de witte heks Rachel Morgan met succes de jacht op een weerwolf beëindigt. Kort daarop ontdekt ze tot haar stomme verbazing dat haar ex-liefje Nick de jonge Jax, zoon van Rachels huiself Jenks, bij een misdrijf heeft betrokken. Nu zuchten Nick en Jax in de gevangenis van Michigan, naar verluidt voor het stelen van een kostbaar artefact van de weerwolven. Met behulp van een gevaarlijke soort toverij krijgt huiself Jenks menselijke proporties, om hem in staat te stellen samen met Rachel op zoek te gaan naar zijn zoon. De gevangen genomen elf opsporen is geen probleem, maar problemen zijn er opeens wel in overvloed als Rachel in haar goedheid – of is ze nog steeds een beetje verliefd op hem? – besluit ook Nick te bevrijden. Dat wordt haar door de weerwolven niet in dank afgenomen. Van jager is Rachel opeens het wild geworden en, dat weet iedereen, weerwolven geven nooit op.    Gelukkig krijgt Rachel hulp van haar huisgenote Ivy, een beeldschone ondode.

13) eindeloze verte het troebele tij van Libba Bray (2010)

Het laatste deel van de succesvolle Gemma Doyle-trilogie!
Er is een hoop veranderd sinds Gemma een jaar geleden vanuit India op de strenge, Engelse kostschool Spence terechtkwam. Nu haar moeder is vermoord en haar vader verslaafd is geraakt, rekent zij op haar krachten waarmee ze naar een andere wereld kan reizen. Het Rijk is een betoverende wereld waar zwarte magie nauwelijks grenzen kent. De Orde – een geheim genootschap van vrouwen die invloed hebben in het Rijk – worstelt met de macht. Haar vriendschap met Felicity en Ann staat op het spel wanneer Gemma moet beslissen welke rol hierin voor haar is weggelegd. Gemma’s lot veroorzaakt chaos.

14) Eindeloze verte de roos van de strijd van Libba Bray (2011)

Het vervolg op deel 3a Het troebele tij!
Zowel in het rijk als in Gemma’s eigen wereld lopen de gemoederen hoog op. Het rijk staat op de rand van een grote oproer. Gemma’s vriendinnen en familieleden worstelen met hun eigen problemen. De grens tussen de werelden vervaagt, met desastreuze gevolgen. Ondertussen staat Gemma voor vele dilemma’s en vragen. Om de juiste keuzes te kunnen maken zal ze moeten besluiten wie er te vertrouwen is en wie niet – en zal ze de duistere kanten van haar eigen ziel onder ogen moeten zien…

https://acrazylady.wordpress.com/2013/03/03/bookchallenge-februari/?preview=true&preview_id=11163&preview_nonce=2389e1f897

15) al is de leugen nog zo snel van Sara Shepard.

