Archief

hunk van de maand augustus: Austin Nichols

Nichols werd geboren als zoon van David en Kay Nichols en broer van Ashley Nichols. In zijn jeugd begon hij met waterskiën en werd op 13-jarige leeftijd benoemd tot de drie na beste waterskiër ter wereld. Totdat hij een blessure kreeg en zich moest terugtrekken, nam hij zich voor om professioneel waterskiër te worden. Toen hij vijftien jaar oud was, begon hij acteerlessen te nemen. Na zijn diploma aan de McCallum High School wilde hij aanvankelijk studeren aan de Universiteit van Texas in Austin. Zijn plannen veranderden toen hem een filmcontract werd aangeboden door een manager.
Nichols verhuisde naar Los Angeles en studeerde in 2002 af aan de University of Southern California, met een bachelortitel Bachelor of Arts. Hoewel hij al voor zijn schooldiplopma gastrollen had in verscheidene televisieseries, waaronder Sliders en CSI: Crime Scene Investigation, kreeg hij voor het eerst nationale aandacht, toen hij te zien was als Brenda Chenowiths vriend in Six Feet Under. In de filmindustrie behaalde Nichols, na een onopgemerkte rol in onder andere Holiday in the Sun (2001) met de Olsen Twins, voor het eerst succes met een hoofdrol in de onafhankelijke film The Utopian Society.
In 2004 bereikte Nichols groter publiek, met bijrollen in The Day After Tomorrow en Wimbledon, twee films die op grote schaal zijn uitgebracht. Hierna keerde hij tijdelijk terug naar televisiewerk, voordat hij te zien was in de sportfilm Glory Road (2006). Vervolgens was Nichols te zien in verscheidene kleinschalige films en had hij gastrollen in verscheidene televisieseries. In 2007 leek hij zijn doorbraak in de televisieindustrie te maken, met de titelrol in John from Cincinnati. Deze serie werd echter al na tien afleveringen van de buis gehaald. In 2008 werd hij toegevoegd aan de cast van One Tree Hill. Hierin speelt hij tot op het heden de rol van Julian Baker.
Nadat Nichols in 2004 zijn verloving brak met artieste Claire Oswalt, had hij een knipperlichtrelatie met Sophia Bush. Zij hadden 3 jaar lang een vaste relatie tot Bush de relatie stop zette begin 2012.In 2007 werd hij aangehouden door de politie voor rijden onder invloed.

Filmografie als acteur
Jaar Titel Rol Opmerkingen
Televisie
2008-heden One Tree Hill Julian Baker
2007 John from Cincinnati John Monrad
Films
2012 LOL Mr. Ross
2011 Fencewalker Tweedy
The Informers Martin
Prayers for Bobby Ed Griffith Televisiefilm
2006 The House of Usher Roderick Usher
Thanks to Gravity Alex Ford
Lenexa, 1 Mile Shane Bolin
Full Count Shane Korte film
Glory Road Jerry Armstrong
2004 Wimbledon Jake Hammond
The Day After Tomorrow J.D.
2003 The Utopian Society Justin Mathers
2002 BraceFace Brandi Matt Korte film
2001 Holiday in the Sun Griffen Grayson Direct-naar-video
1999 Durango Kids Sammy

bron:http://nl.wikipedia.org/wiki/Austin_Nichols

hunk van de maand: Amaury Nolasco

Amaury Nolasco (Puerto Rico, 24 december 1970) is een Amerikaans acteur, die bekend werd door zijn rol als Fernando Sucre in Prison Break.

Nolasco studeerde biologie aan de Universiteit van Puerto Rico. Eigenlijk was hij niet van plan om acteur te worden. Na diverse rolletjes te hebben gespeeld, verhuisde Nolasco naar New York om daar te studeren aan de toneelschool.

Nolasco kreeg bijrollen in onder meer Arliss, CSI: Crime Scene Investigation en ER. In 2002 speelde hij zijn eerste filmrol in 2 Fast 2 Furious als “Orange Julius”. In 2005 werd Nolasco gevraagd voor de rol van Fernando Sucre in de hitserie Prison Break, waarin hij de celmaat van hoofdpersoon Michael Scofield speelt.