In het idyllische Rosewood glanzen de hoogblonde highlights in de winterzon en schitteren de bevroren meren als Swarovski-kristallen. Maar schijn bedriegt. Net als de vier mooiste meisjes uit Rosewood: Hanna, Aria, Spencer en Emily liegen en bedriegen vanaf het moment dat ze bevriend raakten met Alison. En ook al is Ali vermoord, ze blijven doorgaan met hun gemene streken. Maar de meisjes moeten oppassen. Ze dachten veilig te zijn, maar nu…
16) laster  van Sara Shepard.
In het pitoreske Rosewood worden kletspraatjes vervangen door beschuldigend gefluister, laster. En dat komt allemaal door Hanna, Aria, Emily en Spencer, want zij kunnen hun mond weer eens niet houden. Eerst beweren ze dat ze een lijk in het bos achter Spencers huis hebben gevonden, maar dat is dan opeens spoorloos verdwenen. En als hetzelfde bos even later in vlammen opgaat, zweren ze dat ze iemand die dood is zagen rondlopen. Na alle ellende spelen de Pretty Little Liars nog steeds met vuur…
17) Onheilspellende Schoonheid  / Privilege 2 van Kate Brian
In de Privilege-serie is de hoofdrol weggelegd voor Ariana Osgood, een rijke en verwende tiener. Ariana heeft een crime passionel gepleegd en zit nu haar straf uit in een jeugdgevangenis. De immense haat voor haar omgeving en het diepe verlangen om weer bij een eliteclub te horen, drijven Ariana ertoe een ingenieus ontsnappingsplan te beramen. Hierbij laat ze celgenoot Kaitlynn achter, met de belofte haar te komen halen nadat ze diens felbegeerde erfenis heeft veiliggesteld. Natuurlijk is ook in deze verslavende chickthrillserie niets zoals het lijkt en Ariana bewandelt algauw weer het criminele pad.
18) Soulmates: Het Verhaal van Phoenix van Joss Stirling (2011)
Phoenix is groot geworden in een gesloten gemeenschap. Ze vindt haar leven verschrikkelijk, maar ze is angstig voor de leider en staat er compleet alleen voor. Totdat ze er op een dag op uit wordt gestuurd om te stelen van Yves Benedict. Haar gave, die ze altijd heeft gebruikt als ze zakken rolt, blijkt op de een of andere manier geen effect op hem te hebben. Waarom lijkt het alsof hij dwars door haar heen kan kijken? Het maakt Phoenix doodsbang, want het enige waarop ze altijd kon vertrouwen laat haar nu in de steek.
19) Hades  van Alexandra Adornetto (2011)
Bethany was als engel naar de aarde gezonden om deze te beschermen tegen het kwaad. Als een baksteen vallen voor een gewoon mens was nooit de bedoeling geweest. De liefde die ze voelt voor haar vriendje, Xavier, is onverwoestbaar. Toch weerhoudt dit Bethany er niet van om een fataal ritje op de motor te maken en ze komt in de hel terecht. Daar doet demon Jake Beth een voorstel dat haar terugkeer naar de aarde garandeert. Het enige wat hij van haar vraagt is dat ze haar leven op het spel zet. En ook dat van iedereen van wie ze houdt…Terwijl engelen en demonen elkaar bestrijden, wordt de kracht van liefde op de proef gesteld.
20) Heksen & Elfen van Kim Harrison (2007)
Rachel Morgan is nog steeds in het bezit van ‘de focus’, een vijfduizend jaar oud door demonen gewrocht artefact dat ongekende krachten bevat. Dat feit zorgt voor veel ongewenste aandacht uit duistere hoeken en gaten. Bijgestaan door haar huiself Jenks en rechercheur Glenn moet Rachel tot het uiterste gaan om zich demonen, weerwezens en, met name, de kobold Trent Kalamack (en trawanten) én meestervampier Piscary van het lijf te houden. Allemaal willen ze het artefact maar wat graag in handen krijgen. In de tussentijd doet een ongemeen gruwelijke seriemoordenaar van zich spreken en wordt Rachels alfa-weerwolfmaatje David Hue de belangrijkste verdachte.
21) De Godinnentest van Aimee Carter  (2013)
Het is een test die nog geen enkel meisje overleefd heeft.
En nu is de beurt aan Kate…
Omdat Kates ernstig zieke moeder zo graag terug wil naar haar geboorteplaats, verhuizen ze van New York naar het piepkleine Eden, waar Kate op een nieuwe school moet beginnen – zonder vrienden, zonder familie en met de angst dat haar moeder de herfst niet eens meer haalt.
Tot overmaat van ramp toont de plaatselijke hunk belangstelling voor haar, wat de woede van zijn vriendinnetje Ava wekt. Het had Kate dus eigenlijk niet moeten verbazen dat het feestje in het bos waar Ava haar voor uitnodigt, er helemaal niet blijkt te zijn. Wat ze alleen nooit had kunnen voorzien, is dat Ava uitglijdt, met haar hoofd op een steen terechtkomt en doodstil blijft liggen. Maar dan écht dood. Kate heeft nog niet eens tijd gehad om hysterisch te worden wanneer er uit het niets een jongen opduikt – donker en adembenemend knap. Hoe hij het doet, is haar een raadsel, maar hij wekt Ava tot leven en verdwijnt.
Maar niet voordat hij Kate een voorstel heeft gedaan: als zij naar zijn landgoed Eden komt en een reeks van zeven testen aflegt, kan ze niet alleen onsterfelijk worden, maar ook een heuse godin en… zijn bruid. En o ja, hij is Henry, de god van de onderwereld, ook wel Hades genoemd.
Kate is ervan overtuigd dat hij getikt is, maar toch… Ze heeft met eigen ogen gezien wat hij met Ava deed. Zou hij haar moeder ook kunnen redden? Want in dat geval is ze tot élke test bereid!
Alleen… wat als het haar niet lukt?
22)  Wraakvan Daniëlle Bakhuis (2011)
Ik voel hoe mijn keel dik wordt. Nog even en ik begin te huilen. Hoe kan hij dit grappig vinden? Snapt hij dan niet dat dit allang niets meer met geintjes te maken heeft?
Als Frederique haar relatie met Sven uitmaakt, is hij zo ontzettend kwaad op haar dat hij een filmpje op internet zet – waar ze niet bepaald blij mee is. Iedereen op school heeft het erover. Wat moet Frederique doen? Negeert ze het? Of neemt ze… wraak?
23) Stad van Vuur. Kronieken van de Onderwereld 2 van Cassandra Clare (2008)
Clary Fray zou willen dat haar leven weer zoals vroeger was. Maar wat is normaal wanneer je een Schaduwjager bent en je plotseling wezens zoals weerwolven, elfjes en vampieren kunt zien? Clary zou dolgraag meer tijd doorbrengen met haar beste vriend, Simon, maar de Schaduwjagers willen haar niet laten gaan. Vooral haar knappe, maar vervelende broer Jace niet. Clarys enige kans om haar verdwenen moeder te vinden is om de ontspoorde en kwaadaardige Schaduwjager Valentine te pakken te krijgen
24)  eerste steen rechts van Darynda Jones (2012)
De stoere en sexy Charley Davidson is een privédetective met een bijzondere gave: ze kan doden zien. Daarom wordt ze regelmatig ingeschakeld om moorden op te lossen.
Maar de laatste tijd is er nog iets anders aan de hand:  regelmatig krijgt Charley in haar dromen bezoek van een knappe, mysterieuze jongen. Wat hij met haar doet is met geen pen te beschrijven.  Wie is hij? En leeft hij echt of is hij ook een dolende geest? Charley weet niet wat ze op het spel zet als ze zich aan hem overgeeft, maar hem weerstaan kan ze ook niet!
 
25) De Perfecte Minnares  van Marian Mudder (2011)
Eva is een levensgenieter en heeft er haar beroep van gemaakt. Samen met haar vriendin Desiree heeft ze een cateringbedrijfje en kookt ze in een lifestyletelevisieprogramma. Eva is verslaafd aan koffie, boter, oesters, champagne, seks en liefde. Ze heeft een hartstochtelijke relatie met de ogenschijnlijk ideale man Damien. Totdat hij op het hoogtepunt de relatie verbreekt. Om mooi te houden wat mooi is, omdat hij van haar houdt. Zegt hij. Eva begrijpt er niets van. Als ze tijdens een televisieopname instort, besluit ze met iemand te gaan praten om over haar liefdesverdriet heen te komen. Ze gaat in therapie bij drs. Wüsthof, die er een wat onconventionele methode op nahoudt. Onbewust lijkt Eva altijd de verkeerde mannen uit te kiezen. In een poging om zich van het verleden te bevrijden, zal ze wraak nemen op de enige man voor wie ze nooit heeft gekookt. Is hij het antwoord op haar verkeerde-mannen-syndroom?
26) nachtschade de keuze van Andrea Cremer
Hoe vaak kan ware liefde op de proef worden gesteld? Wanneer Calla Tor wakker wordt in het hol van haar aartsvijanden, de Zoekers, weet ze dat haar dagen geteld zijn. Maar dan doen de Zoekers haar een aanbod dat haar de kans geeft haar voormalige meesters te vernietigen en niet alleen de roedel te redden, maar ook de man die ze noodgedwongen heeft achtergelaten. Is Ren de prijs van haar vrijheid waard? En zal Shay aan haar kant blijven staan, wat er ook gebeurt? Nu Calla haar eigen lot in handen heeft, moet ze zien te ontdekken welke strijd ze moet uitvechten en welke niet.
27) nachtschade verraad van Andrea Cremer
Ansels wereld stort in als de roedel van zijn ouders uit elkaar valt. Door het verraad  van zijn zus Calla is niet alleen zijn toekomst niet meer zeker, Ansel moet ook opdraaien  voor haar misdaden. In handen van de Hoeders is hij aan zijn lot overgelaten. Bang en alleen doet hij het enige wat hij kan om te overleven: heulen met de vijand. Alleen betekent dit dat hij de enige persoon van wie hij onvoorwaardelijk houdt moet verraden…
Verraad biedt een andere kijk op de gebeurtenissen in Nachtschade: De keuze en laat ons een heel andere kant van Ansel zien.
28) nachtschade de eindstrijd van Andrea Cremer
Het derde en laatste deel van de internationale bestsellerserie Nachtschade!

Nooit is Calla het gevecht uit de weg gegaan, maar aan de vooravond van de allesbeslissende slag staat er wel erg veel op het spel. Zo moet ze Ren koste wat kost beschermen, maar kan ze Ansel ook niet aan zijn lot overlaten. Naast dit alles moet ze zich ook nog aan haar roedel bewijzen, voordat ze na kan denken over hoe haar leven verder moet nadat de strijd is gestreden. Als ze de nacht tenminste overleeft…

29) Zomer en de City: Het Nieuwe Dagboek van Carrie van Candace Bushnell (2011)
De zomer is een magische tijd in New York City en Carrie geniet van de maffe figuren in haar buurt, de boetiekjes met tweedehandskleding, de wilde feesten en de nieuwe man in haar leven. En het beste van alles: ze volgt eindelijk een echte schrijfcursus en zet zo de eerste stap op weg naar de vervulling van haar droom. Maar Carrie realiseert zich dat het veel ingewikkelder is dan ze had gedacht om succesvol te worden in de Big Apple.
30) brainwash van Carry Slee (2012)
Op de dag dat Naomi bij haar zus Elise intrekt, ontmoet ze Jelle,voor wie ze als een blok valt. Gelukkig komt de liefde van twee kanten, want het is voor Naomi de eerste keer sinds Eric dat ze weer verliefd is. Maar Jelle worstelt met zijn verleden en dat heeft grote gevolgen voor zijn leven nu. Ook Elise worstelt met haar verleden. Ze leidt een stil en teruggetrokken leven. Wanneer ze promotie op haar werk maakt, gaat het helemaal mis. Ze krijgt last van nachtmerries en wordt vaak hyperventilerend wakker. Pijnlijke herinneringen uit haar verleden dringen zich aan haar op. Dan ontmoet ze Rafaël. Hij straalt een en al rust uit en introduceert haar bij Jonathan, die leiding geeft
aan een groep mannen en vrouwen die in de Ark woont. Op een dag neemt Elise een radicale beslissing, die gevolgen heeft voor alles en iedereen in haar omgeving…
Brainwash is het intrigerende en meeslepende verhaal over drie jongeren die in een maalstroom terechtkomen wanneer onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden de kop op steken.
31)Vijftig Tinten Vrij van E.L.James (2012)
Toen Anastasia Steele de gedreven en getraumatiseerde zakenman Christian Grey voor het eerst ontmoette, ontvlamde er een sensuele affaire die hun beider levens voorgoed zou veranderen.  Ana wist altijd al dat het niet gemakkelijk zou zijn om van Christian Grey te houden, maar nu zorgt hun relatie voor allerlei onvoorziene uitdagingen. Zo moet Ana leren omgaan met Christians extravagante levensstijl zonder haar eigen integriteit of onafhankelijkheid te verliezen, en moet Grey zijn dwangmatigheid zien te bedwingen en de gruwelen uit zijn verleden gaan accepteren.  Nu ze eindelijk samen zijn, leven ze in een wereld vol liefde, passie, intimiteit, rijkdom en eindeloze mogelijkheden. Maar juist op het moment dat ze het geluk in handen lijken te hebben, dreigt het noodlot Ana’s zwartste nachtmerries werkelijkheid te maken.
32) middernacht  eerste boek Gabrielle van Lara Adrian (2012)
Gabrielle komt tijdens een avondje stappen oog in oog te staan met een knappe, onbekende man. Hun blikken kruisen, de wereld staat even stil. Het volgende moment is hij weg. Gabrielle volgt hem naar buiten, en vanaf dat moment verandert haar leven. Voorgoed en ingrijpend. Want in het nachtelijke duister is Gabrielle getuige van een bloedbad, aangericht door een bende wilde vampiers. Gabrielle wordt op het nippertje gered door de onbekende, die niemand minder is dan Lucan Thorne, leider van de Broederschap, een elitegroep onsterfelijken, die zich tot taak hebben gesteld de mensheid te beschermen tegen het groeiende gevaar van de wilde vampiers. Niet alleen Gabrielle, ook Lucan ervaart verlangens die geen enkele vrouw in zijn negenhonderdjarig bestaan heeft weten los te maken. Maar kan hij zich wel binden aan een vrouw nu de strijd tussen de Broederschap en de groep wilden in alle hevigheid losbarst? Maar als Gabrielle doelwit wordt van zijn vijanden, heeft hij geen andere keus dan haar mee te nemen naar de duistere wereld die hij aanvoert.
33) Kwijt van Karin Slaughter (2012)
Speciaal agent Will Trent werkt al vijftien jaar voor het Georgia Bureau of Investigation en is ervan overtuigd dat er zoiets bestaat als de voorgevoelens van een agent. Juist daarom zou hij altijd op zijn eigen intuïtie moeten afgaan.  Terwijl Will op surveillance is in de toiletten van het Atlanta International Airport, hoort hij ineens een kind wanhopig fluisteren: `Ik wil graag naar huis. Hier klopt iets niet, Will voelt het tot in zijn botten. Maar voordat hij in actie komt, zijn het meisje en de man die haar begeleidt weer verdwenen.  Na een telefoontje met zijn collegas Amanda Wagner en Faith Mitchell wordt direct een Amber Alert uitgestuurd. De drukste passagiersluchthaven ter wereld wordt hermetisch afgesloten van de buitenwereld en de geoliede machine komt knarsend tot stilstand. Alles vanwege een vermoeden dat een meisje van ongeveer zes ontvoerd is. En Will moet ervoor zorgen dat ze gevonden wordt.
34) Stad van Glas. Kronieken van de Onderwereld 3 van Cassandra  Clare (2009)
Om het leven van haar moeder te redden, moet Clary naar de Stad van Glas, waar de Schaduwjagers oorspronkelijk vandaan komen. De stad betreden zonder toestemming betekent de doodstraf. Clary’s beste vriend Simon wordt gevangen gehouden door de Schaduwjagers, haar broer Jace wil haar uit de weg ruimen en de kwaadaardige Valentine maakt zich klaar om alle Schaduwjagers voorgoed uit te roeien. Clary’s enige kans om Valentine te verslaan, is om de hulp in te schakelen van de mysterieuze Sebastian. Maar kunnen Benedelingen en Schaduwjagers hun haat voor elkaar opzij zetten om samen te werken?
35) Starters van Lisa Price (2012)
De wereld is voorgoed veranderd Callie staat voor een onmogelijke keuze: Haar ouders zijn dood. Haar broertje is ernstig ziek. En er is niemand die ze kan vertrouwen Haar enige uitweg is de bodybank: een gewetenloze organisatie die ze verafschuwt. Ten einde raad gaat Callie met hen in zee. Ze moet haar opdracht volbrengen en opgeven is geen optie.
36) Middernacht tweede boek Tess van Lara Adrian (2012)
Dierenarts Tess krijgt in haar praktijk onverwacht bezoek van een onbekende man. De knappe vreemdeling is door schotwonden ernstig verzwakt en alles wat Tess uit hem weet te krijgen is dat hij acuut bloed heeft. Voor ze het weet voelt ze zijn tanden in haar hals. Zo komt Tess in contact met Dante, lid van de Broederschap, een groep onsterfelijken die de strijd heeft aangebonden met de wilde vampiers, voor wie een mensenleven niet telt.Dante, meteen hersteld door het bloed van Tess wil maar één ding: wraak nemen op zijn overvallers. Maar nu de bloedband met Tess een feit is voelt hij zich ook verplicht de vrouw die zijn leven redde te beschermen. Bovendien voelt hij zich steeds meer aangetrokken door Tess en dat gevoel is wederzijds…
37) voor ik val van Lauren Olivier (2010)
Samantha Kingston leidt het perfecte leventje: ze is populair op school, ze heeft verkering met de knapste jongen van het football-team en ze wordt aanbeden door haar drie beste vriendinnen. Vrijdag 12 februari zou gewoon weer zo’n volmaakte dag in haar volmaakte leventje moeten zijn. Maar het loopt allemaal totaal anders: die vrijdag blijkt Sams allerlaatste dag te zijn. Sam krijgt een nieuwe kans, of liever gezegd: zeven nieuwe kansen. Gedurende zeven dagen herleeft ze haar laatste dag en krijgt ze de kans het mysterie van haar dood te ontwarren. Ze wordt gedwongen goed naar zichzelf te kijken en komt erachter wat werkelijk van waarde voor haar is. Sam krijgt spijt van veel dingen en ze wil er alles aan doen om alles recht te zetten. Het is niet te laat, maar kan Sam nog veranderen?
38) firelight ziel van vuur van Sophie Jordan (2012)
“Mijn hart klopt in mijn keel als hij dichterbij komt. Ik weet precies op welk moment hij me ziet. Hij bevriest, hangt roerloos in het water en laat zich naar beneden zakken tot zijn lippen de waterlijn raken.We staren elkaar aan.Nu gaat het gebeuren. Hij gaat de anderen roepen. Ze zullen om me heen zwermen als hongerige roofdieren. Maar ik heb iets, een verdedigingsmiddel dat hij niet heeft. Vuur.Dan zwemt hij in een vloeiende beweging dichterbij. Een spier op zijn kaak beweegt even en er fladdert iets in mijn buik. Hij ziet er niet kwaadaardig uit, zoals ik me had voorgesteld. Hij lijkt eerder. nieuwsgierig.” Jacinda is een draki; ze kan zich transformeren tot een draak. Zodra is vastgesteld dat ze tot een van de meest bijzondere drakisoorten hoort, wordt haar leven beheerst door haar kolonie. In een vlaag van opstandigheid overtreedt ze een van de heiligste wetten. Uit angst voor de straf die onherroepelijk zal volgen, dwingt haar moeder haar om te vluchten naar de mensenwereld, waar haar drakigeest langzaam weg zal sterven. Jacinda zal er alles aan doen om dit te voorkomen. Zelfs als dat betekent dat ze zich moet overgeven aan haar liefde voor Will; een knappe jongen die haar grootste vijand is.
39)middernacht derde boek Elise van Lara Adrian (2012)
Elise Chase is alles kwijtgeraakt wat haar lief is en nu wil ze genoegdoening. Wraak. Tot de tanden bewapend sluipt ze ’s nachts door de straten op zoek naar de wilde onsterfelijken die haar zoon het leven ontnamen. Dankzij haar unieke gave komt ze de ene na de andere op het spoor, maar ze kan haar gave niet beheersen. Daarvoor kan ze zich maar tot één man richten: de dodelijkste vampier in de stad, Tegan. Met als gevolg dat het tweetal een bloedpact sluit dat hen in een wereld vol gevaar, verlangen en duistere passie stort…