Filmografie

http://nl.wikipedia.org/wiki/Amaury_Nolasco

hunk van de maand juni: Sam Witwer

Samuel Stewart ‘Sam’ Witwer (Glenview, 20 oktober 1977) is een Amerikaans acteur. Hij speelde onder meer Crashdown in Battlestar Galactica en Davis Bloome in Smallville. Witwer maakte in 2007 ook zijn filmdebuut als soldaat Jessup in de sciencefiction/horrorfilm The Mist. Witwer is ook bekend vanwege het inspreken van karakters in de Star Wars franchise. Hij ontleende zijn stem voor een karakter, genaamd ‘The Son’ in de animatieserie Star Wars: The Clone Wars, die zich afspeelt tussen Episode II: Attack of the Clones en Episode III: Revenge of the Sith. Voor dezelfde serie sprak hij de stem in voor de uit de dood opgestane Sith Lord Darth Maul. Daarnaast sprak hij de stemmen in voor onder meer Emperor Palpatine en Galen Marek in de computerspellen Star Wars: The Force Unleashed en Star Wars: The Force Unleashed II in de Star Wars-lijn, die zich afspelen tussen Episode III: Revenge of the Sith en Episode IV: A New Hope.
Voordat Witwer in 2004 voet aan de grond kreeg in de acteerwereld met een rol als wederkerend personage in Battlestar Galactica, speelde hij al enkele jaren eenmalige gastrollen in verschillende andere televisieseries. Zo was hij vanaf mei 2001 eerder te zien als eenmalig opduikend personage in onder meer ER, Dark Angel, Angel, Enterprise, JAG, Cold Case en NCIS.

Filmografie

*Exclusief televisiefilms

 

Televisieseries

*Exclusief eenmalige rollen

 

Animatieseries (stemmen)

 

Computerspellen (stemmen)

bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Sam_Witwer

hunk van de maand mei: Justin Hartley

Justin Hartley (Knoxville (Illinois), 29 januari 1977) is een Amerikaanse acteur, vooral bekend van zijn rol als Fox Crane in de soap Passions, en later als comic held Oliver Queen/Green Arrow in de serie Smallville.
Justin groeide op als de één na oudste van vier kinderen in Orland Park, Illinois. Nadat hij geslaagd was op Carl Sandburg High School ging hij verder met zijn studie en belandde op een Theater School in Chicago.
Justins doorbraak kwam in de rol van Fox Crane, een karakter in de Amerikaanse soap Passions, die hij van 2002 tot 2006 speelde. Na zijn vertrek uit de soap kreeg hij de rol van Aquaman in de gelijknamige serie. De pilot werd echter niet opgepikt. Justin had wel de aandacht getrokken van televisiestation the CW, die de pilot van Aquaman had geproduceerd. Hierdoor werd Justin de rol van Oliver Queen aangeboden in de serie Smallville. Oliver Queen, die eigenlijk The Green Arrow was, verscheen 7 afleveringen in het zesde seizoen, tot Justin afscheid nam van de show. In seizoen 7 keerde hij voor één aflevering terug.
Kort hierna kreeg hij opnieuw een rol in een nieuwe serie, maar ook deze pilot werd niet opgepikt. De producers van Smallville werden overladen door complimenten over de acteerprestaties van Justin en het bleek al snel dat The Green Arrow nog steeds geliefd was. Op 6 juni 2008 werd door the CW officieel bevestigd dat Justin opnieuw te zien zal zijn als Oliver Queen in het achtste seizoen Smallville, en dit keer een vast castmember zal worden. Zijn rol zal hierbij vooral bestaan uit het verleden van Oliver Queen, en wat ervoor heeft gezorgd dat hij zijn alter ego The Green Arrow aannam.
In 2003, een jaar nadat hij de cast van Passions kwam versterken, begon hij te daten met co-star Lindsay Korman, die in de soap zijn verloofde Theresa Lopez-Fitzgerald speelde. Na slechts zes maanden verloofden de twee zich. In mei 2004, een jaar na hun eerste date trouwde ze in een kleine ceremonie. In juli dat jaar beviel Lindsay van een dochtertje, genaamd Isabella Justice Hartley.

Filmografie als acteur
Jaar Titel Rol Opmerkingen
Films
2005 Race You to the Bottom Joe
2007 Spellbound Danny Televisiefilm
2008 Austin Golden Hour Rhett Clark Televisiefilm
Red Canyon Tom Televisiefilm
2008 Spring Breakdown Todd Direct-to-video
A Way with Murder Ted Rawlings
Megafault Dan Lane Televisiefilm
Smallville: Absolute Justice Oliver Queen/Green Arrow Televisiefilm
Televisie
2006 Aquaman Arthur Curry Piloot
2002-2006 Passions Fox Crane Zes afleveringen, eigen karakter
2007 CSI: NY Elliot Bevins 1 aflevering: “Heart of Glass”
Cold Case Mike Delaney 1 aflevering: “Justice”
2006-huidig Smallville Oliver Queen/Green Arrow 51 afleveringen

bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Justin_Hartley

hunk van de maand april: Michael Trevino

 photo Michael-Trevino-TVD_zpsb45be383.jpgMichael Trevino (25 januari 1985) is een Amerikaans acteur.

Zijn moeder kwam uit Zacatecas, Mexico, en zijn vader, geboren in Fresno in Californië, was een kind van Mexicaanse immigranten.