40) Fallen in Love  van  Lauren Kate (2012)Soms komt liefde onverwacht. Soms blijft liefde onbeantwoord. Soms is liefde verboden. Soms is liefde voor eeuwig. Vier bijzondere liefdesgeschiedenissen komen samen in middeleeuws Engeland. Shelby en Miles vinden liefde waar ze het niet verwachten. Voor Roland heeft één verkeerde beslissing uit het verleden pijnlijke gevolgen. Arriane staat voor een belangrijke en moeilijke keuze. En Daniël en Luce kunnen Valentijnsdag eindelijk eens samen beleven…41)Schaamteloos van Cecily von Ziegesar (2005)

Jenny Humphrey verruilt haar oude school voor de elitaire kostschool Waverly Academy, gelegen in de landelijke buitenwijken van New York. Het is voor Jenny een fantastische kans om opnieuw te beginnen en iemand te worden die niet voortdurend in de problemen raakt of gênante fouten maakt. Ze is vastbesloten om de godin van de campus te worden, maar haar goede voornemens worden gedwarsboomd doordat de rijke kids op Waverly zich niet laten hinderen door wat voor regels dan ook. Jenny laat zich hierdoor niet stoppen: ze heeft er alles voor over om de it-girl te worden!

42) Vergeten Ik Herinner Me Mijn Toekomst, Maar Niet Mijn Verleden van Cat Patrick (2011)

Elke avond dat de zestienjarige London Lane naar bed gaat, wordt haar geheugen van die dag gewist. De volgende ochtend kan London zich alleen de gebeurtenissen uit haar toekomst ‘herinneren’, en de mensen die daar een rol in zullen spelen. Om zich te kunnen redden in haar vriendschappen en het middelbareschoolleven, verlaat London zich op briefjes, haar telefoon en een goede vriendin. Ze kan zich van nature goed aanpassen, en probeert haar geheugenverlies dan ook te beschouwen als een onontkoombaar feit in plaats van als een aandoening. Maar wanneer London verontrustende flashbacks krijgt, of eigenlijk vooruitblikken, beseft ze dat, om het heden en de toekomst te kunnen begrijpen, ze de mysteries van haar verleden moet zien te ontrafelen. En heeft ze nu wel of niet gezoend met de liefde van haar leven?

43) Vrees me van Tahereh Mafi (2012)

‘Je kunt me niet aanraken,’ fluister ik. Ik lieg, maar dat zeg ik niet. Hij kan me aanraken, maar dat zal ik nooit vertellen.

Raak me alsjeblieft aan, is wat ik wil zeggen. Er gebeuren dingen als mensen me aanraken.  Vreemde dingen. Slechte dingen. Dode dingen.

Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij.
Maar Juliette heeft haar eigen plannen. Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

44) Passie van Lauren Kate (2011)

Luce is bereid te sterven voor Daniël. En dat heeft ze ook gedaan, keer op keer. Door de tijd heen hebben Luce en Daniël elkaar telkens weer gevonden, om daarna pijnlijk weer uit elkaar gehaald te worden: Luce dood, Daniël gebroken en alleen. Luce is er zeker van dat iets, of iemand, uit een vroeger leven haar kan helpen in haar huidige leven. Ze begint aan de belangrijkste reis van dit leven en gaat eeuwen terug om zelf getuige te zijn van haar romance met Daniël. Daniël is echter doodsbang wat er kan gebeuren als zij de geschiedenis herschrijft.  Derde deel van de Fallen-serie

45) Extase van Lauren Kate (2012)

In dit vierde en laatste deel van de serie ”Fallen”, zijn Luce en Daniël samen. Maar voor hoe lang? Kan de geschiedenis herschreven worden?  Of zijn sommige straffen voor eeuwig? Om Lucifer een halt toe te roepen zullen Luce, Daniel en de andere gevallen engelen de plek moeten vinden waar zij in het verleden zijn geland. Daniel is er niet van overtuigd om nogmaals duizenden jaren Luce iedere 17 jaar te verliezen te kunnen doorstaan. Luce beseft ineens wat er gedaan moet worden om voor altijd van de vloek verlost te zijn. Maar ten koste van wat en wie? Welke keuze zal Luce maken?

46) Inside out van Maria V. Snyder (2012)

Houd je gedeisd. Val niet op. Of anders…

Trella is een sloof. Een nobody. En net als de duizenden andere sloven die opeengepakt op de onderste niveaus van Binnen verblijven, doet ze het vuile werk voor de oppers, die boven in luxe leven. Maar Trella is ook de Koningin van de Buizen, die tijdens het schoonmaken van het ventilatiesysteem op plaatsen komt waar niemand anders ooit een voet zet. Als de Opper Cops erachter komen zal ze gerecycled worden. Maar nieuwsgierigheid is een sterke drijfveer, en er gaan geruchten dat er een uitweg is uit Binnen.

Als Cogon, haar enige vriend, wordt opgepakt, kan ze nog maar één ding voor hem doen. Zorgen dat ze de geheimzinnige Poort vindt, de mythische uitgang naar Buiten, wat dat dan ook mag zijn. Trella vindt steeds meer aanwijzingen voor het bestaan van de Poort, maar ze doet ook een andere ontdekking: ze staat niet alleen in haar pogingen. De sloven zijn klaar voor een opstand, en zelfs sommige oppers blijken anders te zijn dan ze dacht. Zoals Riley, een jongen die al snel verwarrend veel voor haar gaat betekenen…

47) Schaamteloos van Cecily von Ziegesar (2005)

Jenny Humphrey verruilt haar oude school voor de elitaire kostschool Waverly Academy, gelegen in de landelijke buitenwijken van New York. Het is voor Jenny een fantastische kans om opnieuw te beginnen en iemand te worden die niet voortdurend in de problemen raakt of gênante fouten maakt. Ze is vastbesloten om de godin van de campus te worden, maar haar goede voornemens worden gedwarsboomd doordat de rijke kids op Waverly zich niet laten hinderen door wat voor regels dan ook. Jenny laat zich hierdoor niet stoppen: ze heeft er alles voor over om de it-girl te worden!

https://acrazylady.wordpress.com/2013/06/04/bookchallenge-mei/?preview=true&preview_id=12295&preview_nonce=aefe4d96e7

48) Onweerstaanbaar van Cecily von Ziegesar (2006)

Al sinds Jenny Humphrey aankwam op Waverly Academy roddelt iedereen over haar – en over haar lichaam! Ze had al snel een oogje op de drie leukste jongens van de campus en lag in bed met de onweerstaanbare Easy, het vriendje van haar kamergenote Callie.  Alle meiden hebben dit schooljaar zo hun eigen problemen, maar Jenny maakt er wel weer een heel grote puinhoop van…

49) de ijzerkoning van Julie Kagawa

Mijn naam is Meghan Chase. Over minder dan vierentwintig uur word ik zestien. Sweet sixteen, zeggen ze dan, maar ik geloof niet dat dat voor mij opgaat. Alles in mijn leven begint op een griezelige manier uit de hand te lopen, en dan is het feit dat mijn moeder en stiefvader mijn verjaardag weer zijn vergeten nog mijn minste probleem. Wat gebeurt er allemaal? Net als mijn broertje zie ik ineens overal vreemde monsters, in het bos bij de bushalte lijkt zich iets engs schuil te houden en op school staat er plotseling op een computerscherm: Meghan Chase, we komen je halen… Maar wat ik ook had verwacht, in ieder geval nóóit dat ik te horen krijg dat ik de dochter van een elfenkoning ben, en ook niet dat ik opeens naar een beangstigend bizarre wereld moet afreizen om mijn broertje te redden. Een wereld waarin machtige wezens schijnen te denken dat ik een belangrijke rol zal spelen in hun strijd tegen een duister kwaad. Huh? En wat ik al helemaal niet had kunnen dromen is dat ik verliefd zou worden op een mysterieuze prins – die helaas niks van mij wil weten… Hoe overleef ik in een wereld waarin echte vrienden op één hand te tellen zijn?