Trevino speelde de rol van Jackson Mease, de erfgenaam van Meade Milk, in de Disney Channel-film Cow Belles. Hij heeft ook een aantal gastrollen gehad in onder andere Cold Case, Without a Trace, Bones en Commander in Chief. Hij was te zien in Not Another Teen Movie als figurant. Trevino had ook een kleine rol in de televisieserie Charmed. Dit was in het achtste seizoen in de aflevering “Malice in Wonderland”, waarin hij de rol van Alistair vertolkte. Trevino had verder een terugkerende rol in The Riches. Hij speelde daarin een middelbare scholier, Brent, in een vier afleveringen durend verhaal in het eerste seizoen, en verscheen ook in de derde aflevering van seizoen 2.

Voorts speelde hij de rol van Jaime Vega in de korte televisieserie Cane uit 2007. Trevino werd ook uitgekozen voor de rol van Ozzie, een leerling aan de West Beverly Hills High School voor een drie afleveringen durend verhaal in de serie 90210 van het Amerikaanse televisienetwerk The CW. Hij speelde de rol van Naomi’s liefje van de week.

Trevino speelt nu de rol van Tyler Lockwood in de nieuwe populaire serie The Vampire Diaries, die voor het eerst te zien was in september 2009 op The CW.

Jaar Titel Personage Omschrijving
2010 The Factory Tad Film
2009-heden The Vampire Diaries Tyler Lockwood Eén van de hoofdrollen
2009 CSI: NY Gavin Skidmore Gastrol
The Mentalist Brandon Fulton Gastrol
Love Finds a Home Joshua Tv-film
CSI: Crime Scene Investigation Dave Henkel Gastrol (aflevering Turn, Turn, Turn)
2008 Austin Golden Hour Jake Gastrol
90210 Ozzie Cardoza Gastrol in meerdere afleveringen
2007–2008 The Riches Brent Gastrol
2007 Cane Jaime Vega Gastrol
2006 Bones Graham Hastings Gastrol
CSI: Miami Matthew Batra Gastrol
Cold Case Zach Gastrol
Without a Trace Carter Rollins Gastrol
2005–2006 Commander in Chief Kevin Eén van de hoofdrollen
2006 Cow Belles Jackson Meade Film
2005 Charmed Alastair Gastrol
2005 Summerland Tim Bowser Gastrol

 photo Michael-Trevino-michael-trevino-28044331-1024-768_zps15e008f2.jpg

hunk van de maand maart: Jon Bernthal

Jonathan E. “Jon” Bernthal (Washington D.C., 20 september 1976) is een Amerikaanse acteur. Hij is het meest bekend van zijn rol als “Shane” in de televisieserie The Walking Dead.

Bernthal is geboren en opgegroeid in Washington D.C.. waar hij afstudeerde aan de Sidwell Friends School. Vervolgens studeerde hij aan het Skidmore College in Saratoga Springs, New York en ging daarna naar The School of Moscow Art Theatre, in Moskou, Rusland. Tijdens zijn verblijf hier speelde hij ook professioneel honkbal in de European Professional Baseball Federation (Confédération Européenne de Baseball). Hij werd ontdekt door de directeur van de Harvard-universiteit Institute for Advanced Theatre Training op de American Repertory Theatre in Cambridge, Massachusetts en werd uitgenodigd om daar verder te studeren voor zijn diploma. Hij haalde in 2002 zijn diploma hiervoor.
Bernthal is getrouwd met Erin, wie het nichtje is van de professionele worstelaar Kurt Angle.

 

Filmografie

Series

bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Jon_Bernthal

hunk van de maand februari: Christopher Gorham

PhotobucketChristopher Gorham (Fresno, 14 augustus 1974) is een Amerikaanse acteur.
Gorham studeerde aan de UCLA en studeerde af in de richting Film & Theater. Hij speelt vanaf 1997 in diverse televisieseries die ook in Nederland werden of worden uitgezonden, zoals Party of Five, Medical Investigation en Ugly Betty. Hij won een CAMIE Award voor zijn rol in de film The Other Side of Heaven. Bij de opnamen van Popular leerde hij de actrice Anel Lopez kennen, met wie hij in 2002 trouwde.

Filmografie als acteur
Jaar Titel Rol Opmerkingen
1997 A Life Less Ordinary Walt
1997 Shopping for Fangs
1997-1998 Party of Five (tv) Elliot
1998 Buffy the Vampire Slayer (tv) James Stanley
1999-2001 Popular (tv) John Harrison
2000 Dean Quixote Real Happy Fella
2001 The Other Side of Heaven John Groberg CAMIE Award
2001-2002 Felicity (tv) Trevor O’Donnell
2002-2003 Odyssey 5 (tv) Neil Taggart
2003-2004 Jake 2.0 (tv) Jake Foley
2004-2005 Medical Investigation (tv) Dr. Miles McCabe
2005 Out of Practice (tv) Benjamin Barnes
2006-2010 Ugly Betty (tv) Henry Grubstick
2010-heden Covert Affairs (tv) Auggie Anderson

Photobucket