50)  Geluksblind  van Marian Mudder (2009)

Het leven van Isabelle Hubar-Harteveld staat bol van tegenstellingen. Ze is getrouwd met een man van wie ze niet houdt. Ze speelt luchtgitaar, iets wat alleen aan jongens is voorbehouden, slikt stiekem de pil om niet zwanger te worden en droomt van een grootse en meeslepende liefde. Als ze erachter komt dat haar man vreemdgaat, heeft ze eindelijk een goede reden om hem te verlaten. En daar zit ze dan, in haar nieuwe huis in Amsterdam Oud-Zuid, met haar nieuwe leven. Om haar angst voor het alleen-zijn en het grote onbekende te beteugelen bedenkt ze een nieuwe manier van leven. Ze neemt haar toevlucht tot The Secret en andere hedendaagse wondermiddelen. Ze besluit alleen nog in het nú te gaan leven, als een eendagsvlieg. En warempel, het werkt. In de wasserette op de hoek komt ze de liefde van haar leven tegen. Ze storten zich in een onstuimig liefdesavontuur. Zal haar ‘ik-geniet-van-het-moment’-filosofie standhouden?

51) Vechten voor Max van Antoinette van Heugten (2010)

Met pijn in het hart laat Danielle Parkman haar autistische, maar superslimme zoon Max opnemen in de gerenommeerde inrichting Maitland. Maar in plaats van beter gaat het daar steeds slechter met hem. Toch weigert ze de door de artsen gestelde diagnose te accepteren: Max zou agressief en gevaarlijk zijn. Zo kent ze haar kind absoluut niet! Woedend besluit ze Max weg te halen uit Maitland. Voor ze dat kan doen, vindt ze hem bewusteloos in een kamer, onder het bloed. Naast hem ligt een andere jonge patiënt, die bruut is doodgestoken.     Max wordt beschuldigd van de moord, en Danielle is de wanhoop nabij. Hoewel alles tegen hem pleit, is ze ervan overtuigd dat hij onschuldig is en dat de werkelijke moordenaar vrij rondloopt. Met hulp van advocaat Tony Sevillas en de sjofele privédetective Doaks bindt ze de strijd aan met het systeem. Ze moet de waarheid achterhalen en haar kind redden..

52) hartenbloed van Juliet Marillier (2009)

Op de beboste heuvels van het mysterieuze plaatsje Whistling Tor staat een vervallen vesting vol geheimen. De bewoner, Anluan, is een man die in de streek wordt gevreesd en gemeden. Ergo, hij en de zijnen heten vervloekt te zijn en, bovendien, in het woud rondom het fort waart een duistere kracht rond die fluisterend naderend onheil aankondigt.  Ondanks Anluans reputatie en de vermeende geheimen van de vesting, beschouwt de jonge schrijver Caitrin deze plek als de veilige haven waarnaar zij zo verlangde – een plaats waar niemand haar zal storen, een plaats die zowel rustgevend als veilig is. Want Caitrin is een vrouw die op de vlucht is voor de demonen van haar verleden.  Tijdens haar verblijf in Whistling Tor ontdekt de geplaagde Caitrin dat zij de enige is die met inzet van liefde en doorzettingsvermogen de vloek kan breken die Anluan en zijn medebewoners gevangen houdt…

53) L.A. Candy van Lauren Conrad (2009)

Het boek gaat over de negentienjarige Jane Roberts. Ze verhuist samen met haar beste vriendin Scarlett van Santa Barbara naar Los Angeles. Wanneer ze worden benaderd door een producer, Trevor Lord, die hun vraagt of ze in zijn nieuwe realityprogramma (L.A. Candy) willen, kunnen ze hun geluk niet op. Al gauw is Jane een bekende tv-ster. Beroemdheid brengt haar meer dan ze ooit had kunnen dromen: gratis kleding, de allerbeste tafels in de meest exclusieve clubs, uitnodigingen voor Hollywood-premières. Ze krijgt nieuwe vrienden die altijd wel in zijn voor een wilde nacht en ook voor een stukje van Jane’s spotlight. In een stad gevuld met mensen die achter hun dromen aan gaan is het niet lang voor Jane wakker wordt en beseft dat iedereen iets van haar wilt, en dat niets is wat het lijkt.

54) sweet little lies van Lauren Conrad (2010)

Nog geen week geleden was het leven van Jane Roberts een feest. Als ster in de realityshow L.A. Candy werd ze bekend en kende iedereen haar. Ze ging naar de hipste nachtclubs. Designers stuurden haar de mooiste outfits in de hoop dat Jane ze zou dragen. En sinds haar relatie met de beroemde Jesse Edwards konden de bladen echt geen genoeg meer van haar krijgen.

Tot Gossip vijf dagen geleden die vreselijke foto’s publiceerde. Suggestieve foto’s van Jane en Jesses beste vriend, Brad. Zoenend. Dat er behalve zoenen niets gebeurd is, staat er in dat roddelblad natuurlijk niet bij. Of dat Jesse zich vlak daarvoor vreselijk gedragen heeft. Jane had geen idee hoe ze moest reageren en greep het aanbod van Madison Parker, haar co-ster uit L.A. Candy, om mee te gaan naar Mexico met beide handen aan. Dus zit ze nu op het strand met een margarita vreselijk te piekeren. Wie heeft haar verraden? Wie kan ze nog vertrouwen?

55) Stad van Gevallen Engelen. Kronieken van de Onderwereld 4 van Cassandra Clare (2011)

De oorlog tussen de benedelingen en de schaduwjagers is voorbij, ze leven nu vredig naast elkaar. Clary is weer thuis in New York, en ze is begonnen met haar opleiding tot schaduwjager. En, misschien nog wel belangrijker: zij en Jace zijn nu echt een stel.   Maar dan wordt de ene na de andere schaduwjager vermoord. Wanneer Jace zich afstandelijk gaat gedragen, wordt Clary geconfronteerd met haar grootste nachtmerrie…

56) gebeten van Lynsay Sands

Na haar vechtscheiding zweert Carolyn Connor zich nóóit meer in te laten met het mannelijk geslacht. Dat voornemen komt meteen op losse schroeven te staan, als ze op het tropische St. Lucia kennismaakt met de vampierenfamilie Argeneau. Oermoeder Marguerite ziet in haar namelijk meteen de levenspartner voor haar zoon Christian en is vastbesloten het tweetal te koppelen. Om Carolyns terughoudendheid langzaam af te breken moet Christian wel doen alsof hij op mannen valt, hetgeen hem érg zwaar valt. Toch lijkt de aanpak te werken, want Carolyn ziet de gevoelens die Christian bij haar losmaakt niet als een bedreiging. Maar als zij eenmaal gebeten is door het virus dat liefde heet, is het de vraag hoe ze zal reageren op het feit dat haar vriend een 200% hetero vampier is…

57) verrukkelijk  van Cecily von Ziegesar (2007)

Een nieuw jaar, een nieuwe school en daarmee dus óók een nieuwe Jenny. Al sinds Jenny aankwam op Waverly Academy – de kostschool voor de New Yorkse jetset – roddelt iedereen over haar en haar verrukkelijke lichaam. Ze is nog altijd vastbesloten om het populairste meisje van de school te worden, maar dat gaat minder gemakkelijk dan ze van tevoren had gedacht. Al snel duiken er roddels uit haar verleden op, die haar een ander imago geven dan ze had gehoopt. En haar kamergenoten Tinsley, Brett en Callie werken ook al niet echt mee…  Heel Waverly kijkt en fluistert – afgewisseld met roddelrijke chatsessies en e-mailberichten. Met zulke wilde meiden kan er van alles gebeuren, maar er kan er maar één de it-girl zijn!

58) geliefd van Cecily von Ziegesar (2007)

De populaire Jenny Humphrey houdt de gemoederen flink bezig op Waverly Academy, de elitekostschool in New York voor glamoureuze rijke kids, waar niemand zich iets van de regels aantrekt en lol maken een must is. Maar kan Jenny zich meten met haar kamergenoten Callie en Brett, en vooral met de beruchte Tinsley Carmichael?  Het is nog altijd slechts een kwestie van tijd voordat alle girlpower explodeert in een echte girlfight: het gaat erom wie Waverly’s nieuwe it-girl wordt!

https://acrazylady.wordpress.com/2013/07/05/bookchallenge-juni-2013/?preview=true&preview_id=12806&preview_nonce=0a7b6bbcf7&post_format=standard

59) hemel / een onmogelijke liefde van Alexandra Adornetto (2012) 

Bethany en Xavier hebben hun tijd in de hel overleefd, maar hun verboden liefde zal nog meer tests moeten doorstaan. Ze besluiten alle goede raad te negeren en te trouwen. Hoewel ze het geheim proberen te houden voor Bethany’s broer en zus komen die twee er al snel genoeg achter – en met hen nog veel angstaanjagender engelen. Bethany en Xavier worden op de hielen gezeten door de Zeven, een militaire engelenorde die koste wat het kost de balans in het universum wil bewaren. Nu hebben ze maar één doel: Bethany moet terug naar de hemel, en Gabriel en Ivy moeten hun rebellie met de dood bekopen. De prijs die Bethany moet betalen voor haar vrijheid is hoger dan ze zich ooit had kunnen voorstellen, maar als ze overleeft, heeft ze voor eens en voor altijd bewezen dat er niets sterker is dan de kracht van de liefde…

60) De Vertelsels van Baker de Bard van J.K. Rowling (2009 )

Een van de zeven handgeschreven exemplaren van The Tales of Beedle the Bard werd vorig jaar geveild ten behoeve van een goed doel. Internet-boekhandel Amazon kocht het voor het recordbedrag van 2,4 miljoen euro. Na de veiling oefenden fans wereldwijd druk uit op schrijfster J.K. Rowling om De Vertelsels voor een groot publiek beschikbaar te maken.

In februari 2009 verschijnt nu de Nederlandse vertaling van The Tales of Beedle the Bard. De vertelsels van Baker de Bard is het boek dat Albus Perkamentus naliet aan Hermelien Griffel om Harry Potter te helpen bij het vernietigen van Voldemorts gruzielementen. Het zijn vijf toversprookjes die door Hermelien uit de oorspronkelijke runen zijn vertaald, geïllustreerd door J.K. Rowling. Professor Albus Perkamentus voorzag de vertelsels van uitgebreide aantekeningen

61) L.A. Candy-trilogie / 3 Sugar and Spice van Lauren Conrad (2013) 

Op het chique premièrefeest van seizoen twee van L.A. Candy krioelt het van de fans, en de paparazzi staan te dringen langs de rode loper. De realityshow is een hit en Jane Roberts dé grote ster. Maar onder de oppervlakte smeult er van alles tussen de vier meisjes van de show. Jane weigert scènes te doen met Madison, nadat die compromitterende foto’s van haar aan Gossip heeft doorgespeeld. Madison zelf wil koste wat het kost achter de identiteit van haar afperser komen, die dreigt te onthullen dat zij niet altijd een rijke, platinablonde Californische babe was…
Gaby gedraagt zich opeens totaal anders sinds ze een nieuwe persagent heeft. En Scarlett ten slotte moet zien te laveren tussen haar vriendje en de show, want die twee samen gaat echt niet. En dan is seizoen twee nog maar net begonnen…

62) Megs bloed van Marloes Etman 

Megs bloed is een romantische fantasy over de liefde tussen twee demonen. Megs leven verandert op slag wanneer ze Toarn leert kennen, een aantrekkelijk lid van de familie Loire. Al snel merkt Meg dat er iets goed fout is met deze mensen. Tenminste, als ze zo genoemd mogen worden. Meg raakt ongewild verwikkeld in de geheimen van Toarns bovennatuurlijke familie en kan niet meer terug wanneer ze erachter komt dat ook zijzelf een grote rol speelt in hun bestaan. Is de ontmoeting met Toarn echt zo toevallig geweest of heeft het lot hen bewust bij elkaar gebracht? Vage herinneringen uit een onbekend verleden drijven Meg nog verder de wereld van de Loires binnen. Deze blijkt bloeddorstiger dan ze eerder al vermoedde. Om te overleven komt Meg voor het blok te staan. Ze moet kiezen voor haar grote liefde, maar dan wel alles achterlaten dat haar lief is.

“Toarn is een demon. Nou en? Hij is lief voor me, zegt dat hij van me houdt en hé, ik hou ook van hem. Dus wat is het probleem? Ik zie niet zo snel problemen. Enig minpuntje is misschien dat hij mensen eet. Maar hallo, iedereen moet eten, ja toch? Mensen eten koeien, demonen eten mensen. Ieder zo zijn ding, heel natuurlijk. Toch heb ik moeite met mijn eigen gedachtegang. In hoeverre moet ik afstand doen van aardse normen en waarden om niet te hoeven sterven? En is het werkelijk verstandig om mijn menselijkheid aan de kant te schuiven om weer de persoon te worden die ik ooit was? Het leven is moeilijk, besluit ik na een tijdje. Niet zo gek ook, ik ben immers ontworpen voor een ander bestaan…”

63) Virus van Kathy Reichs (2011)

Tory Brennan, nichtje van gerenommeerd forensisch antropoloog Temperance Brennan, is de leider van een groep tiener-‘sci-philes’ die op een afgelegen eiland aan de kust van South Carolina wonen. Wanneer ze een hond redden die voor medische experimenten zou worden gebruikt, worden ze blootgesteld aan een onbekend virus dat hun levens voorgoed zal veranderen. Niet lang nadat ze met het virus in aanraking zijn gekomen, merken Tory en haar vrienden dat ze verscherpte zintuigen hebben en dat hun reflexen megasnel zijn. Ze moeten hun wetenschappelijke nieuwsgierigheid combineren met hun nieuwgevormde fysieke gaven om een verjaarde misdaad op te lossen die plotseling volop in de belangstelling staat. Alleen moeten ze daarvoor wel lang genoeg in leven blijven…

64) de ijzerprinses van Julie Kagawa (2012)

Mijn naam is Meghan Chase.
Ik ben mijn belofte aan Ash, de Winterprins, nagekomen en ben meegegaan naar het Winterhof. Hoe lang ik daar nu al zit? Geen idee. De tijd verloopt hier anders dan in de gewone wereld, en ik ben overgeleverd aan de grillen van de kille koningin Mab.
Ash heb ik sinds we aankwamen niet meer gezien, dus het ziet ernaar uit dat hij me in de steek heeft gelaten. En ik maar denken dat hij van me hield…
Ondertussen dreigt er oorlog tussen het Zomerhof en het Winterhof na de verdwijning van de machtige Scepter van de Seizoenen. Ik ben de enige die weet dat de scepter is gestolen door de IJzerfae, maar niemand wil me geloven. Sterker nog, alleen Ash en ik hebben de IJzerfae ooit in levenden lijve gezien, dus hij is ook de enige die me zou kunnen helpen.
Ash, waar blijf je toch?
Als ik wil blijven leven, zal ik snel met bewijzen moeten komen, en dat terwijl ik al mijn pas ontdekte magie wel kwijt lijk. Nu kan ik alleen nog vertrouwen op mijn eigen vindingrijkheid. Maar is dat genoeg?
Kan ik, een halfbloed fae, een oorlog voorkomen en Nimmernimmer van de ondergang redden?

65) vuurvliegjes van Gayle Forman (2010)

Wie is er nu eigenlijk echt gek?
Een nachtmerrie… terwijl je klaarwakker bent

Voor de zestienjarige Brit wordt een nachtmerrie werkelijkheid wanneer haar vader haar naar Red Rock stuurt. Red Rock is een instelling die claimt opstandige, rebelse tienermeiden op het rechte pad te kunnen brengen. In je eentje Red Rock overleven is onmogelijk, maar hoe weet wie je werkelijk kunt vertrouwen Brit’s dad thinks Red Rock can save her, but from what?in een instelling waar je privileges verdient door je lotgenoten te verraden? No girl could survive at Red Rock alone—but at a treatment center where you get privileges for ratting on your peers, it’s hard to know who to trust.For Brit, everything changes when she meets V, Bebe, Martha, and Cassie, four girls who keep her from going over the edge.

 66) Lekker van van Cecily von Ziegesar (2011)

Alweer het zesde deel in de heerlijke, schaamteloze it-girl-serie. Het regent non-stop op Waverly Academy, maar voor Jenny Humphrey is de wereld een en al zonneschijn. Er zijn twee weken voorbijgegaan sinds ze bijna van school werd gestuurd, en sindsdien is ze de nieuwe it-girl. Maar bij veel macht hoort ook veel verantwoordelijkheid – en nog meer problemen. De meiden op Waverly Academy zijn allemaal even mooi, rijk en schaamteloos… maar er kan er maar één de it-girl zijn!

67)  Verleidelijk van Cecily von Ziegesar (2011)
Toen Jenny Humphrey een misdaad bekende die ze niet had begaan – de brandstichting waardoor de Miller Farm volledig uitbrandde – dacht ze dat haar leven op Waverly Academy voorbij was. Maar als op het laatste moment blijkt dat ze toch niet wordt geschorst, is ze het gesprek van de dag. Iedereen wil weten wie Jenny heeft gered, en daarom maakt ze een plan: op het jaarlijkse gemaskerde bal voor Halloween zal ze onthullen wie haar geheime aanbidder is. Callie Vernon weet wel wie haar prins op het witte paard is: Easy Walsh. Toen hij ontdekte dat zij en Tinsley Carmichael hebben geprobeerd Jenny van school te laten trappen, dumpte Easy haar ter plekke. Nu verkleedt Callie zich als Assepoester in de hoop zijn hart terug te winnen… Iedereen hoopt op een sprookjesachtig einde. Maar er kan maar één it-girl zijn!
 68) de eindeloze nacht van Veronica Rossi (2013)
`Romantiek en heftige actie maken van deze pageturner één grote adrenalinerush. Kami Garcia, auteur van de Beautiful Creatures-serieAria weet al maanden dat haar moeder is overleden, net zo lang als ze Perry niet heeft gezien. Nu staan de geliefden op het punt elkaar weer te ontmoeten. Een moment waar ze naartoe leven, maar is het het wachten waard? Aria heeft moeite om weer een plek te vinden in de Getijen en Perry heeft moeite met zijn leiderschap. Nu de stormen elke dag erger worden, lijkt de enige hoop op vrede en veiligheid te vinden in een oude legende.Sterke verleidingen en valse vriendschappen stellen de liefde tussen Aria en Perry op de proef. Is die sterker dan de eindeloze nacht?
69) Geestesband van Richelle Mead (2012)
Na een hartverscheurende reis naar Siberië keert Rose eindelijk terug naar St. Vladimir en haar beste vriendin Lissa. Ze zijn geslaagd en de meiden kunnen niet wachten tot het ‘echte leven’ begint. Hoewel het leven lonkt, verlangt Rose nog steeds naar Dimitri. Toen ze hem vond, was ze niet in staat om hem te vermoorden en wat erger is… hij heeft haar bloed geproefd.
70) offergave van Richelle Mead (2012)
Rose heeft altijd geleefd volgens haar eigen regels. Ze brak de wet door met haar beste vriendin Lissa weg te lopen van St. Vladimir, versloeg koningin Tatiana en werd verliefd op haar mentor Dimitri. Nu heeft de arm der wet haar ingehaald en zit ze in de gevangenis voor een misdaad die ze niet eens heeft gepleegd. De tijd dringt en Rose verkeert in levensgevaar. De grote vraag is: als je leven in het teken staat van het redden van anderen, wie redt jou dan?
71)

 

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s